in ,

Chris Rock’tan Martin Luther King Jr. Filmi Geliyor

Martin Luther King Jr. biyografi filmi için çalışmalar başladı. Chris Rock’ın yönetmenliğini üstlendiği projeye Steven Spielberg de yapımcı olarak dahil olacak.

Martin Luther King Jr. Filmi - Chris Rock
- Reklam -
- Reklam -

Martin Luther King Jr.’ın hayatı film oluyor. Yönetmenliğini Chris Rock’ın üstleneceği projenin baş yapımcılığını Steven Spielberg gerçekleştirecek.

Emmy ve Grammy ödüllü komedyen, aktör ve yönetmen Chris Rock yeni bir biyografi filmine imza atmaya hazırlanıyor. Deadline’ın haberine göre Martin Luther King Jr.’ın hayatını konu alan bir biyografi filmi için çalışmalar başladı. Universal Pictures imzasını taşıyacak yapım, Jonathan Eig’in Mayıs 2023’te yayımlanan King: A Life kitabını perdeye taşıyacak.

Son olarak George C. Wolfe’un Rustin filminde de rol alan Chris Rock, biyografi filminin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlenecek. Universal Pictures’ın ses getiren bir diğer hamlesi ise baş yapımcı koltuğunu ünlü yönetmen Steven Spielberg’e emanet etmek olacak.

- Reklam -

Martin Luther King Jr. Filmi - Chris Rock - Steven Spielberg

Martin Luther King Jr. Filmi için Çalışmalar Başladı

Martin Luther King Jr. 1950’ler ve 1960’lardaki ırkçılık karşıtı sivil haklar hareketindeki rolüyle tanınıyordu. 1964 yılında Nobel Barış Ödülü’ne de layık görülen King Jr.’ın perde yolculuğu, bu yıla damga vuran J. Robert Oppenheimer’ın hayatını anlatan Oppenheimer filminin gördüğü ilgiden sonra merakla beklenmeye başladı.

Daha önce Ava DuVernay tarafından Selma (Özgürlüğe Yürüyüş) filminde hayatının bir bölümü ele alınan Dr. Martin Luther King Jr.’ı yapımda David Oyelowo canlandırmıştı. Ancak bugüne kadar bu ikonik kişinin bütün hayatını ele alan bir film çekilmemişti.

Martin Luther King Jr. Biyografi Filmi - Chris Rock

- Reklam -

Top Five, Head of State ve I Think I Love My Wife gibi filmlerde yönetmenlik deneyimi yaşayan Chris Rock; şimdi bir kez daha yönetmen koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Sanatçı bu yıl başrolünde Colman Domingo’nun yer aldığı Rustin filminde Dr. King’in ikonik, “Bir hayalim var!” konuşmasını yaptığı yürüyüşün gerçekleşmesini sağlayan Roy Wilkins karakterini canlandırmıştı. Rock şimdi bu kesişimden ilhamla yeni bir maceraya atılmaya hazırlanıyor.

Chris Rock’tan bir Martin Luther King Jr. filmi izleme fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Will smith sanki daha iyi olurdu.

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    Tövbe Estağfurullah,
    Böyle zevksizlik görmedim.
    Ryan Gosling dururken… :smiley: :smiley: :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yaratılan Dizisi Yeni Fragman - Çağan Irmak

Çağan Irmak Kült Korku Klasiği “Frankenstein”ı Ekrana Uyarlıyor: “Yaratılan” Dizisinden Yeni Fragman

Paris Hilton Hayatı Dizi A24

A24, Paris Hilton’ın Hayatını Dizi Yapıyor