in ,

“Oppenheimer” ile Oscar Adaylığı Alan Cillian Murphy’nin Sıradaki Projesi Belli Oldu

Cillian Murphy’nin yeni projesi ortaya çıktı. Oppenheimer filmiyle Oscar’a aday gösterilen oyuncu, Netflix’in “Steve” adlı filminde rol alacak.

Cillian Murphy'nin Yeni Projesi "Steve" Filmi Olacak
- Reklam -
- Reklam -

Cillian Murphy, Oppenheimer’daki ödüllü performansının ardından Netflix’te gösterime girecek olan Steve ile yeniden izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor hazırlanıyor.

Christopher Nolan’ın yönettiği Oppenheimer’daki rolüyle şu sıralar Oscar heyecanı yaşayan aktör, 2023 Akademi Ödülleri adayı The Banshees of Inisherin ile ilgi çekici paralellikler taşıyan, karakter odaklı bir başka dramanın başrolünü üstleniyor.

Dokuz dalda Oscar’a aday gösterilen The Banshees of Inisherin’in hikâyesi, İrlanda’nın ücra bir adasında yakın arkadaş olan Pádraic ve Colm’un çözülmeye başlayan dostlukları etrafında dönüyordu. Benzer şekilde Steve filmi de bir ıslah okulundaki başöğretmenin hem asi öğrencilerle hem de kendi bozulan akıl sağlığıyla mücadelesini anlatıyor. Her iki anlatı da önemli ilişkilerin çöküşüyle tetiklenen kimlik krizleriyle karşı karşıya kalan sıradan erkeklere ışık tutuyor.

- Reklam -

Sadece oyunculukla yetinmeyen Murphy, Netflix işbirliğiyle yeni kurduğu yapım şirketi Big Things Films aracılığıyla Steve’in yapımcılığını da üstleniyor. Bu ortaklık Murphy’ye kamera arkasındaki ilgi alanlarını keşfederken daha fazla yaratıcı kontrol sağlıyor.

Cillian Murphy'nin Yeni Projesi Netflix'in "Steve" Filmi Olacak

Cillian Murphy “Steve” Filmi Öncesi “Small Things Like These ile İzleyicinin Karşısına Çıkacak

Max Porter’ın Shy adlı romanından uyarlanan Steve’in yönetmenliğini, Murphy ile Peaky Blinders’daki çalışmalarıyla tanınan Tim Mielants üstleniyor. Max Porter aynı zamanda filmin de senaryosunu kaleme aldı. Yazar ülkemizde, MonokL Yayınları’ndan 2017 yılında yayımlanan Tüylü Bir Şeydir Şu Yas kitabıyla tanınıyor. Ancak filmde Murphy dışında başka hangi oyuncunun yer alacağı ya da çekimlerin ne zaman başlayacağı gibi bilgiler belirsizliğini koruyor.

Cillian Murphy tüm bu koşuşturmanın ortasında hız kesmiyor. Yine başrolünde yer aldığı ve zorluklarla yüzleşen erkeklerin düşündürücü temalarını inceleyen bağımsız draması Small Things Like These filmi de bu yılki Berlin Film Festivali’nde gösterime girecek.

- Reklam -

Cillian Murphy'nin Yeni Projesi Netflix'in "Steve" Filmi Olacak

İleriye bakan Murphy, zorlu ödül turunun ardından sete dönmek için sabırsızlandığını ifade ederek “Bittiğinde işe dönmek güzel olacak,” diyor.

Cillian Murphy’nin performansını nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aegon Targaryen Konulu Game of Thrones Dizisi

Aegon Targaryen’i Konu Alan Yeni Bir “Game of Thrones” Dizisi Geliyor

Karayip Korsanları 6'nın Yeni Başrolü Ayo Edebiri Olabilir

“Karayip Korsanları 6” Filminde Johnny Depp’in Yerini Ayo Edebiri Alabilir