in ,

Christopher Nolan’dan Oscar Ödüllü “Godzilla Minus One” Filmine Övgü: “Muazzam Bir Film”

Christopher Nolan, Oscar kazanan ilk Godzilla yapımı olan “Godzilla Minus One” filminden övgüyle bahsetti.

Christopher Nolan - Godzilla Minus One Yorum
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan, Takashi Yamazaki imzasını taşıyan Godzilla Minus One (Gojira – 1.0) filmini övgü dolu sözlerle andı.

2024 Oscar Ödülleri’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen kategorileri dahil, toplamda 7 dalda Akademi Ödülü’ne layık görülen Christopher Nolan; gecenin bir başka ödüllü filmi Godzilla Minus One hakkında konuştu.

Ünlü Kaiju’nun 70 yıllık beyaz perde yolculuğunda ilk defa Oscar ile ödüllendirilmesi büyük yankı uyandırmıştı.  En İyi Görsel Efekt dalında ödülün sahibi olan yapım; dünya gişesinde de 100 milyon dolardan fazla hasılat elde etmeyi bilmişti.

- Reklam -

Nolan’ın Oppenheimer’ı da, Yamazaki’nin Godzilla Minus One’ı da Japonya’ya atılan atom bombasının etkilerini perdeye taşıyordu.

Christopher Nolan - Oppenheimer - Godzilla Minus One

Öte yandan Oppenheimer 29 Mart’ta Japonya’da vizyona girmeye hazırlanıyor. Gösterimin tanıtımı için bir araya gelen Nolan ve Yamazaki; birbirlerinin filmleri hakkında keyifli bir sohbete imza attı.

Christopher Nolan’dan “Godzilla Minus One” Filmine Övgü Dolu Sözler

Oppenheimer atom bombası yapımının Amerikan bakış açısına odaklanırken Godzilla Minus One ise bombanın sonrasındaki yıkımı ele alıyordu. Yamazaki kendi filminin, kasıtlı olarak bir karşı duruş olmasa da, Oppenheimer ile benzerlikler taşıdığını belirtti. Oppenheimer Japonya prömiyerine hazırlanırken Nolan Godzilla Minus One’a hayranlığını dile getirerek filmin tematik derinliğini, karakterlerini, tarihsel bağlamını ve diğer yönlerini övdü.

Nolan yapım hakkında şu ifadeleri kullandı:

Godzilla Minus One’ı izledim ve onun muazzam bir film olduğunu düşündüm. Çok heyecan vericiydi. Açıkçası çok güzel yapılmış ve mekaniği çok ilgi çekici. Çok heyecan verici ama aynı zamanda daha önceki filminiz The Eternal Zero’nun ruhuna da sahip olduğunu hissettim. Ana hikâye Godzilla hakkında olsa da, film ana hikâyeyi çevreleyen konular etrafında bir derinliğe sahipti. Eğlenceli ve heyecan verici bir hikâyeydi. Ayrıca karakterlerde harika derinlikler ve ortada gerçekten takdir ettiğim harika bir tarih duygusu vardı.”

- Reklam -

Takashi Yamazaki - Godzilla Minus One

Sohbet sırasında Yamazaki’nin gelecekte Oppenheimer’a doğrudan yanıt veren bir film yapması halinde Nolan’ın nasıl hissedeceği de soruldu. Nolan bu konsepte sıcak baktığını ifade etti ve şunları kaydetti:

“Yamazaki’den daha iyi yanıt verebilecek bir yönetmen düşünemiyorum, bu yüzden bunun mükemmel bir öneri olduğunu düşünüyorum. Gelecekte neler yapacağınızı görmek her zaman ilgimi çekmiştir.”

YouTube video

(Söyleşiyi YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Christopher Nolan’ın Godzilla Minus One yorumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney - Star Wars - Marvel Kazancı

Disney, “Star Wars” ve “Marvel” Markalarından Yaklaşık 25 Milyar Dolar Kazandığını Açıkladı

Samuraylar - Stephen Turnbull | Haftanın Kitabı #313

Samuraylar – Stephen Turnbull | Haftanın Kitabı #313