in ,

Uzaydaki Yaşama Dair Varsayımsal Tahminlerin Yer Aldığı “Zooloğun Galaksi Rehberi” Türkçede

Zooloğun Galaksi Rehberi, Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Dr. Arik Kershenbaum imzalı eser Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor.

Zooloğun Galaksi Rehberi - Arik Kershenbaum
- Reklam -
- Reklam -

Zooloğun Galaksi Rehberi, Türkçe raflarındaki yerini aldı. Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanan ve Dr. Arik Kershenbaum imzasını taşıyan kitap, “Yeryüzündeki Hayvanlar Uzaylılar ve İnsanlar Hakkında Neler Söyler” alt başlığını taşıyor.

Zooloji ve evrimsel biyoloji alanlarında uzmanlaşmış bir bilim insanı olan Dr. Arik Kershenbaum, hayvan davranışları, özellikle de sesli iletişim ve türlerin evrimi gibi çeşitli konulardaki araştırmalarıyla tanınıyor. Hayvan iletişimi ve davranışının karmaşıklığını daha iyi anlamak için biyoloji, matematik ve fiziği birleştiren disiplinlerarası yaklaşımıyla dikkat çekiyor. Çalışmaları genellikle, hayvanların iletişim kurma şekilleri üzerine yoğunlaşıyor, farklı türler arasında ve kendi içlerinde nasıl iletişim kurduklarını içeriyor.

Orijinal adı The Zoologist’s Guide to Galaxy: What Animals on Earth Reveal about Aliens – and about Ourselves olan ve ilk defa 2020 yılında yayımlanan kitap, evrimsel biyoloji ilkelerini ve Dünya’daki canlıların gözlemlerini kullanarak uzaylı yaşamın potansiyel doğasını araştırıyor.

- Reklam -

Zooloğun Galaksi Rehberi – Arik Kershenbaum | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Zooloğun Galaksi Rehberi - Arik Kershenbaum

“Evrenin derinliklerinde bir yerlerde yaşamın var olduğuna ve daha da heyecan verici olanı, onu bulabileceğimize dair inancımız giderek artıyor. 2015 yılında NASA`nın baş bilim insanı Ellen Stofan, 20 ila 30 yıl içinde diğer gezegenlerdeki yaşama dair kanıtlara ulaşabileceğimizi öngördü. Elbette mikroplardan ya da onları uzaylı eşdeğerlerinden bahsediyordu, zeki yaşamdan değil. Ancak bu varsayım yine de şaşırtıcı. 20. yüzyılın başlarında uzayda yaşam olabileceği fikrine takıntılıyken yetmişli ve seksenli yıllarda kayıtsız bir kötümserliğe ve şimdi de gerçekçi, bilimsel bir iyimserliğe geri döndük. Bu kitap, gerçekçi bir bilimsel yaklaşım kullanarak uzaylı yaşam formları ve özellikle de zeki uzaylı yaşam formları hakkında, biraz da varsayımda bulunarak nasıl sonuçlar çıkarabileceğimiz hakkındadır.

“Uzaylıların New York`a inmesi dışında, gerçekte neye benzediklerini nasıl bilebiliriz? Hollywood`un ve bilimkurgu yazarlarının hayal gücüne mi güvenmemiz gerekiyor? Ya da belki de uzaylılar dev ayakları üzerinde zıplayan bir kangurudan ya da gökkuşağı renklerinde yanıp sönen derisiyle denizde gaz püskürterek ilerleyen bir mürekkepbalığından daha tuhaf değillerdir. Bizi Dünya`daki tüm yaşamı ve yabancı gezegenlerdeki canlıları birbirine bağlayan evrensel biyoloji yasalarına güvenerek hayvanların Dünya`da benimsedikleri adaptasyonların nedenlerinin muhtemelen diğer gezegenlerdeki adaptasyonların da nedenleri olduğunu göreceğiz.”

Cambridge’li ünlü zoolog Arik Kershenbaum’dan Dünya dışı yaşamın neye benzeyebileceğine dair son derece eğlenceli ve bilimsel olarak güçlü bir keşif.

- Reklam -

Süpersonik hayvanların yaşadığı yabancı bir gezegen var mı?

Uzaylılar korkudan çığlık atar mı, dürüst davranır mı ya da teknolojiye sahip mi? Peki ya kokulardan oluşan bir dil kullanan canlıların bulunduğu bir Ay olabilir mi? Zooloğun Galaksi Rehberi, güncel bilimsel verileri kullanarak bu soruları yanıtlıyor.

Çevirisini Cansu Sevimli’nin üstlendiği kitabın editörlüğünü ise Utku Özcan yapıyor. Toplamda 370 sayfadan oluşan Zooloğun Galaksi Rehberi: Yeryüzündeki Hayvanlar Uzaylılar ve İnsanlar Hakkında Neler Söyler, Aralık 2023 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı.

Dr. Arik Kershenbaum’ın Zooloğun Galaksi Rehberi kitabı ile ilgili yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitaplardan haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Noel Hediyesi Olu Baba Sesi Yapay Zeka Taklidi

Anneye Dokunaklı Noel Hediyesi: Ölü Babasının Sesini Yapay Zekâyla Yeniden Yarattı

2023'te Final Yapan ve İptal Edilen Tüm Diziler

İşte 2023’te Final Yapan ve İptal Edilen Tüm Diziler