in ,

Beşleme Olacağı Açıklanmıştı: James Cameron, “Avatar”ın 6. ve 7. Filmleri Üzerinde Çalışıyor

James Cameron, Avatar 6 ve 7 filmleri için fikirleri olduğunu açıkladı. Ünlü yönetmen, popüler bilimkurgu serisinin geleceğini tasarlamayı sürdürüyor.

Avatar 6 ve 7 Film - James Cameron
- Reklam -
- Reklam -

James Cameron, Avatar 6 ve 7 üzerinde çalışmaya başladı. Şu sıralar dördüncü filminde çekimleri devam eden bilimkurgu serisi, henüz üçüncü macerasıyla izleyicilerin karşısına çıkmayı bekliyor.

Titanic, The Terminator ve Aliens gibi yapımların ardındaki isim olan James Cameron, izleyicileri Avatar dünyasına ilk defa 2009 senesinde davet etti. Pandora gezegeninde geçen bilimkurgu yapımı, gişede büyük bir başarı elde ederek o dönem tüm zamanların en çok hasılat getiren yapımı oldu. Bir süre yerini Avengers: Endgame’e bıraksa da yıllar içinde tekrar tekrar gösterilen Avatar, şimdilerde 2,9 milyar dolarla hâlâ listenin zirvesinde.

2022 yılında serinin ikinci macerası The Way of Water beyaz perdedeki yerini aldı ve hikâye bu defa sualtına taşındı. 2,3 milyar dolarlık gişesiyle oldukça kârlı bir devam filmi olarak kayıtlara geçen yapım Akademi Ödülleri’nden de Oscar’la dönmeyi başardı.

- Reklam -

Toplam 5 film olacağı duyurulan seri, şimdilerde ateş kökenli Na’vi halkının hikâyesini perdeye taşımaya hazırlanıyor.

Avatar 6 ve 7 Film - James Cameron Açıklama

Ancak 69 yaşındaki James Cameron, her zaman olduğu gibi birkaç adım önde. Beşinci filmin hikâyesini tamamladığını açıklayan yönetmen, 6 ve 7 üzerine çalışmaya başladığını duyurdu.

James Cameron, Avatar 6 ve 7 Üzerine Düşünse de Bu Filmleri Yönetmeyi Planlamıyor

James Cameron bu hafta sonu gerçekleştirilen 51. Saturn Ödülleri sırasında People’a verdiği demeçte Avatar 6 ve 7 için şimdiden fikir üretmeye başladığını açıkladı. Ünlü yönetmen bütün bir evreni yaratırken yeni hikâyeler düşünmeden edemediğini de sözlerine ekledi. Öte yandan Cameron hikâyeleri olsa bile bunları hayata geçirecek kişinin kendisi olmayabileceğini de kabul etti.

“Beşinci filmin yazımını tamamladık. Altı ve yedinci filmler için de fikirlerim var. Ama muhtemelen o noktada bayrağı devredeceğim. Demek istediğim ölüm arkamızdan yetişiyor. Ama yaptığımız işten keyif alıyoruz. Seviyoruz. Harika insanlarla çalışıyoruz.”

- Reklam -

Cameron, Avatar üzerinde çalışmaya devam edeceğini çünkü insanların bu denli bağlı olduğu bir evreni bırakmayı istemediğini de açıkladı. Bu mesele hakkında verdiği örnekler ise Star Wars ve Star Trek odaklı oldu.

Avatar 3 Dizi

Öte yandan Cameron Avatar’ın “genç bir evren” olduğunu kabul ederek onun kültürel bir dönüm noktası olarak kalmayı başarması için “tüm kalbini ve enerjisini ona vermesi gerektiğini” de açıkladı.

Serinin üçüncü filmi  19 Aralık 2025 tarihinde, dördüncü filmi  21 Aralık 2029’da, beşinci filmi ise 9 Aralık 2031’de izleyicilerin karşısına çıkacak. 6 ve 7 ise henüz resmi olarak onaylanmadı.

Siz James Cameron’ın Avatar 6 ve 7 üzerine çalışmaya başlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi'nin 162. Sayısı Yayında: "Perili Ev Öyküleri"

Aylık Öykü Seçkisi’nin 162. Sayısı Yayında: “Perili Ev Öyküleri”

Mads Mikkelsen - Hannibal Dizisi

Mads Mikkelsen “Hannibal” Dizisinin ‘Er ya da Geç’ Geri Döneceğini Söylüyor