in ,

Pepsi’nin Coca-Cola’nın 100 Yıllık Sektör Hakimiyetine Meydan Okuma Girişimini Konu Alan “Cola Wars” Filmi Geliyor

Cola Wars filmi için hazırlıklar başladı. Coca-Cola’nın tahtına göz diken Pepsi’nin hikâyesini konu alan yapım, Maia Eyre imzasıyla geliyor.

Cola Wars Filmi Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Cola Wars filmi geliyor. Sony, sektörün büyük oyuncularından Pepsi ile Coca-Cola’nın rekabet hikâyesine odaklanacak yapım için kesenin ağzını açtı.

1980’li yılların ortasında yaşanan unutulmaz “Kola Savaşları” beyaz perdeye uyarlanıyor. Pepsi’nin Coca-Cola’nın 100 yıllık tahtına devralmak üzere yaptığı meydan okuma girişimini takip eden yapımın hakları 1 milyon dolar kaşlığında Sony’nin oldu.

Cola Wars filmi pop müziğin kralı Michael Jackson’ın Pepsi reklam çekimlerinde saçlarının tutuştuğu talihsiz andan, Coca-Cola’nın New Coke fiyaskosuna dek dönemin rekabet ortamını gözler önüne sermeyi hedefliyor.

- Reklam -

Cola Wars Filmi

Nike’ın Michael Jordan’la giriştiği devasa anlaşmanın perde arkasını anlatan Ben Affleck imzalı Air yapımında olduğu gibi, son dönemlerde firmaların hikâyelerine odaklanan yeni yapımlar için çalışmalar sürüyor.

Cola Wars Filmi Sony İmzası ile Geliyor

Cola Wars filmini çekmek isteyen birçok yapım şirketi bulunuyordu. Ancak yapımın haklarını satın almayı başaran taraf Sony Pictures oldu.

Sony, filmin yönetmenliği için Maia Eyre ile anlaşırken yapımın senaristliğini ise Jason Shuman ve Ben Queen ikilisi üstlenecek. Shuman, 1 Mayıs 2024 tarihinde yeni sezonu başlayacak Apple TV+ dizisi Acapulco’nun ortak yaratıcısı/yazarı olarak tanınıyor. Kendisi aynı zamanda HBO’nun Winning Time’ının baş yapımcısı ve 2022 yılında Oscar adaylığı alan To Leslie’nin yapımcısı.

Cola Wars Film

- Reklam -

Queen ise şu sıralar Naomi Novik’in fantastik romanı His Majesty’s Dragon’ı Fox için TV dizisine uyarlıyor. Queen ayrıca kısa süre önce Netflix için Vita Sackville-West’in kaleme aldığı A Note of Explanation adlı romanı da ekrana uyarladı. Senarist daha öncesindePixar için Cars 2 ve Cars 3’nin yazarlığını da yapmıştı.

Jason Shuman ve Ben Queen ilk defa aynı projede bir araya geliyor olsa da ikili 16 yaşından beri tanışıyor ve aynı film okulundan mezunlar.

Cola Wars filminin oyuncu kadrosu, vizyon tarihi ve diğer detayları henüz belirsizliğini koruyor.

Cola Wars filmi hakkında sizin ilk görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harry Potter Dizisi Çıkış Tarihi Açıklandı

“Harry Potter” Dizisinin Ne Zaman Yayınlanacağı Açıklandı

Pedro Pascal - Game of Thrones Rolü

Pedro Pascal: “Game of Thrones’taki Rolüm Hayatımı Değiştirdi”