in , ,

“Fight Club”ın Yazarı Chuck Palahniuk, Kitabın Film Uyarlamasında En Çok Rahatsız Olduğu Detayı Açıkladı

Chuck Palahniuk, “Fight Club” uyarlamasında en rahatsız olduğu detaydan bahsetti. Dövüş Kulübü’nün yazarı, filmin finalinden pek de memnun değil.

Chuck Palahniuk - Fight Club Final Sahnesi Yorum
- Reklam -
- Reklam -

Chuck Palahniuk, David Fincher’ın Fight Club (Dövüş Kulübü) film uyarlaması hakkında konuştu. Ünlü yazar yıllar sonra yaptığı açıklamada, filmin finalinde rahatsızlık duyduğu sahneyi tarif etti.

1999 tarihinde vizyona giren Fight Club, 63 milyon dolarlık bütçesine karşın 100 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmişti. Yapım, yıllar içerisinde bir kült hâlini alırken sürekli genişleyen bir izleyici kitlesini yakalayarak da ön plana çıkmıştı.

Chuck Palahniuk’in 1996 tarihli romanından uyarlanan film, birçok adaptasyonda olduğu gibi kaynak materyalden çeşitli açılarla farklılaşıyordu. Amerikalı yazar geçen günlerde yeni kitabı Not Forever, But For Now hakkında Variety’ye verdiği bir söyleşide, Fight Club filmini de değerlendirdi.

- Reklam -

Chuck Palahniuk - Fight Club Final Sahnesi

Chuck Palahniuk “Fight Club” Filmindeki Saatli Bomba Detayından Memnun Değil

Başrollerini Edward Norton ve Brad Pitt’in paylaştığı filme dair Chuck Palahniuk’e, kendisini rahatsız eden bir sahne olup olmadığı soruldu.

61 yaşındaki yazar, bu sorunun cevabı olarak filmin sonunu işaret etti. Palahniuk, Anlatıcı ile Tyler’ın son yüzleşmesindeki saatli bomba geri sayımının hikâyenin vizyonuyla uyuşmadığını söyledi.

“Filmin sonuna doğru görülen geri sayım yapan saatli bombanın pek de hayranı değilim. Senarist Jim Uhls bu detayı araya sıkıştırdı. Çünkü belli ki böyle bir kinaye var. Ben de zamanla bunun bir kinaye olduğunu kabul etmeye başladım.”

“Fight Club” Filminin Finali Kitabı ile Farklılıklar Taşıyor

Filmin sonunda Anlatıcı Tyler’ın aslında kendi içinde bölünmüş bir kişilik olduğunun farkında varıyor ve onu öldürmek için kendisine ateş ediyordu. Hikâye bu noktaya kadar kitaptakiyle oldukça paralel gidiyor. Kitapta benzer şekilde Tyler’ın bir gökdeleni havaya uçurma planı vardı. Ancak kredi kayıtlarını barındıran binaları patlatarak borçları silmek yerine çok daha bencil bir planı tasarlamıştı: Anlatıcı ile birlikte patlamada ölmek.

- Reklam -

Chuck Palahniuk - Fight Club Final

Filmin romana göre finalindeki bir diğer önemli değişiklik ise Tyler’ın planının başarılı olmamasıydı. Çünkü Anlatıcı onu vurup öldüremeden önce Tyler ortadan kayboluyor ve patlayıcılar arızalanıyordu. Anlatıcı yine de kendini vurup hayatta kalıyor, Project Mayhem’in diğer üyelerinin planlara devam ettiğini öğreniyor ve kendisini bir akıl hastanesinde buluyordu.

Bu tercih farklılığının ise yapımcıların anti-kapitalist temaları yakalayan daha kesin bir final istemelerinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Chuck Palahniuk’in yeni romanı Not Forever, But For Now 5 Eylül 2023 tarihinde ABD’de okurlarla buluştu. Eserin Türkçeye ne zaman kazandırılacğaı ise şu an için bilinmiyor.

Siz Chuck Palahniuk’ın görüşlerine katılıyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından daha fazla gelişme için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys Dizi Evreni Yeni Spin-off

Amazon, “The Boys” Dizi Evrenini Yeni Spin-off’lar ile Genişletme Fikrine Açık

Blue Exorcist 3. Sezon Yayın Tarihi Belli Oldu

“Blue Exorcist”in 3. Sezon Yayın Tarihi Belli Oldu: İşte İlk Fragman