in , ,

Black Panther 2 Filminde Namor’u Canlandıran Marvel Yıldızı Tenoch Huerta Cinsel Saldırıyla Suçlanıyor

Black Panther 2 ile Marvel Sinematik Evreni’ne katılan Tenoch Huerta, Meksikalı bir müzisyen ve aktivist tarafından cinsel saldırıyla suçlanıyor.

Black Panther 2 Yıldızına Cinsel Saldırı Suçlaması
- Reklam -
- Reklam -

Black Panther 2 filminde Namor karakterini canlandıran Marvel yıldızı Tenoch Huerta, Meksikalı müzisyen ve aktivist María Elena Ríos’un cinsel saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

María Elena Ríos, sosyal medya paylaşımlarında Black Panther 2 oyuncusu Huerta’nın Meksika’da ırkçılık karşıtı bir grup olan Poder Prieto’dan ayrılması ve grupla ilişkisini kesmesinin ardından, kendisinin de yer aldığı bir podcast’in web sitelerinde yayınlandığını ve bunun için kendisine ödeme yapılmadığını iddia etti. Ríos, Huerta’yı şiddet içeren bir cinsel saldırgan olarak suçladı. Grup ise Ríos’un açıklamasına itiraz ederek, podcast’in yapımıyla ilgilerinin olmadığını ve sadece web sitesinde bir bağlantı yayınladıklarını savundu. Ancak Ríos, grup üyelerini, Huerta’yı Namor’u oynadığı Black Panther 2 filmiyle ilgili skandallardan korumakla suçladı.

Black Panther 2 Yıldızına Cinsel Saldırı Suçlaması María Elena Ríos
María Elena Ríos

Küçüklüğünden beri Meksika’da tanınmış bir saksafoncu ve aktivist olan Ríos, 2019 yılında eski bir erkek arkadaşının yüzüne asit atması için iki adam tutmasının ardından aktivizmiyle daha çok dikkat çekmeye başladı. Yüzündeki yanıklar nedeniyle altı ay hastanede kalan Rios, o zamandan beri Meksika’da kadınlara yönelik şok edici derecede yaygın olan bu saldırı biçimine karşı mücadele eden bir aktivist haline geldi (Son yıllarda neredeyse 30 kadının yüzüne asit atıldı ve bunların yalnızca üçte biri saldırıları rapor etti). Aktivist çalışmaları sayesinde Poder Prieto ile ilişki kurmaya başladı.

- Reklam -

Black Panther 2 Yıldızı İddialarla İlgili Henüz Açıklama Yapmadı

Ríos, sosyal medyada Huerta hakkında detaylı bilgiler paylaşarak, “Tenoch Huerta gibi bir filmdeki karakteri canlandırdığı için dünyada sevilen bir cinsel saldırganın duygusal istismarı ve gücünü kötüye kullanması hakkında konuşmak çok zor. Görünüşte büyüleyici bir narsistin mağduriyeti kullanma yeteneği en belirgin özelliğidir.” dedi. Aktivist iddialarının detaylarına girmedi ancak Twitter’da Huerta’nın kendisine saldırıp saldırmadığını soran bir başka kullanıcıya “birkaç tane daha var” diyerek olumlu yanıt verdi. Ayrıca, kendisine yöneltilen “Neden suç duyurusunda bulunmadın?” gibi sorulara şu şekilde genel bir yanıt verdi:

“Adaletin ulaşılamaz olduğu, sizi öldürebilecekleri ve yine de size inanmadıkları ya da adaletin gelmediği maço bir ülkede yaşayan insanlar olduğunu söylüyorlar. Ünlü olmak ya da para istemiyorum, çünkü nasıl çalışacağımı biliyorum.”

Black Panther 2 Filminde Namor'u Canlandıran Marvel Yıldızı Tenoch Huerta Cinsel Saldırıyla Suçlanıyor

- Reklam -

Black Panther 2 oyuncusu henüz kamuoyu önünde Ríos’un iddialarına yanıt vermedi. Marvel Studios tarafından da konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Maria Elena Ríos’un iddiaları konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Gerçek olma ihtimaliyle ilgili düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilir, yeni içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Direct

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

100 Milyon Yıl Önce Yaşamış Dinozor 'Janus' Keşfedildi

100 Milyon Yıl Önce Yaşamış Bir Dinozor Fosili Keşfedildi: Dinozora Roma Mitolojisinden Janus Adı Verildi

İstanbul'un Kurucu Tanrıları: Apollon ve Poseidon

İstanbul’un Kurucu Tanrıları: Apollon ve Poseidon