in , ,

Disney’den Çocuklara Yönelik Resimli “Alien” Kitabı Geliyor

Alien çocuk kitabı olarak okurlarla buluşmaya hazırlanıyor. “A Is For Alien: An ABC Book” adlı eser Disney tarafından yayımlanıyor.

Alien Temalı Çocuk Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Alien çocuk kitabı raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. “Alfabeyi A’dan Z’ye tanıtan bir uzay macerası” sözleriyle tanıtılan A Is For Alien: An ABC Book 2024’te okurla buluşuyor.

Korku ve bilimkurgu sinemasının kültleri arasında yer alan Alien ilk olarak 1979 yılında Ridley Scott ve Dan O’Bannon imzalarıyla beyaz perdede görüntü. Türkiye’de Yaratık adıyla vizyona giren yapım kısa süre arasında önemli bir popüler kültür markasına dönüştü. Bu zamana kadar çekilen birçok filmle geniş bir sinematik evrene ev sahipliği yapan Yaratık şimdi ise bir çocuk kitabında başkarakter olmaya hazırlanıyor.

Medya şirketlerinin popüler markalarını daha genç kitlelere ulaştırmak için birçok farklı yolu tercih ettiği biliniyor. Ancak Disney’in bu adımı, pazarlama açısından “okul öncesi çocukları” hedeflemesiyle diğerlerinden ayrılıyor.

- Reklam -

Disney Okul Öncesi Çocuklara Alfabeyi “Alien” ile Öğretecek

Disney, Ridley Scott’ın 1979 yapımı korku klasiği Alien filminden uyarlanan A Is for Alien: An ABC Book adlı resimli bir çocuk kitabını okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Eserin kapak tasarımında Sigourney Weaver’ın bir kediyi tutarken bir yandan da yaklaşan Xenomorph’a gülümsediği karikatürize edilmiş bir görüntüsü yer alıyor.

Alien Çocuk Kitabı

Kitabın tanıtımında ise şu ifadelere yer veriliyor:

“Uzayda kimse kıkırdadığınızı duyamaz. Ripley ve Nostromo mürettebatının geri kalanını, alfabeyi A’dan Z’ye tanıtan bir uzay macerasında takip edin. İkonik Yaratık filminin yeniden canlandırması, eğlenceli çizimlerin eşliğinde genç ve yaşlı hayranların yanı sıra evrendeki Little Golden Books koleksiyoncularını da memnun edecek.”

- Reklam -

Little Golden Books tarafından yayınlanan ve Disney Storybook Art Team tarafından resimlenen kitap 5.99 dolarlık etiket fiyatıyla ön siparişe açıldı. Eserin raflardaki yerini bulması ise 9 Temmuz 2024’te gerçekleşecek.

Little Golden Books bugüne dek Star Wars ve Marvel Sinematik Evreni eserleri ile Bruce Springsteen, Dwayne “The Rock” Johnson ve John McCain’in biyografileri gibi popüler kültürden önemli kişi ve markaları kapsayan bir yayıncılık anlayışını takip ediyor.

Alien: Romulus - Ridley Scott Yorumu

Disney çatısı altında yayın yapan 20th Century Studios’un yeni Alien filmi Romulus ise 16 Ağustos 2024’te izleyicilerle buluşacak.

Alien temalı bir çocuk kitabı fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Alien nasıl çocuklara yönelik olabilir. Ben ilk izlediğimde sanırım orta okula gidiyordum. Geceleri gelecek diye ödüm kopuyordu. Gerçi şimdiki çocukların maruz kaldığı ile bizimki aynı değil ama yine de çocuklara çok uygun göremedim ben.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Grey's Anatomy 20. Sezon Tanıtım

“Grey’s Anatomy” 20. Sezon ile Geri Dönüyor: İşte Önemli Değişikliklere İmza Atacak Yeni Sezondan İlk Tanıtım

İngilizce İlk Türk Bilimkurgu Öykü Antolojisi - Anthology of Turkish Science Fiction Stories

İngilizce Dilinde Basılan İlk Türk Bilimkurgu Öykü Antolojisi Raflarda