in , ,

Kataloğunun Büyük Çoğunluğu Crunchyroll’a Taşınmıştı: Popüler Anime Yayıncısı Funimation Kepenk İndiriyor

Funimation kapanıyor. Dünyanın en ünlü anime yayın servislerinden biri olan platform, yerini Crunchyroll’a bırakmaya hazırlanıyor.

Funimation Kapanıyor: Ünlü Anime Yayıncısı Veda Etti
- Reklam -
- Reklam -

Funimation kapanmaya hazırlanıyor. Sony’nin ünlü anime yayın servisi, yerini kardeş yayıncı Crunchyroll’a bırakıyor.

Anime meraklıları için önemli bir gelişme yaşanıyor. Türkiye’de hizmet vermiyor olsa da önde gelen bir anime yayın hizmeti olarak bilinen Funimation, 2 Nisan 2024’te uygulama ve web sitesi hizmetlerini resmen sona erdiriyor. Duyuru, şirketin Mart 2022’de Crunchyroll ile birleşmesinin bir sonucu olarak, genel akış deneyimini geliştirmeyi ve geniş bir anime kütüphanesine erişim sağlamayı amaçlayan bir atılım olarak geliyor.

Birleşme haberinin ardından Funimation, Aralık 2023’te aşamalı olarak içerik indirme ve çevrimdışı izleme özelliklerini durdurmuştu. Ancak artık tamamen çoğu hesabın zaten taşınmış olduğu Crunchyroll’a geçiyor. Aboneler hesaplarını Crunchyroll üzerinden kullanabilecek. Fakat ücretler Crunchyroll’un fiyatlandırma yapısıyla uyumlu hâle gelecek.

- Reklam -

Funanimation Crunchyroll'a Taşınıyor

Funimation’ın Kapanıyor: Crunchyroll’un Yükselişi Devam Ediyor

İzleme Geçmişi ve diğer özelliklerin yeni Crunchyroll hesaplarına aktarılmasını kolaylaştırmak için çaba gösterildi. Ancak alınan kapsamlı önlemler, ödeme platformları, abonelik türleri ve bölgelere göre olası farklılıkları da ortaya koyuyor.

Funimation aboneleri için üzücü haberlere rağmen Crunchyroll anime yayın dünyasında bir güç merkezi olmaya devam ediyor. Son zamanlarda 13 milyon ücretli aboneyi aşan Crunchyroll, kısa bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri’nde anime ve manga dağıtımında lider bir şirket olan ve 1987 yılında kurulan Right Stuf’ı satın almıştı. Sony tarafından Aralık 2020’de  1 milyar dolara satın alınan şirket büyüdükçe Solo Leveling ve Metallic Rouge dahil olmak üzere büyük anime yapımlarını da bünyesine katarak büyümeye devam ediyor. Örneğin Mart ayında Crunchyroll Anime Ödülleri açıklanacak. Bu ayın sonlarında The Anime Effect podcast’i de yayın hayatına başlayacak. Tüm bunlar Crunchyroll’un dünya çapındaki anime meraklılarına olan bağlılığını pekiştiriyor.

Funanimation Kapanıyor

Geçiş Zorlukları: Funimation’ın Kapanması Abonelik Kargaşasına Yol Açtı

Yayın servisi yakında kapanacağını duyururken, mevcut aboneler de bu kararın sonuçlarıyla boğuşmak zorunda kaldı. Yayın hizmeti abonelerini otomatik olarak Crunchyroll’a aktarmayı planlıyor ve bu geçiş abonelik fiyatları ve dijital kütüphanelerin kaderi hakkında soru işaretleri yaratıyor.

- Reklam -

Funimation ile aylık 5,99 dolar ücret ödeyen eski aboneler, Crunchyroll’un Mega Fan planı için aylık 9,99 dolarlık bir fiyat artışıyla karşı karşıya. Geçişin finansal etkisinin net olmaması, birçok aboneyi yaklaşan değişiklikler konusunda belirsizliğe itti.

Crunchyroll’un Funimation üzerinden alınan dijital kopyaları desteklememesi ve kullanıcıların bir zamanlar dijital içeriğe sürekli erişim vaat ettikleri yerde bir boşluk bırakması işleri daha da karmaşık hâle getiriyor.

Funanimation Ekran Görüntüsü

Funimation ülkemizde faaliyet göstermediği için Türk kullanıcılar bu karardan etkilenmemiş olacak. Crunchyroll her ne kadar Eylül 2022’de Türkiye’ye özel bir fiyatlandırma yapmış olsa da, henüz tam anlamıyla Türkiye’de faaliyete geçtiği söylenemez. Yeni atılımları ile tıpkı diğer büyük yayın platformları gibi ülkemizde de Türkçe altyazılı içerikler sunmaya başlayabilir.

Funimation izleme servisini hiç kullanmış mıydınız? Kapanması hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lüsid Rüya Deneyi

Lüsid Rüya Görürken Sanal Dünyada ‘Araba’ Sürdüler: Bilim İnsanları, Düş Bariyerlerini Yıkmaya Hazırlanıyor

Kara Gemiler Jo Graham hk

Kara Gemiler – Jo Graham | Haftanın Kitabı #308