in ,

10 Yaşındaki Çocuğun, “Baba” ve “Evde Tek Başına”yı Buluşturan Film Hikâyesi, Hollywood’un Gözdesi Oldu

10 yaşındaki Connor Esterson’ın yazdığı 6 sayfalık tretman, Hollywood’u heyecanlandırdı. Oscarlı senarist hikâyeyi geliştirmek üzere projeye dahil oldu.

10 Yaşındaki Connor Esterson Senaryo Fikri Baba - Evde Tek Başına
- Reklam -
- Reklam -

10 yaşındaki Connor Esterson, kaleme aldığı 6 sayfalık tretman ile Hollywood’un gözdesi olmayı başardı. Konsept olarak Baba (The Godfather) ile Evde Tek Başına (Home Alone) filmlerini buluşturan hikâye, şimdilerde Oscar ödüllü bir senaristin ellerinde.

Edebiyat dünyasında çocuk yazarlar zaman zaman gündeme gelerek sempati toplayabiliyorlar. Öte yandan “Dünyanın en genç yazarı” olarak ilk eserini 4 yaşında veren Dorothy Straight’ın rekoru ise kırılmayı bekliyor. Sinema cephesinde de genç senaristler mevcut. Ancak Connor Esterson’ın hikâyesi biraz daha özel.

Beşinci sınıf öğrencisi Connor Esterson, yaşlı bir gangsterle arkadaş olan bir çocuk hakkındaki  senaryosu Little Wiseguy’ı geliştirmek için birkaç aydır 64 yaşındaki Nick Vallelonga (Green Book) ve 68 yaşındaki George Gallo (Bad Boys) ile buluşuyor.

- Reklam -

10 Yaşındaki Çocuğun Senaryosu Hollywood’u Heyecanlandırdı: “Evde Tek Başına, Baba’yla Buluşursa…”

Connor Esterson komedi türündeki filminin konseptini “Evde Tek Başına, Baba’yla Buluşuyor” şeklinde tanımlıyor. Esterson, bununla birlikte Baba filmini hiç izlemediğini de itiraf etmekten çekinmiyor.

Spy Kids - Connor Esterson

Esterson senaryo yazarlığının yanı sıra aktör olarak da öne çıkıyor. Genç yıldız 2023 yapımı Spy Kids: Armageddon’da başkarakterlerden Tony Tango-Torrez’i canlandırmıştı.

6 sayfalık tretmanını, deneyimli bir yapımcı ve aile dostu olan Joe Isgro’ya gösteren Esterson; bu bağlantı sayesinde kendisini Hollywood’un deneyimli senaristleriyle aynı masada buluyor.

Ardından devreye Nick Vallelonga ve George Gallo giriyor. İkili, Esterson’ın fikrinin yere sağlam bastığı ve üzerinde çalışılması gerektiği konusunda hemfikir oluyorlar. Böylece Vallelonga ve Gallo bir senaryo üzerinde çalışmak üzere Esterson ile beraber kolları sıvıyorlar. Connor Esterson’ın kariyer hedefleri arasında ise “yönetmen olmak” yer alıyor.

- Reklam -

Connor Esterson

Öte yandan Esterson, Hollywood tarihindeki en genç senarist değil. Spy Kids’in yönetmeni Robert Rodriguez bir defasında 8 yaşındaki oğlu Max’in de adını filminin senaristleri arasında anmıştı.

İlginizi çekebilir: The Godfather Hakkında 15 Çarpıcı Bilgi

Siz The Godfather ile Home Alone’un buluştuğu bu senaryo fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Toba Yanardağı Patlaması - İnsanlığın Yayılımı

Toba Yanardağı Yaşamı Neredeyse Yok Etmişti: Patlama, Aynı Zamanda İnsanlığın Kaderini de Değiştirdi

Warner Bros. - Timothée Chalamet Yeni Sözleşme

Warner Bros., “Dune 2” ve “Wonka” Sonrası Timothée Chalamet ile Yeni Bir Anlaşma İmzaladı