in , ,

“Ahsoka”nın Yaratıcısı Dave Filoni, “Star Wars” Evreninin Kreatif Direktörü Oldu

Dave Filoni, “Ahsoka” dizisindeki başarısının ardından Lucasfilm’in Kreatif Direktörü oldu. Ünlü sanatçı artık Star Wars projelerinde daha çok söz sahibi olacak.

Dave Filoni Star Wars Kreatif Direktor Lucasfilm
- Reklam -
- Reklam -

Dave Filoni, Ahsoka ve Clone Wars gibi Star Wars yapımlarıyla adından söz ettirdikten sonra kendisine yeni bir yaratıcı görev buldu. Filoni artık Lucasfilm Kreatif Direktörü olarak adlandırılacak.

Böylelikle Dave Filoni gelecekteki tüm Star Wars projelerinin oluşturulma sürecine daha fazla dahil olabilecek. Sanatçı, Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy ve stüdyonun geliştirme başkanı Carrie Beck ile işbirliği içinde çalışacak. Filoni son yaptığı açıklamada, “Şimdi ben Lucasfilm’de Kreatif Direktör denen kişi oldum…” dedi ve ekledi:

“Önceden, görev aldığım çoğu projeye iş bir miktar geliştirildikten sonra dahil olurdum… Bu yeni görev bana her şeye dahil olma imkânı sunuyor. Şu anda yaptığımız işin geleceğini planlarken, başlangıç aşamasında yer alıyorum.”

- Reklam -

Dave Filoni - Lucasfilm - Star Wars Kreatif Direktör

Filoni, yeni görevinin onu daha çok danışmanlık pozisyonuna taşıyacağını umuyor ve bunu Jedi Konseyi’nin bir parçası olmak gibi görüyor. Bu yüzden işinin her alanında daha işbirliğine dayalı bir yaklaşım benimsemeyi planlıyor.

“İnsanlara ne yapmaları gerektiğini söylemiyorum… Yapmak istediğim onlara hikâyelerini en iyi şekilde anlatmalarına yardımcı olmak. Bu galaksinin her yerine yardımcı olmalıyım. Saatlerce yaptım Star Wars hikâye anlatımı ben. Hatta bakın, bunu da tıpkı Yoda gibi söyledim.”

Star Wars’ın Yeni Kreatif Direktörü Dave Filoni Bugüne Dek Birçok Yıldız Savaşları Projesinde Çalıştı

Dave Filoni Star Wars evrenine Yıldız Savaşları’nın yaratıcısı George Lucas ile beraber çalıştığı animasyon dizisi Clone Wars ile giriş yaptı. Filoni, Clone Wars’un başarısı ardından başka bir animasyon projesi olan Rebels dizisini yönetti. Bu iki proje ardından live action projelere geçiş yaptı.

The Mandalorian’da Jon Favreau ile işbirliği yaptı ve bazı bölümlerde yazar – yönetmen olarak görev aldı. Filoni bunun ardından kendi yazdığı animasyon karakteri Ahsoka için live action bir Disney+ dizisi geliştirdi. Bu, Filoni’nin, diğer animasyon karakterlerini hayata geçirirken animasyon günlerinde başladığı hikâyeyi bitirmesine de olanak sağladı. Bütün tabloya bakıldığında Filoni’nin Clone Wars için yaptığı ilk bölümden beri evrene kattıkları oldukça fazla olduğu görülüyor.

- Reklam -

Dave Filoni - Star Wars Kreatif Direktör

Bu yılın başlarında Filoni, New Republic’e odaklanacak ve mevcut Star Wars dizilerinde parça parça anlatılmış hikâyeleri tamamlayacak yeni bir Star Wars filmi geliştirdiğini paylaşmıştı. Neyse ki Filioni’nin terfisi bu projeyi ya da gelecek potansiyel projeleri engellemeyecek. Çünkü kendisi aynı zamanda Ahsoka’nın ikinci sezonu olmasını istediğini de dile getirdi.

Tüm bunlara ek olarak bu terfi, Daisy Ridley’nin Rey’ini geri getirecek yeni film gibi halihazırda planlanan projelerin hikâyelerini şekillendirme sürecine Filoni’nin de dahil olacağı anlamına geliyor.

Siz Dave Filoni’nin Star Wars’taki yeni görevi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Güzel haber ama Kathleen Kennedy gitmediği sürece Star Wars geleceği konusu çok karanlık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Gentlemen: Guy Ritchie Dizisine İlk Bakış

Guy Ritchie’nin Kendi Filminden Diziye Uyarladığı “The Gentlemen” Yapımına İlk Bakış

Melissa Barrera "Scream 7" Filminden Kovuldu

Çığlık Serisinin Başrolü, Filistin’e Destek Mesajları Nedeniyle “Scream 7” Filminden Kovuldu