in , ,

Çin’de Bir İlk Daha: Tamamı Yapay Zekâ ile Hazırlanan İlk Animasyon Dizisi Yayınlandı

Çin’de yapay zekâ araçlarıyla hazırlanan ilk animasyon dizisi yayına başladı. 26 bölümlük yapımdaki her şey YZ araçları kullanılarak üretildi.

Çin'de Devrim: İlk Yapay Zekâ Animasyon Dizisi Yayınlandı
- Reklam -
- Reklam -

Çin’de bir ilk daha yaşandı: Qianqiu Shisong adlı ilk yapay zekâ animasyon dizisi izleyicilerle buluştu. 26 bölümlük yapım, sanat tasarımı, animasyon ve post prodüksiyon dahil her aşamada YZ araçları kullanılarak üretildi.

Çin’in devlet yayın kuruluşu China Media Group, üretken yapay zekâ (GenAI) hizmetlerinin yardımıyla geliştirilen ülkenin ilk çizgi dizisini izleyicilerle buluşturdu. Qianqiu Shisong adlı 26 bölümlük dizi geçen pazartesi ilk kez görücüye çıkarak YZ’nin yaratıcı alana entegrasyonunda önemli bir adım attı.

China Media Group ve Shanghai AI Laboratory’nin GenAI modellerini kullanan dizi, OpenAI’ın Sora’sını anımsatan metin-video araçlarını içeriyor. Hükûmet, kamu iktisadi teşebbüslerini yapay zekâyı benimsemeye aktif bir şekilde teşvik ediyor ve bu girişim de bu direktifle uyumlu.

- Reklam -

Qianqiu Shisong, klasik Çin şiirini ve hikâyelerini yaklaşık 7 dakikalık bölümler halinde tasvir ediyor. Şanghay Yapay Zekâ Laboratuvarı (SAIL), GenAI’ın sanat tasarımı, video üretimi ve post prodüksiyonu kapsayan prodüksiyonun her aşamasında önemli bir rol oynadığını ayrıntılı olarak açıkladı.

Çin'de Devrim: İlk Yapay Zekâ Animasyon Dizisi Yayınlandı

Kullanılan YZ teknolojileri arasında, yayıncının kapsamlı video ve ses içeriği arşiviyle zenginleştirilmiş bir model olan China Media’nın CMG Media GPT’si de yer alıyor. Bu model, SAIL’ın yapay zekâ teknolojisiyle birleştiğinde, eski zamanların mimari stillerine ve görünümlerine bağlı kalarak geleneksel Çin mürekkep resimlerini andıran animasyonlar oluşturuluyor.

Çin’de Yapay Zekâ ile Hazırlanan Animasyon Dizisi Devlet Desteği Aldı

SAIL, CMG Media GPT’nin animatörler için konsept tasarım aracı olarak kullanılmasının, karakter ve sahne tasarımlarını daha verimli ve maliyet etkin hâle getirdiğini vurguluyor. Bu gelişme YZ’nin animasyon prodüksiyon sürecinde önemli bir rol oynayacağını ve yeni bir yaratıcı çağın önünü açacağını gösteriyor.

Çin'de Bir İlk Daha: Tamamı Yapay Zekâ ile Hazırlanan İlk Animasyon Dizisi Televizyonda Yayınlandı

- Reklam -

China Media’nın yeni teknolojiyi tamamen benimseme kararı almasıyla birlikte Qianqiu Shisong’un yayınlanması şirketin bu kararın ardında duracakları anlamına geliyor.

China Media’nın başkanı Shen Haixiong, kısa süre önce düzenlenen bir çalışma konferansı sırasında kuruluşun teknolojik yenilik, internet entegrasyonu ve yapay zekânın benimsenmesine olan bağlılıklarını bir kez daha vurguladı.

Devlete Ait Varlıkları Denetleme ve İdare Komisyonu (SASAC) gibi devlet kurumları da YZ’nin benimsenmesini teşvik ediyor. China Media Group’un bu alandaki öncü adımı, YZ animasyonların farklı ülkelerde de devlet desteği görmesine yol açabilir.

YZ destekli animasyon dizisi hakkında yayınlanan bir videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İşte Çin’in İlk Yapay Zekâ Animasyon Dizisi “Qianqiu Shisong”

YouTube video

YZ kullanılarak hazırlanan animasyon dizinin tasarımlarını nasıl buldunuz? Sizce bu tarz tamamı yapay zekâ ile oluşturulmuş yapımlar farklı ülkelerde de devlet tarafından desteklenecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: SCMP

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oyunlardan Koku Almanızı Sağlayacak Cihaz Satışa Çıktı

Video Oyunlardan ‘Koku Alınmasını’ Sağlayan Yapay Zekâ Destekli GameScent Cihazı Satışa Sunuldu

Ruth Gottesman - Albert Einstein Tıp Fakültesi Bağış

Emekli Profesör, 1 Milyar Dolarlık Servetini Okula Bağışladı: Öğrencilerin Borçları Silinirken Eğitim de Ücretsiz Oldu