in ,

Steven Knight Duyurdu: “Peaky Blinders” Macerası Sinema Filmiyle Devam Edecek

Peaky Blinders filmi için çekimlerin 2024 ortasında başlanacağı duyuruldu. Ünlü dizinin yaratıcısı Steven Knight yapıma dair son gelişmeleri paylaştı.

Peaky Blinders Film - Steven Knight
- Reklam -
- Reklam -

Peaky Blinders filmi için ön hazırlıklar tamamlanıyor. Steven Knight, dünyaca ünlü BBC dizisinin devamını beyaz perdeye taşımaya hazırlanıyor.

2013 – 2022 yılları arasında yayınlanan Peaky Blinders dizisi BAFTA dahil birçok ödüle layık görülmüş; IMDb’de 8,8/10, Rotten Tomatoes’ta eleştirmenlerden %93 puan ortalaması yakalamıştı.

6. sezonuyla izleyicilere veda eden yapımın devam macerasının beyaz perdeye taşınacağı bir süredir biliniyordu. Ancak yapıma dair uzun süren bir sessizlik mevcuttu.

- Reklam -

Son olarak Netflix, Peaky Blinders evrenini 2 yeni spin-off dizisiyle genişletme kararı almıştı. Bu yapımlardan birisinde Polly Gray karakterinin gençliğine odaklanılacağı belirtilirken diğerinde ise ana maceradan 20 yıl sonra Boston’da geçecek bir hikâyenin takip edileceği aktarılmıştı.

Peaky Blinders Film

Steven Knight’tan “Peaky Blinders” Filmi Hakkında Son Gelişmeler

Geçen günlerde Radio Times’a konuşan Steven Knight, proje üzerinde sıkı bir şekilde çalıştığını ve bu yılın ortasına doğru çekimlere başlamak amacıyla şu anda senaryonun “son bölümleri” üzerinde çalıştığını doğruladı.

Knight yapıma dair şunları kaydetti:

“Şu anda sadece son kısımları üzerinde çalışıyorum. Klavyenin başına oturuyorum ve başlıyorum. Bu benim için biraz rüya görmek gibi bir şey. Orada oturuyorsunuz ve tüm bu şeyler geliyor, sonra geri okuyorsunuz ve, ‘Bu oldukça iyi – ama nereden geldi?’ diye soruyorsunuz. Planımız bu yılın ortasında çekimlere başlamak.”

Hikâyesine 1919 yılının Birmingham’ında başlayan Peaky Blinders dizisinde, Cillian Murphy Tommy Shelby adlı çete liderini canlandırıyor.

- Reklam -

Peaky Blinders Filmi - Steven Knight

Peaky Blinders filmi ise uzun zamandır üzerinde çalışılan bir projeydi. Knight 2020’de filmin 7. sezonun yerine geçeceğini açıklamıştı. Yapımın hangi olayları içereceğine dair ayrıntılar ise şimdilik büyük ölçüde gizli tutuluyor.

“Tommy, James Bond’un Eline Su Dökebilecek mi?”

Knight açıklamalarını TV yapımı ile film kıyasıyla noktalıyor:

“Bir film ile TV dizisi arasındaki en büyük fark bütçedir. Televizyon için bir şeyler yaptığınızda, genellikle insanlardan bunu hayal etmelerini istemeniz gerekir. Ama bir filmde bunu gerçekten yapabilirsiniz. Bir şeyleri havaya uçurabilirsiniz. Tommy, James Bond’un eline su dökebilecek mi? Olabilir. Paralellikler var. Peaky’nin her zaman çok sinematik olduğunu düşündük. Bu yüzden sonunda yapmak istediğimiz şey için yeterince büyük bir ekran buluyoruz.”

Peaky Blinders filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Cruella 2 - Senaryo - Emma Stone

Emma Stone, “Cruella 2” Filminde Senaryo Çalışmalarının Devam Ettiğini Açıkladı

Pablo Picasso Hakkında Bilmeniz Gereken 12 İlginç Bilgi

Pablo Picasso Hakkında Bilmeniz Gereken 12 İlginç Bilgi