in , ,

Daha Fazla Zaman – Iain Reid | Haftanın Kitabı #303

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta, “Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum” ile tanınan Kanadalı yazar Iain Reid’in tekinsiz romanı “Daha Fazla Zaman” var.

Daha Fazla Zaman - Iain Reid | Haftanın Kitabı #303
- Reklam -
- Reklam -

Daha Fazla Zaman | Künye

Yazar: Iain Reid
Çeviri: Aslı Anar
Orijinal Adı: We Spread
Yayınevi: Hep Kitap
Sayfa Sayısı: 200
Çıkış Tarhi: Haziran 2023


Daha Fazla Zaman – Iain Reid | Arka Kapak Tanıtımı

Daha Fazla Zaman - Iain Reid

- Reklam -

Bir ressam olan Penny yıllardır aynı evde uzun hayatından, hayat arkadaşından artakalanlarla yaşıyordu. Yaşlılığın alelade ritüelle-rine teslim olmuş halde, yalnız bir hayat sürüyordu. Ta ki bir gün dengesini kaybedip düşene dek.

Penny gözünü açtığında kendini bir arabada bulur. Hiç bilmediği, adını bile duymadığı bir yere götürülmektedir. Partnerinin ayarladığı söylenen, bütün düzenlemelerin yıllar önce yapıldığı bir bakımevine.

Başlarda her şey çok güzeldir. Penny’nin etrafı yaşıtlarıyla çevrilidir; birlikte yemek yer, sohbet eder, evin etrafındaki olağanüstü manzarayı izlerler. Penny resim yapmaya bile başlar. Ama zaman geçtikçe günler birbirine karışır. Penny gittikçe artan güvensizlik ve huzursuzluk hissiyle zaman mefhumunu yitirir, bu dünyadaki yerini sorgulamaya başlar. Bütün bunlar yaşlanmanın onulmaz etkilerinin bir sonucu mudur yoksa gerçekten de şüpheli bir yerde bir yabancı mıdır Penny?

Iain Reid neredeyse hipnotize edici bir anlatıma sahip, hem tutkulu hem tekinsiz romanı Daha Fazla Zaman’da riayet, üretkenlik, ilişkiler ve yaşlanmanın ne demek olduğunu sorguluyor.

- Reklam -

Iain Reid Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

Iain Reid

Iain Reid’in ilk kitabı One Bird’s Choice, en iyi kurgudışı kitap kategorisinde verilen CBC Bookie Ödülü’ne layık görüldü ve birçok dile çevrildi. Son kitabı The Truth About Luck, Globe and Mail gazetesi tarafından 2013’ün en iyi kitaplarından biri seçildi. Reid’in deneme ve inceleme yazıları The National Post, Elle Magazine, The Classical ve The New Yorker gibi Kuzey Amerika’nın önde gelen yayın organlarında yayımlandı. 2015 yılında, otuz yaşın altında kurgudışı eser sahibi Kanadalı yazarlara verilen RBC Taylor Emerging Author Ödülü’nü aldı. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum Queen’s University’de tarih, İngiliz Edebiyatı ve felsefe eğitimi gören yazarın ilk romanı. Reid, Meat adını vereceği yeni romanı üzerinde çalışmaya devam ediyor.


Daha Fazla Zaman kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer içerikler için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stranger Things 5. Sezon Prodüksiyon

“Stranger Things” 5. Sezon Çekimleri Başladı: Netflix’in Popüler Korku Dizisi Finale Hazırlanıyor

Süreyya Berfe Hayatını Kaybetti

Şair ve Yazar Süreyya Berfe 80 Yaşında Hayata Veda Etti