in ,

Guillermo del Toro’nun “Frankenstein” Filminde Andrew Garfield Yerine Jacob Elordi Yer Alacak

Andrew Garfield “Frankenstein” filminden ayrıldı. Guillermo del Toro’nun yeni uyarlamasında oyuncunun yerini Jacob Elordi alıyor.

Andrew Garfield "Frankenstein" Filminden Ayrıldı
- Reklam -
- Reklam -

Andrew Garfield, takvim uyuşmazlığı nedeniyle Frankenstein filminde yer almayacak. Guillermo del Toro’nun Netflix’te yayınlanacak uyarlamasında, meşhur Frankenstein’ın canavarını Priscilla ve Saltburn filmlerindeki performansıyla tanınan Jacob Elordi canlandıracak.

Oscar ödüllü yönetmen bu uyarlamayla Mary Shelley’nin klasik korku romanını kendine has bir şekilde ele almaya hazırlanıyor. Başlangıçta canavarı canlandırması planlanan Andrew Garfield, grev sonrası aksaklıkların tetiklediği zamanlama çatışmaları nedeniyle projeden geri çekimek zorunda kaldı.

Yeni uyarlamada Oscar Isaac’in, cansız vücut parçalarından canlı bir varlık yaratmanın arkasındaki dahiyane bilim adamı Dr. Victor Frankenstein rolünü üstleneceği doğrulandı. Netflix’in kamuoyuna yaptığı duyuruda açıklandığı üzere, oyuncu kadrosunda ayrıca Christoph Waltz, Mia Goth ve Felix Kammerer de yer alıyor.

- Reklam -

Frankenstein Jacob Elordi

Guillermo del Toro, bu filmle birlikte Oscar da kazanan stop-motion Pinokyo uyarlaması sonrası bir kez daha Netflix ile işbirliği yapıyor. Korku antolojisi Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities ve animasyon dizisi Trollhunters gibi bir portföye sahip olan ünlü yönetmen, Frankenstein vizyonunu hayata geçirmeye hazırlanıyor ve del Toro’nun son Twitter gönderisinde paylaştığı üzere prodüksiyon bu hafta başlıyor.

Andrew Garfield “Frankenstein” Filminden Takvim Uyuşmazlığı Nedeniyle Ayrıldı

Del Toro’nun Frankenstein’ın çeşitli versiyonlarına duyduğu derin hayranlık uzun süredir biliniyor. Yönetmen daha önce Mary Shelley’nin orijinal romanının “tüm zamanların en sevdiği kitabı” unvanına sahip olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden belirtmişti. Ayrıca Boris Karloff’un ikonik canavarı canlandırmasıyla silinmez bir iz bırakan James Whale’in 1931 yapımı ünlü film uyarlamasına da hayranlığını dile getirmişti.

- Reklam -

Andrew Garfield Frankenstein Guillermo del Toro

Christoph Waltz, Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley ve Christian Convery gibi oyuncuları bir araya getiren del Toro’nun Frankenstein uyarlaması, yaratılış, kibir ve tanrıyı oynamanın sonuçları gibi derin temaları irdelemeyi vaat ediyor. Filmin kurgusuna veya ne zaman geçeceğine ilişkin ayrıntılar henüz açıklanmadı. Yayın tarihi konusunda da henüz bir bilgi verilmedi.

Andrew Garfield’ın projeden ayrılması ve yerine Jacob Elordi’nin gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Mandalorian Grogu Film

Jon Favreau’dan “Star Wars” Filmi: “The Mandalorian & Grogu” Geliyor

Açlık: Knut Hamsun Kitabı Yeniden Türkçede

Knut Hamsun’un Başyapıtı “Açlık” Yeni Çevirisiyle Yeniden Türkçede