in ,

Disney, “Star Wars” ve “Marvel” Markalarından Yaklaşık 25 Milyar Dolar Kazandığını Açıkladı

Disney, yakın geçmişte bünyesine kattığı “Star Wars” ve “Marvel” markalarından elde ettiği kazanç hakkında bilgilendirme yaptı.

Disney - Star Wars - Marvel Kazancı
- Reklam -
- Reklam -

Disney, elindeki Star Wars ve Marvel gibi fikri mülkiyetlerden ne kadar kazanç sağladığı hakkında bir bilgilendirme yaptı.

The Walt Disney Company 100 yıllık geçmişiyle kültür dünyasının önemli aktörleri arasında yer alıyor. Bununla birlikte şirket yaptığı yatırımlar ve satın alma hamleleriyle de pazardaki payını düzenli olarak genişletiyor. Son olarak Fox’un varlıklarının büyük kısmını ve Hulu’yu bünyesine katan firma; bugüne dek Star Wars ve Marvel’dan ne kadar kazandığını açıkladı.

Hafta başında yaptığı bir sunumda Fare Evi’nin bünyesindeki markaları ne kadar verimli kullandığı gözler önüne serildi. Disney Marvel’ı 2009 yılında 4 milyar dolara, 2012’de Star Wars’un hak sahibi Lucasfilm’i de aynı şekilde 4 milyar dolara bünyesine katmıştı. Yapılan açıklamaya göre şirket Marvel’dan 11,6 milyar dolar, Star Wars’tan ise 13,2 milyar dolar gelir elde etmeyi bildi.

- Reklam -

Disney - Star Wars - Marvel Kazanç

Bu gelir, Disney imzasıyla yapılan sinema gişesi, ev eğlencesi, TV ve tüketici ürünleriyle ilgili kazançların toplamı üzerinden hesaplanıyor. Tema parkı gibi diğer organizasyonlar kazanç hesaplamasının dışında tutuluyor.

Son dönemde gişede sıkıntılı performans gösteren Disney filmlerine rağmen şirket özellikle dört Avengers filmi ile Star Wars devam üçlemesi ve Andor gibi yapımlarla ciddi kazanç sağlamayı başarmıştı.

Disney ayrıca Avengers Campus, Star Tours ve Galaxy’s Edge gibi aktivitelerin tanıtımını yaptı. Bu sırada her bir franchise’ın film ve televizyon dışında sağladığı çok sayıda önemli gelir kaleminin bulunduğunun altını çizdi.

Şirket Star Wars’un yakın geleceğinde The Mandalorian & Grogu filmi ve Daisy Ridley’nin Yıldız Savaşları yapımı da dahil olmak üzere üç yeni projeden bahsetti. Marvel’da ise en yakın gösterimli yapım 26 Temmuz’da vizyona girecek olan Deadpool & Wolverine.

Disney - Star Wars - Marvel

- Reklam -

“Star Wars” ve Marvel, Dev Kazançlara Rağmen Disney’in En Kazançlı Markaları Değil

The Walt Disney Company altındaki en büyük markalar Marvel ve Star Wars olsa da getiri açısından Karlar Ülkesi (Frozen) ve Oyuncak Hikâyesi (Toy Story) rakiplerinden aşağı kalmıyor.

Karlar Ülkesi, Disney’in yaptığı yatırımın 9,9 katı gibi bir kazanç elde etmeyi bildi. Stüdyo iki Karlar Ülkesi yapımında toplam 2,7 milyar dolar hasılat elde ederken aynı zamanda tema parkı ve etkinlikler tarafında da Frozen’ın gücünden fazlasıyla yararlandı.

Frozen 4 Onayı: Karlar Ülkesi Yolculuğu Devam Ediyor

Oyuncak Hikâyesi ise Disney’e 5,5 kat yatırım getirisi sağladı ve şirket dört ana filmin yanı sıra tema parkı dahil birçok etkinlikte Toy Story’nin gücünden faydalandı.

Siz The Walt Disney Company’nin Star Wars ve Marvel yatırımları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sütünde İnsan İnsülini Üretebilen İnek Geliştirildi

Bilim İnsanları, Genetiği Üzerinde Oynadıkları Bir İneğin İnsan İnsülin Proteini Üretebilmesini Sağladı

Christopher Nolan - Godzilla Minus One Yorum

Christopher Nolan’dan Oscar Ödüllü “Godzilla Minus One” Filmine Övgü: “Muazzam Bir Film”