in ,

“Testere 11” Filminin Yapımcısı, Chris Rock’ın Seriye Dönüş İhtimalini Değerlendirdi

Chris Rock’ın “Testere” serisine dönüp dönmeyeceği ihtimali, “Saw 11” filminin yapımcısı Mark Burg tarafından değerlendirildi.

Chris Rock - Testere - Spiral 2 Dönüş İhtimali
- Reklam -
- Reklam -

Chris Rock’ın Testere serisindeki akıbeti hakkında yeni açıklama yapımcı Mark Burg’den geldi. Ünlü yıldız şimdilik odak noktasında olmasa da yakın gelecekte Saw dünyasına tekrar ayak basabilir.

Çağdaş korku sinemasının en önemli markaları arasında yer alan Saw için son olarak 11. film ile geri dönüş haberi paylaşılmıştı. 10. filmden kısa bir süre sonra gelen devam macerası onayı, hayranlara Testere evreninin giderek genişleyebileceğine dair bazı umutlar sundu.

2021’de vizyona giren Spiral: From the Book of Saw (Spiral: Testere Devam Ediyor) adlı spin-off’ta Dedektif Zeke Banks’i canlandıran Chris Rock’ın da bir süredir seriye dönebileceği konuşuluyordu. Saw 11 filminde yapımcı koltuğunu paylaşan Mark Burg ve Oren Koules, SFX Magazine’e verdikleri demeçte bu ihtimale dair konuştu.

- Reklam -

Chris Rock - Testere - Spiral 2 - Saw

Chris Rock, Saw Spin-off’u Spiral’ın Devam Filmi için ’Bir Gün’ Geri Dönebilir

Serinin 10. filmi eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı. Spiral Rotten Tomatoes’ta %37’de kalırken 2023 yapımı Testere %80 eleştirmen puanını bulmuştu. Ancak izleyiciler yine de Spiral’ı Chris Rock ve Samuel L. Jackson’ı buluşturan oyuncu kadrosu nedeniyle ön planda tutuyordu.

Dolayısıyla 11. film merakla beklense de Spiral’dan da umudunu kesmeyen birçok hayran bulunuyor. Yapımcı Mark Burg, verdiği demeçte şunları kaydetti:

“Belki bir gün [Spiral’ın] devam filmini yapmak için geri döneriz. Chris Rock bir tane daha çekmeyi çok ister. Ama Saw X’in başarısı ve aldığı tepkiler nedeniyle bizim şu anki odak noktamız Saw 11.”

Chris Rock - Testere - Saw - Spiral 2 Dönüş İhtimali

Chris Rock, 2021’de Spiral 2 ile Testere evrenine dönüş ihtimalini şu şekilde ifade etmişti:

“Bu filmin iyi olmasını istiyoruz. O yüzden aceleci davranmak istemiyoruz ama film iyi olursa kendimi bu filmi tekrar çekerken hayal edebilirim.”

- Reklam -

“Spiral”, Tobin Bell’in Dönüşünü İşaret Etmişti

Tobin Bell’in Saw X için geri döneceği Spiral’ın sonunda açıklanmıştı. Yönetmen Darren Lynn Bousman karakterin dönüşü hakkında o dönem şunları kaydetmişti:

“Çekimlerin son gününe kadar Tobin’i oynatma ihtimalinden bahsediyorduk. Aramızda sürekli bir mücadele vardı ve sanırım hepimiz bu konuda bir ileri bir geri gittik. Bu zor bir şeydi çünkü Tobin Bell’i filme koyduğunuz anda film ’Testere 9’a dönüşüyor. Jigsaw’ı ya da diğer bazı filmleri düşünürseniz, iki dakikalık bir perde süresi vardı ve hepsi bu kadardı.”

“Onu Testere III’te, 16 yıl önce öldürdüm. Bu yüzden onu geri getirmek için akıllıca yollar bulmaya devam ederek bu filme kötülük yapmak istemedim. Kimse Tobin Bell’le yarışamaz. Yapamazsınız. O Jigsaw ve onun perdeye taşıdığı şeyle yarışmanın bir yolu yok. Bu yüzden onunla dalga geçmek istemedim, bunu yapmak istemedim. Bunu yapmaya çalışmanın bu filme ve önceki filmlere bir kötülük olduğunu düşündüm.”

Testere 10 Fragmanı: Jigsaw Geri Dönüyor

Sıradaki Testere filminin 10. film ile 2. film arasında geçmesi bekleniyor. Dolayısıyla Chris Rock’ın yakın gelecekte seriye dahil edilebilmesi düşük bir ihtimale dayanıyor. Spiral 2 filminin raftan indirilmesi için en olası tarih ise 11. yapımdan sonrasını işaret ediyor.

Saw 11 filmi 27 Eylül 2024 tarihinde vizyona girecek.

Siz Chris Rock’ı yeniden Testere evreninde görme fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Barack Obama 2023 En Sevdiği Filmler

Barack Obama, 2023’te Vizyona Giren Filmler Arasındaki Favori Yapımlarını Açıkladı

En Sıra Dışı 10 Gezegen / İlginç Gezegenler

Sıra Dışı Yanlarıyla İnsana Evrenin Tuhaflıklarını Gösteren 10 Gezegen