in ,

Donald Trump, “Evde Tek Başına 2” Filminde ‘Zorla’ Rol Aldığı Yönündeki İddiayı Yalanladı

Donald Trump, “Evde Tek Başına 2” filmindeki cameo’su hakkında açıklamalarda bulunan yönetmen Chris Columbus’u yalanladı.

Donald Trump - Evde Tek Başına 2 Rolü
- Reklam -
- Reklam -

Donald Trump, Evde Tek Başına 2 filmi hakkında konuşarak Chris Columbus’un geçen günlerde yaptığı açıklamayı yalanladı.

Bir Noel klasiği hâline gelen 1992 tarihli Evde Tek Başına 2 (Home Alone 2: Lost in New York), birçok ikonik sahnesinin yanı sıra Donald Trump’ın da kısa bir performansına ev sahipliği yapıyordu.

Geçen günlerde yönetmen Chris Columbus, Business Insider’a verdiği bir demeçte Trump’ın filmde yer almasının bir tür zorlama sonucunda meydana geldiğini kaydetmişti.

- Reklam -

Evde Tek Başına 2 filmi, sekiz yaşındaki Kevin McCallister’ın (Macaulay Culkin) yanlışlıkla bindiği uçakla ailesinin tatil için gittiği Miami’ye yerine New York’a inmesini konu alıyor. İlgili sahnenin başlangıcında televizyonda Central Park’ın yanındaki Plaza Hotel’ın reklamını gören McAllister, babasına ait kredi kartını kullanarak orada kalmaya karar veriyor.

Donald Trump - Evde Tek Başına 2 - Home Alone Rolü

McAllister oteli ziyaret edip babası da onunla aynı odada kalıyormuş gibi davranarak içeri girdiğinde, lobide eski ABD Başkanı Donald Trump ile karşılaşıyor ve ona yol soruyor. Bu birkaç saniyelik cameo, yıllar sonra Columbus’un açıklamasıyla tekrar gündem oldu.

Columbus, Donald Trump’ın “Home Alone 2” Plaza Hotel Çekimleri için Oynama Şartı Koştuğunu Açıkladı

Columbus, Trump’ın filme dahil edilmesinin, ekibin çekim izni almak için o dönemde Trump’ın sahibi olduğu Plaza Hotel’a başvurması sonucunda gerçekleştiğini açıkladı. İddiaya göre Trump, kendisine filmde küçük bir rol vermedikleri sürece ekibin orada çekim yapmasına izin vermeyi reddetmişti.

“New York’taki çoğu mekânda olduğu gibi, sadece bir ücret ödüyorsunuz ve o mekânda çekim yapmanıza izin veriliyor. O dönemde Trump’ın sahibi olduğu The Plaza Hotel’a başvurduk çünkü lobide çekim yapmak istiyorduk. The Plaza’yı bir dekorda yeniden inşa edemezdik.

“Trump tamam dedi. Ücreti ödedik ama aynı zamanda, ’Plaza’yı kullanabilmenizin tek yolu benim filmde yer almamdır’ dedi.”

- Reklam -

Columbus daha sonra filmin ilk kapalı gösterimlerinde seyircinin bu sahneyi gördüğünde tezahürat yaptığını, nihayetinde de final kurgusunda Trump’ı filmde tutmaya karar verdiğini açıkladı.

Donald Trump - Evde Tek Başına 2

Donald Trump, İddiaları Yalanlıyor

Donald Trump ise sosyal medya sitesi Truth’ta yaptığı paylaşımla kendisini filme zorla dahil ettirdiği iddiasını yalanladı.

“New York’ta o zamanlar sahibi olduğum Plaza Hotel’ı kiraladılar. Çok meşguldüm ve bunu yapmak istemedim. Çok naziktiler ama her şeyden önce gerçekten ısrarcıydılar. Kabul ettim ve gerisi tarih oldu! O küçük cameo bir roket gibi fırladı ve film büyük bir başarı elde etti ve hâlâ da öyle. Özellikle de Noel zamanı. Ne zaman yayınlansa insanlar beni arıyor.”

“Hiçbir şey gerçeklerden daha fazlası olamaz. O cameo filmin başarılı olmasına yardımcı oldu. Ama eğer bir zorbalık hissettilerse ya da benim filmde olmamı istemiyorlardıysa neden beni filme koydular ve 30 yıldan fazla bir süre orada tuttular? Çünkü film için harikaydım ve hâlâ öyleyim. İşte bu yüzden!”

Donald Trump’ın “Evde Tek Başına 2” Filmindeki Sahnesi

YouTube video

Siz Donald Trump’ın açıklaması ve Columbus’un iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent, Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The New York Times OpenAI Microsoft Dava

The New York Times, Telif Hakkı İhlali Sebebiyle OpenAI ve Microsoft’a Dava Açıyor

Noel Hediyesi Olu Baba Sesi Yapay Zeka Taklidi

Anneye Dokunaklı Noel Hediyesi: Ölü Babasının Sesini Yapay Zekâyla Yeniden Yarattı