in , ,

Çağan Irmak Kült Korku Klasiği “Frankenstein”ı Ekrana Uyarlıyor: “Yaratılan” Dizisinden Yeni Fragman

Yaratılan dizisi için yeni bir fragman yayınlandı. Çağan Irmak’ın Mary Shelley’nin kült romanı “Frankenstein”a yeni bir bakış getirdiği yapım Netflix’te yayınlanacak.

Yaratılan Dizisi Yeni Fragman - Çağan Irmak
- Reklam -
- Reklam -

Yaratılan dizisinden ikinci fragman paylaşıldı. Çağan Irmak imzalı Netflix Türkiye dizisi, Mary Shelley’nin ünlü eseri Frankenstein’ı Osmanlı döneminde geçen bir korku anlatısıyla yeniden yorumluyor.

Babam ve Oğlum, Issız Adam ve Dedemin İnsanları gibi sevilen dram filmleriyle adından söz ettiren Çağan Irmak, aynı zamanda korku türündeki Kâbuslar Evi (2006) dizisi ve Ulak (2008) filmi ile de tanınıyor. Irmak’ın yeni projesi ise İngiliz yazar Mary Shelley’nin gotik korku ve bilimkurgu türündeki ünlü eseri Frankenstein hakkında.

Yaratılan Dizisi Yeni Fragman - Netflix - Çağan Irmak - Frankenstein

- Reklam -

Yaratılan Dizisi Konusu

Mary Shelley’nin 1817 yılında yayımladığı ve o günden beri de bir tür klasik hâline gelen Frankenstein romanı, çılgın bir bilim insanının tuhaf bir deney sonucunda yaşama döndürdüğü akıllı bir yaratığın hikâyesini takip ediyor.

Çağan Irmak’ın senaristliğini de üstlendiği Yaratılan dizisi ise Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde geçiyor ve kendisine Bursa’dan İstanbul’a uzanan karanlık bir rota seçiyor.

Yaratılan Dizisi Yeni Fragman - Çağan Irmak - Frankenstein

Yaratılan dizisinin konusu şu sözlerle aktarılıyor:

Yaratılan dizisi insanlığın en temel sorularından biri olan “ölüm ve sonrasını” merkezine alıyor. Maceracı, asi, heyecanlı ve sınırları olmayan bir zekâ taşıyan genç tıp öğrencisi Ziya’nıon en büyük hayali ise bir türlü tedavisi bulunamayan salgın hastalıklara çare olmaktan geçiyor. İstanbul’da tanıştığı, delilik ve dahilik arasında gezinen Doktor İhsan, onu bu dünyada anlayabilen tek kişi oluyor. Bu iki garip ve yaralı ruh, gizli ve yasak bir deneye girişiyorlar ve bu deneyin bedelini ağır bir şekilde ödüyorlar. Çözmeye çalıştıkları eski bir yazı, onları neredeyse felaketin kapısına sürüklüyor.

Yaratılan Dizisinden Yeni Fragman | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

- Reklam -

Çağan Irmak’ın “Olmazsa Olmaz”ı: Yaratılan

Dizinin yönetmenliğini üstlenen Çağan Irmak, yapıma dair şu notu paylaşıyor:

“Bizimki gibi mesleklerde bazen ‘olmazsa olmaz’ dediğimiz, gerçekleştiremediğimizde gözümüzün arkada kalacağı bir ‘mütemmim’ cüz vardır. İşte Yaratılan benim için bu mütemmim cüz idi. Şimdi… Bir süre telefonların ışığını kapadığımız ve el fenerleri ile aydınlattığımız bir yola çıkmaya hazır mısınız?”

Yaratılan Dizisi Yeni Fragman - Çağan Irmak - Frankenstein - Netflix

Dizinin başrollerini Erkan Kolçak Köstendil (Muhteşem Yüzyıl: Kösem) ile Taner Ölmez (Mucize Doktor) paylaşıyor. İkiliye ise Engin Benli, Şifanur Gül, Bülent Şakrak, Sema Çeyrekbaşı, Devrim Yakut, Şehsuvar Aktaş, Durul Bazan, Macit Koper, Ekremcan Arslandağ, Ümmü Putgül, Şennur Nogaylar ve Burcu Söyler eşlik ediyor.

Netflix - Yaratılan Dizisi Yeni Fragman - Çağan Irmak - Frankenstein

Yerli Frankenstein uyarlaması Yaratılan hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Yap bakalım şöyle bir Puslu KItalar Atlası da izleyelim. Yeniden yorumlamalara doyamadınız. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tayland - Elektrik Mavisi Renkli Tarantula

Tayland’da Elektrik Mavisi Renginde Yeni Bir Tarantula Türü Keşfedildi: Bilim İnsanları Ona ‘Ormanın Mücevheri’ Diyor

Martin Luther King Jr. Filmi - Chris Rock

Chris Rock’tan Martin Luther King Jr. Filmi Geliyor