in ,

Çığlık Serisinin Başrolü, Filistin’e Destek Mesajları Nedeniyle “Scream 7” Filminden Kovuldu

Meksikalı oyuncu Melissa Barrera, sosyal medyada Filistin’e destek paylaşımları yaptığı için “Scream 7” kadrosundan çıkarıldı.

Melissa Barrera "Scream 7" Filminden Kovuldu
- Reklam -
- Reklam -

Çığlık serisinin başrolü Melissa Barrera, Filistin’e destek paylaşımları yaptığı için Scream 7 filminden kovuldu.

Meksikalı oyuncu Melissa Barrera, Instagram üzerinden yaptığı paylaşımlarda, “sömürgeleştirilmiş bir ülkeden” olduğunu vurgulayarak “Filistin özgür olacak” ifadelerini kullandı. Batı medyasının göstermediği bir perspektifi paylaşmak için iki haftadan fazla süredir Filistin tarafıyla ilgili bilgi topladığını ve takipçileriyle bunları paylaştığını söyledi. Ancak kendi hesabında bu konuda yaşadığı zorlukları da dile getirdi; algoritmasının sadece “İsrail tarafı” haberlerini gösterdiğini ve bu durumun sansürün gerçek olduğunu gösterdiğini ifade etti. Yıldız oyuncunun paylaşımlarının ardından, Scream 7 filminin yapımcıları tarafından projeden çıkarıldığı doğrulandı.

Filmin yapım stüdyosu olan Spyglass, Variety’ye yaptığı bir açıklamada oyuncunun kovulma nedenini “antisemitizm veya herhangi türden nefret mesajlarına toleransımız sıfırdır,” mesajıyla paylaştı.

- Reklam -

“Spyglass’ın duruşu son derece nettir: Soykırım, etnik temizlik, Yahudi çarpıtması ya da nefret söylemi sınırlarını alenen aşan her türlü yanlış atıf da dahil olmak üzere antisemitizme ya da herhangi bir şekilde nefretin kışkırtılmasına sıfır tolerans gösteriyoruz.”

Çığlık Serisinin Başrolü Melissa Barrera Filistin'e Destek Mesajları Nedeniyle "Scream 7" Filminden Kovuldu

Melissa Barrera “Scream 7” Filminden Kovulması Hakkında Henüz Bir Açıklama Yapmadı

Melissa Barrera, serinin yeniden başlatılan yapımlarında hikâyenin önemli bir parçası olan Sam Carpenter karakterini canlandırıyordu. Bu durum film ekibini yeni bir yol aramaya zorluyor. Yapım Jenna Ortega’nın Tara Carpenter, Jasmin Savoy-Brown’ın Mindy Meeks ve Mason Gooding’in Chad Meeks gibi karakterleriyle devam edilebilir. Ancak Barrera’nın çıkarılması yeni film için belirsizlik yaratıyor. Sam, orijinal katillerden Billy Loomis’in kızı olarak hikâyede önemli bir yer tutuyordu ve kardeşi Tara’ya karşı bağlılığıyla dikkat çekiyordu. Bu durumda Sam’ın eksikliği, filmde büyük bir boşluk oluşturabilir.

Yeni filmin yönetmeni Christopher Landon da Twitter (X) hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve “Her şey çok kötü. Bağırmayı bırakın. Bu benim verdiğim bir karar değildi,” dedi. Ancak daha sonra bu paylaşımını sildi.

- Reklam -

Çığlık Serisinin Başrolü Melissa Barrera Filistin'e Destek Mesajları Nedeniyle "Scream 7" Filminden Kovuldu

Çığlık serisi 2022’de Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett tarafından yeniden başlatılmıştı. Ancak bu kez yönetmenlik koltuğunda Christopher Landon bulunuyor. Barrera’nın ayrılmasıyla birlikte filmin ekip olarak yeniden yapılanmaya gitmesi muhtemel görünüyor. Özellikle serinin asıl başrolü olan Sidney Prescott’u canlandıran Neve Campbell’ın geri dönüşü bekleniyor. Campbell ilk beş bölümde yer almasına rağmen, ödeme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle Çığlık 6’da yer almamıştı.

Oyuncunun Filistin yanlısı paylaşımları nedeniyle seriden kovulmasına ne diyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Benzer içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dave Filoni Star Wars Kreatif Direktor Lucasfilm

“Ahsoka”nın Yaratıcısı Dave Filoni, “Star Wars” Evreninin Kreatif Direktörü Oldu

Sosyolojik Basiret: Besim F. Dellaloğlu Kitabı Çıktı

Besim F. Dellaloğlu’nun Yeni Kitabı “Sosyolojik Basiret”, Türkiye’nin Zihin Masasına Yeni Bir Yol Haritası Ekliyor