in

“Başkabiryer”in Dördüncü Sayısı Raflardaki Yerini Alıyor

Sümeyye Kesgin’in çizerlik yaptığı “Başkabiryer”in ilgi uyandıran hikâyesi ve eşsiz çizimleriyle dördüncü sayısı Sırtlan Kitap aracılığıyla dilimize kazandırılmaya devam ediyor.

baskabiryer 4 ust
- Reklam -
- Reklam -

Çizimleri ve hayal gücüyle bizleri gururlandıran ve Türkiye’nin en başarılı çizerlerinden birisi Sümeyye Kesgin’in Amerikalı yazar Jay Faerber ile Image Comics için çizdiği eseri Başkabiryer, dördüncü sayısıyla Türkçe olarak bizlerle buluşmaya devam ediyor.

Bir kayboluşun hikâyesini konu alan ve 1930’larda geçen çizgi roman konusuyla oldukça ilgi çekiyor. Hikâyesi kadar kapağında oldukça ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz. Sümeyye Kesgin’in Image Comics’in bünyesinde 2017 yılında başladığı Elsewhere serisi toplamda 8 sayıdan oluşuyor. Bu sayıda olduğu gibi ilk üç sayısı da Sırtlan Kitap tarafından dilimize kazandırıldı.

Tanıtım bültenine bakalım:
baskabiryer 4Türkiye’nin en önemli çizerlerinden biri olan Sümeyye Kesgin’in Amerikalı yazar Jay Faerber ile Image Comics için yaptığı ve büyük beğeni kazandığı çizgi romanı Başkabiryer, artık Türkçe yayımlanıyor. Atlas Okyanusu’nu tek başına geçen ilk kadın pilot olan Amelia Earhart, 1937 yılında uçakla yaptığı Dünya turunu tamamlayamadan ortadan kaybolur. Kendisini bulmak için yapılan tüm arama kurtarma çalışmaları sonuçsuz kalır. İşte bu hikaye, o kayboluşun sonrasını ele alıyor. Amelia Earhart, DB Cooper ve her gün kaybolan yüzlerce insanın gittiği bir yer var. Başkabiryer… Amelia ve arkadaşları, Lord Kragen’in şatosuna girdiklerinde, hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılıyorlar. Diğer yandan, bilmedikleri bu topraklarda, zaman çok farklı oyunlar oynuyor.
Çevirisini Emre Yavuz’un üstlendiği 35 sayfadan oluşan Başkabiryer’in 4. sayısı bugünlerde raflardaki yerini alıyor. Sümeyye Kesgin’i Kayıp Rıhtım okurları, Öykü Seçkisi’ne çizdiği muhteşem “Yeti” görseliyle de tanıyordu.

- Reklam -

Şimdiden keyifli okumalar dileriz!

- Reklam -

Seren Şapcılar

3 Nisan 1995 tarihinde İzmir’de doğdum. Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencisiyim. Yaklaşık iki yıldır yurtdışına el işi ürünler satmaktayım. Fantastiğe olan ilgim, çocukluğumu izlemekle geçirdiğim Jurassic Park serisine olan hayranlığım ve dinozorlara olan yoğun sevgim ile başladı. Bunu fantastik seri kitaplar takip etti ve kendim de birkaç deneme yazmakla uğraştım. Anime dünyasına girişim yoğun tavsiyeler üzerine Fullmetal Alchemist ile başladı ve ardından neredeyse tüm türlerden bolca anime izledim. İleride oyun, oyuncak tasarımı alanında çalışmak istiyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for fatihcetin fatihcetin dedi ki:

    Çizimlerini ve konusunu beğendiğim güzel bir seri oluyor Başkabiryer. İlk 3 fasikülünü satılığa ve ya takasa koydum ama şu ana kadar alan olmadı. Eğer bir talip çıkmazsa büyük ihtimal 4. sayı ve devamını satın alıp biriktireceğim bu çizgi roman serisini.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman beyaz sovalye ust

Batman: Beyaz Şövalye – Ya Gerçek Kötü Batman’se?

netflix series

Netflix’te Hangi Ülkede, Ne Kadar İçerik Var?