in ,

Aegon Targaryen’i Konu Alan Yeni Bir “Game of Thrones” Dizisi Geliyor

Aegon Targaryen karakterini merkezine alan yeni bir “Game of Thrones” dizisi üzerine çalışmalar başladı.

Aegon Targaryen Konulu Game of Thrones Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Aegon Targaryen yeni Game of Thrones spin-off dizisinin başkarakteri olabilir. HBO, Taht Oyunları evreninin derinliklerine inmeye devam ediyor.

Çağdaş fantazi edebiyatının en popüler isimleri arasında yer alan Amerikalı yazar George R.R. Martin, okurlar tarafından çoğunlukla Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin TV uyarlaması Game of Thrones ile tanınıyor. İlk kitabı 1996 yılında yayımlanan seri, uzun süredir 6. kitabı Kış Rüzgârları için geri sayımda. Martin ise Westeros’un perde arkasını anlatan daha fazla dizi adaptasyonuyla izleyicilerin karşısına çıkmaya devam ediyor.

2019’da sona eren Game of Thrones’un ardından bitiş çizgisine ulaşan ilk Taht Oyunları spin-off’u Targaryen Hanedanlığı’nın Westeros’taki taht mücadelesini konu alan House of the Dragon olmuştu. Öte yandan Martin; 8 farklı spin-off projesinin daha ön geliştirme aşamasında olduğunu duyurarak serinin hayranlarını heyecanlandırmıştı.

- Reklam -

Aegon Targaryen Game of Thrones Dizisi

Şimdi ise o projelerden geçen nisan ayında ön geliştirme aşamasına geçen biri hakkında sıcak gelişmeler yaşandı. Yeni spin-off’un Fatih Aegon Targaryen’i konu alacağı belirtilirken dizinin yazar kadrosu da şekillenmeye başladı.

Aegon Targaryen’in Hikâyesini Ele Alan Yeni Bir “Game of Thrones” Spin-off Dizisi Geliştiriliyor

The Hollywood Reporter’ın haberine göre George R. R. Martin’in sevilen fantastik dünyasında geçen yeni bir dizi daha geliştirme aşamasına alındı. Aktarılanlara göre HBO, Matt Reeves’in The Batman’inin perde arkasındaki katkılarıyla tanınan ve 2022’de vizyona girecek olan The Batman Part II’nun devam hikâyesini kaleme alan yazar Mattson Tomlin ile işbirliği yapıyor.

Tomlin haberi X (eski Twitter) üzerinden paylaştı ve gelişmeleri bir kılıç emojisiyle doğruladı. Tomlin’in portföyünde Keanu Reeves’in aksiyon çizgi roman uyarlaması BRZRKR ve video oyun uyarlaması Mega Man’in ortak yazarlığı da yer alıyor.

Aegon Targaryen Konulu Yeni Game of Thrones Dizisi

House of the Dragon’ın ardından prodüksiyon aşamasına geçmesi beklenen üçüncü Game of Thrones uyarlaması A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight olmuştu. Martin’in Dunk ve Egg romanlarından uyarlanan bu yapımı, Aegon Targaryen odaklı yeni bir macera takip edebilir.

Fatih Aegon’un Westeros’taki Yeri

George R.R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı evrenindeki tarihi karakterlerden birisi olan Fatih Aegon (Aegon I Targaryen), Targaryen Fethi olarak da adlandırılan Fetih Savaşı ile tanınıyor. Aegon Westeros’un yedi krallığından altısını iki yıl içerisinde ele geçirmiş; bu süreçte yalnızca Dorne’a hükmetmeyi başaramamıştı. Dorne daha sonra bir evlilik ittifakı yoluyla krallığa dahil edilmiş ve birlik sağlanmıştı.

- Reklam -

Bu süre boyunca Aegon Targaryen’e kız kardeşleri ve eşleri Visenya ile Rhaenys eşlik etmişti. Ayrıca Vhagar ve Kara Dehşet Balerion da savaşın dengelerini değiştirmekte oldukça etkili rol oynamıştı.

Westeros’un başkenti Kralın Şehri’nde yer alan Demir Taht; Targaryenler tarafından mağlup edilen düşmanların kılıçlarıyla dövülmüş ve ejderha ateşiyle ısıtılmıştı.

Aegon Targaryen - Yeni Game of Thrones Dizisi

House of the Dragon dizisindeki olaylar, Targaryen Fethi’nden 172 yıl önce geçiyor.

Yeni Game of Thrones spin-off’unun ne zaman yapım aşamasına geçeceği, oyuncu kadrosunda hangi isimler yer alacağı ve ne zaman yayınlanacağı gibi detaylar henüz bilinmiyor.

Aegon Targaryen odaklı yeni bir Taht Oyunları dizisi fikrine siz nasıl bakıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles Fragmanı

“Ninja Kaplumbağalar” Dönüyor: “Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles” Çizgi Dizisinden İlk Fragman

Cillian Murphy'nin Yeni Projesi "Steve" Filmi Olacak

“Oppenheimer” ile Oscar Adaylığı Alan Cillian Murphy’nin Sıradaki Projesi Belli Oldu