in ,

2029’da Vizyona Girecek “Avatar 4” Filminde Çekimler Başladı

Avatar 4 çekimleri başladı. James Cameron’ın bilimkurgu destanı, yeni bölümlerle izleyicilerin karşısına çıkmaya devam edecek.

Avatar 4 Çekimleri Başladı
- Reklam -
- Reklam -

Avatar 4 prodüksiyon aşamasında. Stephen Lang paylaştığı set fotoğrafıyla birlikte çekimlerin başladığını duyurdu.

James Cameron tarafından yaratılan Avatar dünyası, ilk filmiyle 2009 yılında izleyicilerin karşısına çıktı. 22. yüzyılda Pandora adlı bir gezegende geçen yapım, dünya gişesinde 2,9 milyar dolar kazandırarak uzun yıllar en çok gişe hasılatı yapan film olarak adından söz ettirdi.

Serinin ikinci filmi The Way of Water ise 2022’de beyaz perdeye çıktı. Sualtı sahneleriyle öne çıkan yapım gişede 2,3 milyar dolar elde ederek ilkinin gölgesinde kalsa da ne kadar kârlı bir marka olduğunu gösterdi.

- Reklam -

James Cameron, Avatar 2 ile Tarihe

Üçüncü film ateş kökenli Na’vi halkının hikâyesini anlatmaya hazırlanırken üç ve dördüncü filmde bazı ortak sahne çekimlerinin beraber yapıldığı da gelen bilgiler arasındaydı. Şimdi ise dördüncü macera için ana prodüksiyonun başladığı açıklandı.

Avatar 4 Filminde Ana Prodüksiyon Başladı

Filmin başrollerinden Stephen Lang, setten paylaştığı bir fotoğraf eşliğinde prodüksiyonun resmen başladığını doğruladı. Lang yeni yapımda Quaritch rolünü yinelemeye hazırlanıyor. Paylaştığı karede ise set kıyafetleri içerisindeki hâli gözüküyor ve fotoğrafa “Deja Blu yeniden” notu eşlik ediyor.

Avatar 4 Çekimleri Stephen Lang

Quaritch’in ikinci filmdeki dönüşü, insanlar ve Na’vi’ler arasında yoğunlaşan çatışmada bir kurtuluş  yolu yaratması açısından kıymetliydi.

Yönetmen James Cameron’a göre Avatar 4 filminin seride büyük yankı uyandıracak türden önemli bir olay örgüsüne ev sahipliği yapacak. Ancak yapıma dair daha fazlası bilinmiyor.

- Reklam -

Son filmin başarısından güç alan Cameron üçüncü film için vizyon günü beklerken dördüncü macera için de kolları sıvamış durumda. Serinin üçüncü filmi ilk etapta Aralık 2024’te vizyona girecekti. Ancak yapım için belirlenen son tarih 19 Aralık 2025 oldu.

Bu ertelemeyle birlikte Avatar 4 de 18 Aralık 2026’dan 21 Aralık 2029’a ertelendi. Serinin final macerası ise 19 Aralık 2031’de izleyicilerin karşısına çıkacak.

Avatar Serisi Büyük Değişimlere de Ev Sahipliği Yapacak

Bu süreçte Cameron, bazı büyük değişiklikler de dahil olmak üzere serinin geleceğine dair birkaç ipucu verdi. Avatar 3, ilk iki filmde Jake Sully (Sam Worthington) karakterini takip eden anlatıdan uzaklaşarak Britain Dalton’ın canlandırdığı Lo’ak’ı merkeze alacak.

Avatar 4 Çekimleri

Cameron ve yapımcı Jon Landau tarafından yaratılan yeni Na’vi ırkları ve yeni Pandora biyomları gelişen hikâyeyi farklı boyutlara taşıyacak. Bununla beraber üçüncü filmde ateş kökenli Na’vi halkı ele alınacakken dördüncü yapımda hikâyenin nasıl bir biyomda geçeceği şimdilik bilinmiyor.

Avatar 4 hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Ben hariç herkesin sevdiği film :nerd_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Zia Dünyayı Siliyor - Bree Barton

Kelimeleriyle Dünyayı Değiştiren Kızın Hikâyesi: “Zia Dünyayı Siliyor” Türkçe Raflarında

Death Stranding 2: On the Beach Oyun Tanıtım - Fragman

“Death Stranding 2: On the Beach” Oyunu Tanıtıldı: Fatih Akın ve George Miller Sürprizi Fragmana Damga Vurdu