in ,

Embracer’ın Küçülmesi Eidos Montreal’ı da Vurdu: “Deus Ex” Oyunu İptal Edildi, 97 Kişi İşten Çıkarıldı

“Deus Ex” oyunu için iptal kararı çıktı. Embracer Group çatısı altındaki Eidos Montreal’ın iki yıldır geliştirdiği yapımın fişi çekildi.

Deus Ex Oyun İptal - Embracer Group Küçülmesi
- Reklam -
- Reklam -

Deus Ex oyunu iptal edildi. Embracer Group küçülme hamlelerine devam ederken Eidos Montral stüdyosunda 97 kişinin işine son verildi.

2022 yılında Embracer Group; Eidos Montreal, Crystal Dynamics ve Square Enix Montreal’ı çatısı altına almıştı. Bu anlaşmanın hemen ardından Eidos Montreal’ın bir Deus Ex oyunu üzerinde çalışmaya başladığı iddia edilmişti. Ancak o zamandan beri Embracer için gidişat epey değişti. Şirketin maddi sebeplerden ötürü yaptığı işten çıkarmaların yeni hedefi ise Eidos Montreal olduğu açıklandı. Bununla birlikte planlanan Deus Ex oyununun da iptal edildiği belirtildi.

Eidos Montreal’daki işten çıkarmalar ve Deus Ex‘in iptali ilk olarak bir Bloomberg tarafından gündeme taşınmıştı. Habere göre Embracer, henüz duyurulmayan ancak 2022’nin sonlarında pek çok söylentiye konu olan Deus Ex oyununu iptal etmeye karar verdi. Bununla birlikte stüdyo, bir Deus Ex oyunu yerine yeni bir orijinal fikri mülkiyet geliştirmeye odaklanacak.

- Reklam -

Deus Ex Oyun İptal - Embracer Group Küçülme

Eidos Montreal, Crystal Dyanmics ve Square Enix Montreal; eski sahibi Square Enix’in batı stüdyolarının performansının yönetici beklentilerini karşılamadığını fark etmesinden sonra Mayıs 2022’de Embracer Group’a satıldı. Bu stüdyoların kendilerini kanıtlayabilmeleri için yeni bir şans gibi gözükse de Embracer, Square Enix’i bir süre sonra tamamen kapattı. Olaylar Embracer’ın 2 milyar dolar değerinde bir anlaşmanın başarısızlığa uğramasının ardından daha da kötüleşti ve gelinen son noktada şirket küçülme kararı aldı.

“Deus Ex” Oyunu İptal Edildi: Eidos Montral Küçülüyor

Eidos iddia edilen işten çıkarmaları X (eski Twitter) hesabından resmi olarak onayladı. Stüdyo, açıklamada stüdyodaki geliştirme, idari ve destek pozisyonlarındaki 97 çalışanın işine son verildiğini belirtti.

“Küresel ekonomik koşullar, sektörümüzün içinde bulunduğu zorluklar ve Embracer’ın kapsamlı yeniden yapılanması stüdyomuzu da etkiledi. Geliştirme ekiplerinden, yönetimden ve destek hizmetlerinden 97 kişiyi işten çıkarmak gibi zor bir karar alındı.

- Reklam -

“Bu geçiş sürecinden etkilenen tüm personele destek olmak için uğraşıyoruz. Son derece yetenekli ve deneyimli insanlar istihdam piyasasına giriyor ve biz onların bir sonraki projelerini bulmalarını istiyoruz ve bunun için yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Deus Ex Oyun İptal - Embracer Group - Eidos Montreal

Siz Embracer’ın küçülme hamleleri ve iptal edilen Deus Ex oyunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Shack News

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1.700 Yıllık Maya Kralı Mezarında Yeşim Taşı Maskesi Bulundu

Guatemala’daki 1.700 Yıllık Gizemli Kraliyet Mezarında, Bir Maya Tanrısını Tasvir Eden Yeşim Taşı Maskesi Bulundu

Alev Alatlı 79 Yaşında Hayatını Kaybetti

Yazar Alev Alatlı 79 Yaşında Hayatını Kaybetti