in , ,

Disney, Epic Games’in 1.5 Milyar Dolarlık Hissesini Satın Aldı: Devasa Bir “Fortnite” Evreni Yolda

Disney, Epic Games’e ortak oldu. Eğlence sektörünün iki devi, “Fortnite” ile bağlantılı kapsamlı bir oyun evreni yaratmaya hazırlanıyor.

Disney, Epic Games Ortaklık
- Reklam -
- Reklam -

Disney ve Fortnite’ın yapımcısı Epic Games, “geniş ve açık bir oyun ve eğlence evreni” yaratmak için güçlerini birleştiriyor. The Walt Disney Company, işbirliği kapsamında Epic’in 1.5 milyar dolarlık hissesine yatırım yapacak.

The Walt Disney Company son dönemlerde hareketli günlerden geçiyor. ABC, FX ve National Geographic gibi kablolu kanallarını elden çıkarmak da dahil olmak üzere birçok varlığını satmak ya da yeniden yapılandırmakla ilgilenen Disney; son dönemlerde oyun sektörüyle de yakın temas hâlinde. Son iddialar medya devinin Electronic Arts’ı satın alabileceğini göstermişti. Ancak şirketin sıradaki adımı birçokları için beklenmedik bir yerden geldi ve Disney Epic Games’le uzun yıllara dayanacak bir işbirliğine imza attı.

Disney, dünyaca ünlü Fortnite’ın yapımcısı ve Epic Store’un sahibiyle yeni bir yola giriyor. Metaverse benzeri bir proje olacağı konuşulan işbirliğinin detayları ise henüz saklı tutuluyor. Ancak Disney’in yaptığı ilk açıklama, akıllara yakın dönemde çıkan Lego Fortnite’ı getiren bir hamlenin yolda olabileceğini işaret ediyor.

- Reklam -

Disney, Epic Games Ortak Fortnite Metaverse Evreni

Disney Kahramanları “Fortnite” Evreninde

The Walt Disney Company, çatısı altında barındırdığı Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve Avatar gibi markalardan sayısız içeriği ve karakteri Fortnite’ın dijital eğlence dünyasında bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Şirket yaptığı açıklamada bahsi geçen markalarından içeriklerin, karakterlerin ve hikâyelerin “oynamak, izlemek, alışveriş yapmak ve etkileşimde bulunmak” gibi birçok unsurla birlikte yeni bir dijital evrene taşınacağını ifade ediyor.

“Oyuncular, oyunseverler ve hayranlar kendi hikâyelerini ve deneyimlerini yaratabilecek, hayranlıklarını Disney’e özgü bir şekilde ifade edebilecek ve içerikleri sevdikleri şekillerde birbirleriyle paylaşabilecekler. Tüm bunlar Unreal Engine tarafından desteklenecek.”

Disney’in 1.5 milyar dolar ayırdığı bu proje, iki şirketin ilk işbirliği olmayacak. Firmalar daha önce Fortnite’ta Star Wars, Marvel ve diğer Disney karakterlerine hâlihazırda yer vermişti.

“Disney’in Oyun Dünyasındaki En Büyük Adımı”

Disney CEO’su Bob Iger yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

- Reklam -

“Bu, Disney’in oyun dünyasına şimdiye kadarki en büyük adımı. Bu yatırım bizlere büyüme ve genişleme için önemli fırsatlar sunuyor. Hayranlarımızın sevdikleri Disney hikâyelerini ve dünyalarını çığır açan yeni yollarla deneyimlemeleri için sabırsızlanıyoruz.”

Disney, Epic Games Ortak Fortnite Evreni

Epic’in patronu Tim Sweeney ise şu ifadeleri kullandı:

“Disney ve Fortnite topluluklarını bir araya getirecek kalıcı, açık ve birlikte yürütülebilir bir ekosistem oluşturmak için tamamen yeni bir şey üzerinde işbirliği yapıyoruz.”

Bu metaverse’ün ne zaman oyuncularla buluşturulacağı belli değil. Bununla birlikte yakın gelecekte Epic Games imzalı Rocket League’e The Mandalorian temalı bir güncelleme geleceği de belirtildi.

Siz bu devasa ortaklığı nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Tayland Mağaraları Ahşap Tabutlar

Tayland’daki Mağaralarda 2.300 Yıllık Gizemli Dev Ahşap Tabutlar Bulundu

Londra'da Antik Roma Mezar Yatağı Bulundu

Londra’da Antik Roma Dönemine Ait Oldukça İyi Korunmuş Mezar Yatağı Bulundu