in , ,

“Cem Karaca’nın Gözyaşları” Filmi Mahkeme Kararıyla Gösterimden Kaldırıldı

Cem Karaca’nın Gözyaşları filmi gösterimden kaldırıldı. Mahkeme, merhum sanatçının hayatının izinsiz bir şekilde filme çekildiğine hükmetti.

Cem Karaca'nın Gözyaşları Filmi Gösterimden Kaldırıldı
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye’nin müzik efsanelerinden Cem Karaca’nın hayatını konu alan Cem Karaca’nın Gözyaşları adlı film, vizyona girmesinin ardından İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafından gösterimden kaldırıldı. Mahkeme kararı, Cem Karaca’nın mirasçısı olan eşi İlkim Karaca’nın, filmin yapım ekibi aleyhine açtığı dava sonucunda alındı.

Film, İsmail Hacıoğlu’nun başrolünde olduğu ve Cem Karaca’nın hayatını hologram teknolojisiyle beyaz perdeye taşıyan bir yapım olarak dikkat çekmişti. Ancak İlkim Karaca, yapımcılardan izin alınmadan projenin hayata geçirildiğini iddia ederek hukuki süreç başlattı.

12punto’dan Arif Hür’ün haberine göre mahkeme, yapılan incelemeler sonucunda Cem Karaca’nın hayatının izinsiz bir şekilde filme alındığına hükmetti ve gösterimleri durdurma kararı verdi. İcra daireleri de bu karar doğrultusunda filmi yayından kaldırmak için yetkilendirildi.

- Reklam -

Cem Karaca’nın Gözyaşları Filmi Gösterimden Kaldırıldı

Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Cem’in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi ve yasal mirasçısı olarak yok sayılmam beni üzdü. Bu durumun hukuki bir çerçevede çözülmesi için adım attım ve mahkeme de bana hak verdi.”

Cem Karaca’nın Gözyaşları Filminin Beyaz Perde Macerası Kısa Sürdü

Cem Karaca’nın Gözyaşları Poster

İlkim Karaca sözlerine şu cümlelerle devam etti:

- Reklam -

“Bir kişinin ölümünün ardından onunla ilgili bir film çekmek etik midir?” sorusuna cevap verirken, “Vefat eden kişinin yasal mirasçılarından izin alınarak yapılıyorsa neden olmasın. Ancak izin almadan, ’Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum’ şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum.”

Söz konusu olay sanatçıların hayatlarının filme alınmasında izin alma zorunluluğunu bir kez daha gündeme getirirken, Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın mirasını koruma adına başlatılan hukuki süreç, sanat dünyasında benzer projelerin yapımı konusunda daha fazla dikkat çekilmesine sebep oldu.

Cem Karaca’nın Gözyaşları Filmi Mahkeme Kararıyla Gösterimden Kaldırıldı

Yüksel Aksu’nun yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu Onur Böber ile Özden Uçar’ın yazdığı Cem Karaca’nın Gözyaşları, 26 Ocak’ta gösterime girdi ve karar bir gün sonra ortaya çıktı. Yapımda İsmail Hacıoğlu dışında Mehmet Karaca rolünde Fikret Kuşkan, Toto Karaca rolünde Yasemin Yalçın, Melisa Aslı Pamuk, Meral Çetinkaya, Buçe Buse Kahraman, Melisa Döngel ve Alper Saldıran gibi isimler yer alıyor.

Cem Karaca’nın Gözyaşları filminin gösterimden kaldırılmış olması hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dinozorlar Öncesi Yaşamış Canlının Deri Kalıntıları Bulundu

Dinozorlardan Bile Eski: 130 Milyon Yıl Önce Yaşamış Bir Canlının Fosilleşmiş Deri Kalıntıları Bulundu

Fantastik Dörtlü Filmi Senaryosu Yeniden Yazılıyor

Marvel’da Yeni Kriz: “Fantastik Dörtlü” Filminin Senaryosu Yeniden Yazılıyor