in ,

Christoph Waltz, Guillermo del Toro’nun “Frankenstein” Uyarlamasına Katıldı

Christoph Waltz, Guillermo del Toro’nun yıldızlarla dolu “Frankenstein” filmi uyarlamasına dahil olan son isim oldu.

Christoph Waltz - Frankenstein Filmi - Guillermo del Toro
- Reklam -
- Reklam -

Christoph Waltz, Guillermo del Toro’nun yeni Netflix projesinde Andrew Garfield, Mia Goth ve Oscar Isaac ile birlikte rol alacak. Ünlü yönetmenin Frankenstein uyarlamasında kadro şekilleniyor.

Guillermo del Toro izleyicilerinin karşısına en son 2022 yılında Netflix’teki Guillermo del Toro’s Pinocchio filmi ile çıkmıştı. En İyi Animasyon Filmi dalında Oscar alan Pinocchio’nun ardından del Toro’nun yeni projesi bir başka klasik eser oldu.

İngiliz yazar Mary Shelley’nin 1817 yılında yayımlanan kült eseri Frankenstein için kolları sıvayan Guillermo del Toro ses getirecek bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Meksikalı film yönetmeninin yaklaşık 50 yıldır aklında olan “rüya projesi”nin kadrosuna Inglourious Basterds ve Django Unchained ile En İyi Yardımcı Aktör dalında iki defa Oscar kazanan Christoph Waltz da dahil oldu.

- Reklam -

Christoph Waltz - Frankenstein Filmi

Christoph Waltz’lı “Frankenstein” Çekimleri Şubat 2024’te Başlıyor

Collider’ın Pacific Rim’in 10. yıldönümü gösterimine katılan Guillermo del Toro, filmin ardından özel bir soru-cevap etkinliğine dahil oldu. 58 yaşındaki yönetmen sıradaki projesinin Frankenstein olduğunu belirtirken yapımın kadrosunda Andrew Garfield, Mia Goth ve Oscar Isaac’e eşlik edecek bir diğer ismin Oscar ödüllü Christoph Waltz olduğunu doğruladı.

“Frankenstein üzerinde çalışıyoruz. Şubat ayında çekimlere başlayacağız. İlk Frankenstein’ı izlediğimden bu yana 50 yıldır yapmak istediğim bir film. Bir aydınlanma yaşadım ve temelde çok fazla olgunluk ve 10 yıl önce yapamayacağım birçok araç gerektiren bir filmdi. Artık yeterince cesur ya da çılgınım ve bu işin üstesinden geleceğiz. Oscar Isaac, Andrew Garfield, Christoph Waltz, Mia Goth ile birlikte bunun üzerinde çalışıyoruz.”

Christoph Waltz - Frankenstein Film - Guillermo del Toro

- Reklam -

Waltz yakın zamanda del Toro’nun stop-motion formatındaki Pinocchio filminde Kont Volpe’yi seslendirmişti. Aktörün yeni uyarlamada hangi karakteri canlandıracağı ise şu an için bilinmiyor.

Son olarak Yorgos Lanthimos, Frankenstein’dan esinlenen Poor Things filmi ile izleyicilerle buluşmaya başlamıştı. Türkiye’de ise Çağan Irmak serbest bir Frankenstein uyarlaması dizi Yaratılan ile çok yakında Netflix’teki yerini almaya hazırlanıyor.

Christoph Waltz’ın Frankenstein filminde nasıl bir performans sergilemesini bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider


Daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Castlevania: Nocturne 2. Sezon Onayı

Netflix’in “Castlevania: Nocturne” Çizgi Dizisi 2. Sezon Onayını Aldı

Norveçli Aile Viking Eserleri Buldu

Bahçelerinde Kaybolan Bir Küpeyi Arayan Norveçli Aile Şans Eseri 1.200 Yıllık Viking Eserleri Buldu