in , ,

Alfa Kuşağının En Sevdiği Animeler Belli Oldu: İlk Sırada “Demon Slayer” Var

Alfa kuşağının favori animeleri bir anketle ortaya çıktı. 2010’dan günümüze doğan yeni neslin en sevdiği animelerin başında Demon Slayer geliyor.

Alfa Kuşağının Favori Animeleri Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Alfa kuşağının anime ve popüler kültür dünyasındaki tercihleri yeni bir araştırmayla gün yüzüne çıktı.

Japon araştırma şirketi Alpha Generation Lab tarafından 600 Alfa kuşağı çocuğu ve aileleriyle gerçekleştirilen ankette animeler ve mangalar önemli bir yer tuttu. Sonuçlar yeni neslin hikâye tercihlerinin yanı sıra değer yargılarına da ışık tutuyor.

Ankete göre 2010-2024 yılları arasında doğan Alfa kuşağının en sevdiği anime/manga serisi, yüzde 40’lık bir oranla Demon Slayer oldu. Ufotable stüdyosunun popüler animasyonu, kaliteli çizimleri ve konusuyla gençlerin gönlünü fethetmiş görünüyor. Serinin 4. sezon bölümleri de sosyal medyada gündem yaratmaya devam ediyor.

- Reklam -

Demon Slayer 4. Sezon 1. Bölüm Yayınlandı

İkinci sırada ise yüzde 27.8 ile uzun soluklu Detective Conan serisi yer aldı. Mayıs ayında gösterime giren 27. sinema filmi, serinin popülaritesinin taze kalmasında büyük rol oynadı. Yapımın gişe hasılatı rekorları kırarak 2024’ün en çok izlenen Japon filmi unvanını elde etmesi de bu başarıda pay sahibi.

One Piece, Alfa Kuşağının Favori Animeleri Arasında Dördüncü Yer Alabildi

Üçüncü sırayı alan ve aile ve casus temalarını ustaca harmanlayan Spy x Family ise yüzde 23.3’lük bir oranla dikkat çekti. Aksiyon, macera ve mizahı bir arada sunan animenin Alfa kuşağının ilgisini çekmeyi başardığı ortaya çıktı.

Spy x Family 3. Sezon Onayı Aldı: İşte İlk Poster

Dördüncü sırada ise yüzde 20.8 ile One Piece bulunuyor. Eiichiro Oda’nın ünlü serisi yıllardır sevilmeye devam etse de Alfa kuşağında Demon Slayer’in gerisinde kaldı.

- Reklam -

Son olarak yüzde 19.3 ile Oshi no Ko dizisi beşinci sıraya yerleşti. Daha olgun temalara sahip bu seinen animesi Alfa kuşağının geniş ilgi alanını yansıtıyor. Animenin yakın zamanda live action dizi ve filmi geliyor. Fragmanı ise geçen günlerde paylaşılmıştı.

Genç Karakterler ve Aile Bağları Öne Çıkıyor

Listenin geneline bakıldığında Alfa kuşağının genç ana karakterlere ve aile ilişkilerine odaklanan hikâyelere ilgi duyduğu görülüyor. Aksiyon, macera ve gizem türleri ön planda yer alsa da fiziksel çatışmalardan çok heyecan verici olaylar kuşağın dikkatini çekiyor.

One Piece Anime

Araştırmacılar yıl sonunda benzer bir anketi tekrarlayacaklarını açıkladı. Böylece Japon izleyicilerin animelere bakış açısındaki değişimleri de gözlemlenebilecek. Alfa kuşağının tercihleri gelecekte anime endüstrisinin gidişatını da şekillendirebilir.

İşte Japon Alfa Kuşağı 2024 Yılındaki En İyi 5 Anime

1. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (40.0%)
2. Detective Conan (27.8%)
3. Spy x Family (23.3%)
4. One Piece (20.8%)
5. Oshi no Ko (19.3%)

Peki ya sizin ilk beşinizde hangi animeler yer alıyor? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for agg1401 agg1401 dedi ki:

    Liste mutlu etmedi beni.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Detective Conan jenerasyonlar ustu bir kult olan animelerden biri aslinda. Alfa kusagina mal etmek dogru degil.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Japonya'da 200 Milyon Ton Nadir Metal Keşfedildi

Japonya Açıklarında Dev Metal Hazinesi Bulundu: 200 Milyon Ton Nadir Metal Keşfedildi

Batman: Caped Crusader Animasyon Dizisi Fragman

Matt Reeves ve J.J. Abrams’tan “Batman: Caped Crusader” Animasyonu Geliyor: İşte İlk Fragman