in ,

Jon Favreau’dan “Star Wars” Filmi: “The Mandalorian & Grogu” Geliyor

The Mandalorian & Grogu filmi duyuruldu. Disney Plus’ta başlayan Mandalorian yolculuğu beyaz perdeye taşınıyor.

The Mandalorian Grogu Film
- Reklam -
- Reklam -

The Mandalorian & Grogu filmi geliyor. Star Wars hayranları, sürpriz bir yeni sinema macerası haberi ile karşı karşıya.

Disney Plus’ın ilk orijinal yapımı olan The Mandalorian 2019’da ekranlara gelmiş ve izleyicilere Yıldız Savaşları dünyasında yeni bir kapı aralamıştı. Şimdi ise Lucasfilm Jon Favreau’nun yönetmenliğini üstleneceği ve The Mandalorian & Grogu adını taşıyacak bir yapımla dizi macerasının beyaz perdede devam edeceği açıklandı.

Hayranlar The Mandalorian 4. sezon bölümlerini beklerken Lucasfilm rotayı sinema perdesine kırdı. Başrolünde Pedro Pascal’ın yer aldığı macera, ünlü ödül avcısı ile sevimli yeşil dostunun hikâyesini farklı bir formata taşıyacak.

- Reklam -

The Mandalorian & Grogu Filmi Hakkında Bir Süredir İpuçları Mevcuttu

The Mandalorian’ın devam hikâyesinin film olarak ele alınabileceği uzun süredir konuşuluyordu. Ancak bir yandan 4. sezon ihtimalleri de değerlendirme aşamasındaydı.

Lucasfilm, Mandoverse olarak adlandırılan bu yeni dönemi biraz daha kapsamlı ele almaya hazırlanıyor. Lucasfilm’de kreatif şef pozisyonuna yükseltilen Dave Filoni ile birlikte Mandoverse yapımları da hız kazanmaya başladı.

The Mandalorian & Grogu Film - Jon Favreau

The Mandalorian sonrası çekilen Ahsoka, The Book of Boba Fett ve yakında çıkacak olan Skeleton Crew ile Mandoverse’ün sınırları iyice belirginleştirilmişti.

The Mandalorian 3. Sezon ise hem nihai hem de yarı açık uçlu bir sonla noktalanmıştı.

Yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

The Mandalorian & Grogu beyaz perdeye geliyor. Jon Favreau’nun yönettiği ve Favreau, Kathleen Kennedy ve Dave Filoni’nin yapımcılığını üstlendiği film bu yılın sonlarında prodüksiyon aşamasına geçecek.”

Jon Favreau ise yapıma dair şunları kaydetti:

“George Lucas’ın yarattığı bu zengin dünyada geçen hikâyeler anlatmayı çok seviyorum. Mandalorian ve çırağı Grogu’yu sinemaya taşıma fikri oldukça heyecan verici.”

- Reklam -

The Mandalorian & Grogu Filmi - Jon Favreau

Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy ise yapım hakkında şöyle konuştu:

“Jon Favreau ve Dave Filoni, Star Wars’a iki yeni çok sevilen karakter kazandırdılar. Onların kaleme aldığı bu yeni hikâye beyaz perdeye mükemmel şekilde uyum sağlıyor.”

Star Wars Evreni Rotayı Tekrar Sinemaya Kırıyor

Disney Plus ile birlikte pek çok Yıldız Savaşları dizisi izleyicilerle buluşmuş, bu süreçte beyaz perde yapımları geri plana alınmıştı.

Son olarak Sharmeen Obaid-Chinoy’un Daisy Ridley’li Rey filmi için çalışmaların başladığı duyurulmuştu. Ayrıca James Mangold’un Jedi’ların şafağına odaklanan bir yapımının da yolda olduğu biliniyordu.

The Mandalorian filmi ile beraber Yıldız Savaşları özlenen sinema temposunu yeniden yakalayabilir. Yapımın çekimleri bu yıl içerisinde başlayacak.

Star Wars: New Jedi Order Filmi Çekimleri - Yıldız Savaşları

Dizi cephesindeyse Jude Law’ın başrolünde yer aldığı Skeleton Crew ile Diego Luna’lı Andor’un 2. sezonu yakın gelecekte izleyiciyi bekleyen yapımlar arasında. Ayrıca gelecek sene yayınlanması beklenen ve kadrosuyla da dikkat çeken The Acolyte de diğer Star Wars dizileri arasında.

The Mandalorian & Grogu filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Last of Us Spin-off Dizisi Bill ve Frank Konulu

Yeni “The Last of Us” Dizisi Bill ve Frank’e Odaklanabilir

Andrew Garfield "Frankenstein" Filminden Ayrıldı

Guillermo del Toro’nun “Frankenstein” Filminde Andrew Garfield Yerine Jacob Elordi Yer Alacak