in , ,

“Naruto”nun Devam Animesi “Boruto” 5 Yıl Ertelendi

Boruto animesi uzun süreli bir erteleme aldı. Naruto’nun devamı niteliğindeki maceranın yeni bölümleri 2027-28 yıllarında yayınlanacak.

Boruto Animesi 2027'ye Ertelendi
- Reklam -
- Reklam -

Boruto: Naruto Next Generations animesi ertelendi. Studio Pierrot, hayranları şok içinde bırakan bir açıklamayla dizinin 2027-2028 yılları içerisinde dönüş yapacağını doğruladı.

İlk olarak 2017’nin nisan ayında yayınlanmaya başlayan Boruto, Masashi Kishimoto tarafından yazılan ve çizilen aynı adlı mangaya dayanıyor. Naruto serisinin devamı niteliğindeki anime Naruto’nun oğlu Boruto Uzumaki’nin maceralarını konu ediniyor. Yapım Japonya’da TV Tokyo, uluslararası alanda ise Crunchyroll üzerinden yayınlanıyordu. Ancak ortaya çıkan son bir haber, neredeyse bir yıldır yeni bölüm bekleyen hayranlarını oldukça üzecek cinsten.

Anime dizisinin uzun süreli bir ertelemeyle karşı karşıya kaldığı iddiaları başlangıçta sadece sosyal medya üzerinden dolaşan bir söylenti niteliğindeydi. Ancak daha sonra X’teki anime haberleriyle dikkat çeken Worllff tarafından doğrulandı.

- Reklam -

Boruto’yu erteleme kararı, Studio Pierrot’un Naruto ve Boruto’nun başarısını karakterize eden geleneksel uzun form yaklaşımından ayrılarak sezonluk bir üretim modeline doğru stratejik bir dönüş yapmasından kaynaklanıyor. Değişimin sebebi de anime endüstrisindeki daha geniş eğilimle uyumlu olmak istemelerinden kaynaklanıyor. Stüdyo, hikâye anlatımı ve animasyon kalitesine öncelik vermeyi amaçlıyor. Dahası stüdyo şu sıralar tamamen Bleach: Thousand-Year Blood War‘a odaklanmış durumda.

Boruto Animesi 2027'ye Ertelendi

Boruto Animesinin Yeni Bölümleri En Erken 2027’de Ekranlarda Olacak

Studio Pierrot’un genel müdürü Kiero Itsumi, stüdyonun küresel rekabet gücüne sahip birinci sınıf anime yaratma konusundaki kararlılığının altını çizdi. Kaliteli içeriğe yapılan vurgu, sürekli haftalık dizi yapısından farklı olarak sezonluk üretim formatına olan bağlılıklarında açıkça görülüyor.


İlginizi Çekebilir: Live Action “Naruto” Filmi Geliyor: Yeni Detaylar Belli Oldu


Hayranlar sosyal medyada bu haber karşısında farklı duygular içinde olduklarını ifade ettiler. Yeni bölümleri merakla bekleyenler için beş yıllık bir gecikme hayal kırıklığı yaratsa da, Boruto hayran topluluğu içinde hakim bir iyimserlik duygusu var. Bazıları mevsimsel bir yaklaşıma geçişin, diğer anime serilerinde gözlemlenen başarılı geçişlerle uyumlu olarak daha ilgi çekici ve kapsamlı bir şekilde hazırlanmış bir anlatı ile sonuçlanacağını umuyor.

- Reklam -

Bu ara aynı zamanda Studio Pierrot’un karşılaştığı kritik bir zorluğu da ele alıyor: aylık olarak yayınlanan Boruto mangasından kaynak materyalin azlığı. Yavaş içerik üretimi, stüdyoyu içerik kalitesi ve zamanında yayınlar arasında bir denge sağlamak için zaman çizelgesini ve stratejisini yeniden gözden geçirmeye sevk etmiş olabilir.

"Naruto"nun Devam Animesi "Boruto" 5 Yıl Ertelendi

Hayranlar 2027-2028’e kadar sürecek uzun bekleyiş için kendilerini hazırlarken, bu aranın hayran kitlesine nasıl etki edeceğini de zaman gösterecek. Yapım son olarak 26 Mart 2023’te yayınlanan “Farewell” (Veda) adlı bölümüyle ara vermişti.

Boruto’nun uzun süreli ertelenmesine ne diyorsunuz? Yapıı takip ediyor muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni anime haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN India

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Berlin 2. Sezon Onay - La Casa de Papel Dizisi

“La Casa de Papel” Evreninde Geçen “Berlin” Dizisi 2. Sezon Onayı Aldı

One Piece Karakterleri 19 Yıl Sonra Geri Döndü

“One Piece”in Sevilen İki Karakteri 19 Yıl Sonra Geri Döndü