in , ,

Anneye Dokunaklı Noel Hediyesi: Ölü Babasının Sesini Yapay Zekâyla Yeniden Yarattı

İçerik üreticisi bir adam, annesine Noel hediyesi için duygulandıran bir işe imza atarak yapay zekâyla babasının sesini taklit etti.

Noel Hediyesi Olu Baba Sesi Yapay Zeka Taklidi
- Reklam -
- Reklam -

Annesine dokunaklı bir Noel hediyesi vermek isteyen içerik üreticisi Philip Willett, babasının sesini yapay zekâ aracılığıyla yeniden yarattı. Willett, annesinin hediye paketini açtığı anları sosyal medya platformu TikTok’ta paylaştı.

ABD’nin Missouri eyaletinde bulunan St. Louis kentinde yaşayan Philip Willett, annesine özel bir Noel hediyesi vermek için yapay zekâdan yararlandı. Willett annesinin hediyeyi açtığı anı TikTok’ta paylaştı ve ardından ikisinin de birbirlerine sarılıp dakikalarca ağladıklarını açıkladı.

Willett, 2022 yılında pankreas kanseri sebebiyle hayatını kaybeden babasını “kahramanı” olarak tanımlıyordu. Babasının anısını yaşatmak için kolları sıvayan Willett şöyle konuştu:

- Reklam -

“Bu yıl Noel’de annem için özel bir şey yapmaya karar verdim.

“Onun sesini duymayalı o kadar uzun zaman oldu ki… Ben de yapay zekâ yazılımı kullanarak onun sesine birebir uyan bir video hazırladım.”

Ölü Babasının Sesini Yapay Zekâ ile Taklit Etti

Willett’ın annesinin hediyeyi açtığı video TikTok’ta viral olarak milyonlarca izleyiciye ulaştı ve binlerce yorum aldı.

@phillipwillett

My dad passed away from pancreatic cancer 1.5 years ago. So I decided to do something special for my mom this year for Christmas. It’s been so long since we’ve heard his voice…So I made her a video using an AI software to match his exact voice. The result was absolutely amazing. Here’s how it turned out…. #cancer #cancersucks #cancerfighter #pancreaticcancer #christmasgift #christmastiktok #pancreaticcancerwarrior #cancertok

♬ Lights Are On – Tom Rosenthal

Philip WillettGood Morning America’ya verdiği demeçte fikri eşi Kassandra’dan aldığını söyledi.

“İlk etapta bu işe gerçekten girmek istemedim. Bunun biraz tuhaf olduğunu düşündüm. Daha sonra başkalarının da aynı şeyi deneyip denemediğini görmek için internette araştırma yaptım ve sonra fikrim değişti.”

“Programa eklediğim ilk sözler, ‘Merhaba tatlım,’ oldu. Hayatım boyunca [babamın] bunu söylediğini ne kadar çok duyduğumu size anlatamam. Bu yüzden ilk eklediğim şey buydu.”

Noel Hediyesi Ölü Baba Sesi Yapay Zekâ Taklit

- Reklam -

Willett programın babasının sesiyle konuşmasını ilk duyduğunda “tüm vücudunun ürperdiğini” de sözlerine ekledi. Willett tüm videoyu tamamlamak için sabah 7’den akşam 6’ya kadar aralıksız çalışmak zorunda kaldığını söyledi.

Babasının sesini taklit ederek yapay zekâ tarafından oluşturulan mesajın yanı sıra videoya anne ve babasının birlikte çekildiği fotoğrafları kolaj hâline getiren bir de video klip eşlik etti.

Yapay Zekâ Ölü Baba Sesi

Videoda yapay zekâ tarafından oluşturulan seste babasının şu sözleri söylediği duyuldu:

“Merhaba tatlım. Seni seviyorum. Dualarını duyuyorum. Bilmeni isterim ki en iyi anne sensin. Dünyadaki en güçlü kadınsın. Her zaman seninleyim tatlım. Mutlu Noeller!”

Willett videodan sonra annesiyle 10 dakika boyunca kucaklaştığını ve ikisinin de ağladığını söyledi.

Daha önce Güney Koreli bir anne, hayatını kaybeden 7 yaşındaki kızı ile sanal gerçeklikte buluşmuş ve ortaya yine duygulandıran görüntüler çıkmıştı.

Siz yapay zekânın yeni kullanım alanları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Donald Trump - Evde Tek Başına 2 Rolü

Donald Trump, “Evde Tek Başına 2” Filminde ‘Zorla’ Rol Aldığı Yönündeki İddiayı Yalanladı

Zooloğun Galaksi Rehberi - Arik Kershenbaum

Uzaydaki Yaşama Dair Varsayımsal Tahminlerin Yer Aldığı “Zooloğun Galaksi Rehberi” Türkçede