in ,

Kelimeleriyle Dünyayı Değiştiren Kızın Hikâyesi: “Zia Dünyayı Siliyor” Türkçe Raflarında

Bree Barton imzalı Zia Dünyayı Siliyor, Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, Genç Timaş Yayınları etiketiyle yayımlanıyor. | Ön Okuma

Zia Dünyayı Siliyor - Bree Barton
- Reklam -
- Reklam -

Zia Dünyayı Siliyor kitabı Türkçedeki yerini aldı. Bree Barton tarafından yazılan ve dilimize Genç Timaş tarafından kazandırılan eser, bir sözlük sayesinde kelimelerin gücünü gerçek dünyaya yansıtabilen bir kızın macerasını konu ediniyor.

Amerikalı yazar Bree Barton daha çok Heart of Thorns adlı genç yetişkin fantastik roman serisiyle tanınıyor. Seri, genç bir kadının kendini keşfetme, güçlenme ve zorlu bir kaderle baş etme mücadelesini konu alıyor ve büyülü, fantastik bir dünyada geçiyor. 2018 yılında yayımlanmaya başlayan seriyle adını duyuran yazar, daha sonra Zia Dünyayı Siliyor isimli ve yine başrolünde genç bir kızın olduğu bir macera kaleme aldı. Kitabın baş karakteri olan Zia’ın hayatı, büyükannesinin ilginç sözlüğünü keşfetmesiyle tamamen değişiyor. Çünkü bulduğu bu sözlük, içerdiği tanımlarla dünyayı şekillendirebilme yeteneği taşıyor.

Orijinal adı Zia Erases the World olan ve ilk defa Nisan 2022’de yayımlanan eserin tanıtım yazısına aşağıdan göz atabilirsiniz.

- Reklam -

Zia Dünyayı Siliyor – Bree Barton | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Zia Dünyayı Siliyor - Bree Barton

Zia, hislerini tanımlayan mükemmel kelimeyi bulamazsa, o kelimeyi kendisi yaratıyor!

Çoğu ortaokul öğrencisi gibi günlerini arkadaşlarıyla eğlenerek geçiren Zia, bir akşam gittiği doğum günü partisinden sonra, içinde anlamlandıramadığı bir şeyin büyüdüğünü hissetmeye başlar. Bunu tarif etmek için kelimeler yetersizdir. Bu da Zia’nın, içindeki bu hissi, kendi bildiği şekilde adlandırmasına neden olur: Gölgoda! Zia’nın içinde ortaya çıkan gölgelerle dolu bu oda, Zia’yı insanlardan kaçmaya iter.

Bu sırada, her zaman ilginç şeylere sahip anneannesi, Zia ve annesiyle yaşamaya başlar. Anneannesinin yanında getirdiği sözlüğü keşfeden Zia, sözlüğü karıştırırken bunun sıradan bir sözlük olmadığını fark eder. Bu sözlükteki tanımlarla dünyayı şekillendirebilme imkânına sahip olduğunu fark eden Zia, kendine ve başkalarına yardım etmek için sözlükte birçok değişiklik yapacaktır.

- Reklam -

Zia Dünyayı Siliyor, dünyadaki her duygunun bir işlevi olduğunu gösteren bir hikâyeye sahip. Kitap, korku, acı, hüzün gibi hissetmekten kaçtığımız duyguların bizi aslında nasıl dizginlediğini ve dünyayı dengede tuttuğunu fark etmemizi sağlıyor.

“Aydınlık, güçlendirici ve kalpleri ısıtan gerçeklerle dolu bu roman her rafta bulunması gereken bir kitap.” – Katherine Applegate, Newbery Ödüllü yazar

Toplam 224 sayfadan oluşan kitabın çevirisi daha önce Öteorman, Yankı Dağı, Gölge Kral, Anı Hırsızları ve Çöpcüler gibi kitapları da dilimize kazandırmış olan Esma Fethiye Güçlü’ye ait. Zia Dünyayı Siliyor, Ocak 2024 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren tadımlık ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bree Barton imzalı Zia Dünyayı Siliyor kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Webb Uzay Teleskobu 19 Spiral Galaksi Görüntüledi

James Webb Uzay Teleskobu 19 Spiral Galaksi Görüntüledi: İşte ‘Akılları Baştan Alan’ Kareler

Avatar 4 Çekimleri Başladı

2029’da Vizyona Girecek “Avatar 4” Filminde Çekimler Başladı