in ,

“Çığlık 7” Çalışmaları Resmi Olarak Başladı: Yeni Scream Filminde Yönetmen Değişiyor

“Çığlık 7” filmi çalışmaları başlıyor. Scream serisinde yönetmen bir kez daha değişiyor ve yedinci filmde bayrağı Christopher Landon devralıyor.

Çığlık 7 Filmi Çalışmaları Başladı
- Reklam -
- Reklam -

Çığlık 7 resmi olarak geliştirme aşamasında. Scream serisinin yönetmenlik görevini, bu yeni filmle birlikte Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett ikilisi yerine Christopher Landon devralıyor.

Korku serisi Çığlık, beklenen yedinci filmi için hazırlıklara başladı. Bu yılın başlarında vizyona giren Çığlık 6’nın gişe başarısının ardından, serinin hayranları Çığlık 7 haberini aylardır bekliyordu ve sonunda resmileşti. Yeni filmde yönetmen koltuğunda ise isim değişikliği yaşandı. 2022 yılında seriye canlılık kazandıran Tyler Gillett ve Matt Bettinelli-Olpin ikilisi, Radio Silence adlı yapım kolektifinin bir parçasıydı. İkilinin yönettiği Scream ve bu yılki Scream 6, seri içinde en yüksek gişe hasılatını elde eden bölümler oldu.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre, söylentilerin ardından Çığlık 7 resmi olarak yoluna devam ediyor. Ancak bu sefer, seriye yeni bir soluk getirecek yönetmen olarak Christopher Landon görev alacak. Happy Death Day ve Freaky gibi korku filmleri ile tanınan Landon, yeni filmde yönetmenlik koltuğuna oturacak. Yapımcı Chad Villella da dahil olmak üzere Radio Silence ekibi, yeni filmde yürütücü yapımcı olarak görev yapacak.

- Reklam -

Çığlık 7 Film Geliyor: Scream 7 Onaylandı

Resmi duyurunun ardından Landon da sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı ve Ghostface’in bir resmini paylaşarak altına “Görünüşe göre 7 gerçekten şanslı bir sayıymış. Daha fazlası geliyor…” notunu düştü.

Çığlık 7 Filmi için Christopher Doğru Bir Seçim mi?

Yeni yönetmen seçimi ile seri tarihi boyunca üçüncü kez yönetmen değiştirmiş oluyor. Orijinal yönetmen Wes Craven, 1996 ile 2011 yılları arasında çıkan ilk dört filmi yönetti. Gillett ve Bettinelli-Olpin ise sonraki iki filme imza attı. Bu değişim, seriye tutarlılık ve izleyici karşılama açısından fayda sağlamış olsa da, Landon’ın seçimiyle serinin doğru yolda kalması hedefleniyor.

Landon, Ölüm Günün Kutlu Olsun ve Sıra Dışı gibi filmlerinde seri katil türünü başarılı bir şekilde ele alarak yeteneklerini kanıtladı. Bunlar Çığlık filmlerinin de temel unsurlarından biridir. Yeni bilimkurgu alt türleri ile klasik seri katil ögelerini başarılı bir şekilde birleştiren Landon, korku ve komedinin ustaca harmanlanması gereken tonlarını da iyi dengeleyebiliyor.

- Reklam -

Çığlık 7 Filmi Çalışmaları Başladı

Son filmleri daha komedi ağırlıklı olsa da, Landon sadece korku odaklı yapımlarda da bir deneyime sahip. 2014 yapımı Paranormal Activity: The Marked Ones filmi, Landon’ın korku unsurlarına odaklandığı bir yapım. Çığlık 7 nihayet prodüksiyona geçtiğinde hayranlar ortaya nasıl bir iş çıkacağını daha iyi anlayacak.

Şu an için filmde hangi isimlerin yer alacağı ya da çekimlerin ne zaman başlayacağı gibi bilgiler belirsizliğini koruyor.

Çığlık 7’nin de gelecek olması haberini sizler nasıl karşılıyorsunuz? Serinin bir önceki filmi sevmiş miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sibirya Hayata Döndürülen Antik Solucanlar

Sibirya’da 46.000 Yıllık Solucanlar ‘Araftan’ Hayata Geri Döndürüldü

Metai Yapay Zekâ Destekli Sohbet Botları Hazırlıyor

Meta’nın Gizli Yapay Zekâ Planı, Abraham Lincoln’ı ‘Sohbet Botu’ Olarak Yeniden Canlandırmayı Hedefliyor