in ,

Denis Villeneuve, “Dune 3” Filmi ile Seriyi Noktalamayı Planlıyor

Dune 3 filmi Denis Villeneuve’ün son Çöl Gezegeni macerası olacak. Ünlü yönetmen seriyi üç yapımla tamamlama fikrinde kararlı.

Dune 3 Film - Denis Villeneuve
- Reklam -
- Reklam -

Dune 3 filmi henüz Warner Bros. Discovery’den resmi onay almadı. Ancak Denis Villeneuve’ün açıklamaları serinin en az üç filmden oluşacağını doğrular nitelikteydi. Ünlü yönetmen verdiği yeni bir demeçte kendi adına hikâyeyi Dune Messiah kitabının adaptasyonuyla tamamlamayı düşündüğünü yineledi.

Frank Herbert imzalı dünyaca ünlü bilimkurgu serisi Dune, daha önce ilk olarak David Lynch tarafından 1984 yılında perdeye taşınmıştı. 1970’li yıllarda ise Alejandro Jodorowsky bu ikonik seriyi perdeye taşımak için ses getirecek bir projeye adım atmış ancak sonunu getirememişti.

Arrival ve Blade Runner 2049 gibi bilimkurgu yapımlarıyla rüştünü ispatlayan Denis Villeneuve, 2019’da Çöl Gezegeni ile izleyicilerin karşısına çıktı. 6 kategoride Akademi Ödülü’ne layık görülen Dune, Herbert’ın 1965 yılında yayımlanan Dune kitabının ilk yarısını konu alıyordu. Şimdilerde kitabın ikinci yarısını izleyecek Dune: Part Two için bekleyiş devam ederken Villeneuve üçüncü filme göz kırpan yeni bir açıklamada bulundu.

- Reklam -

Denis Villeneuve’ün “Dune 3” Kararı Kesin

Daha önce seriyi üçleme olarak tasarladığını dile getiren Denis Villeneuve, aynı zamanda ikinci film ile üçüncüsü arasına zaman kaymak istediğini de açıklamıştı. Kanada doğumlu yönetmen Time dergisine verdiği yeni demeçte Dune yolculuğunu üç filmle sınırlamakta kararlı olduğunu dile getirdi.

Frank Herbert’ın ünlü bilimkurgu serisi toplamda 6 kitaptan oluşuyor. Serinin üçüncü filmi Dune Messiah ise ikinci kitapta yaşananları konu alacak.

Dune 3 Film - Denis Villeneuve - WBD

“Dune Messiah benim adıma son Dune filmi olacak,” diyen Villeneuve, serinin ilk macerası için ise şöyle konuştu:

“Kitabın şiirselliğini, atmosferini, renklerini, kokusunu, eseri okuduğumda hissettiğim her şeyi korumak için elimden geleni yaptım.”

Serinin ilk filmi gişede 391 milyon dolar hasılat elde etmiş ve devam yapımlarına göz kırpmıştı. Yapımda Paul Atreides karakterini Timothée Chalamet, Chani’yi Zendaya, Leydi Jessica’yı Rebecca Ferguson, Dük Leto Atreidas’ı Oscar Isaac ve Baron Vladimir Harkonnen’i Stellan Skarsgard canlandırmıştı.

Devam macerasında Chani’yle yollarını birleştiren Paul, Harkonnenleri alt etmek için Fremenlerle ittifak yapacak.

- Reklam -

Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgard ve Dave Bautista devam filmi için geri dönen isimler arasında yer alacak.

Dune 3 Filmi - Denis Villeneuve

“Dune 3” Filmi Zaman Atlamasına Ev Sahipliği Yapacak

Dune 3 filmine konu olacak serinin ikinci kitabı, ilk romanda yaşananlardan on iki yıl sonra geçiyor. Villeneuve geçen ağustos ayında verdiği bir demeçte şu ifadeleri kaydetmişti:

“Eğer bunu bir üçleme olarak ele almayı başarabilirsem bir tür rüya olacak. Dune Messiah insanların Paul Atreides’i bir kahraman olarak algılamalarına tepki olarak yazıldı. Ki zaten Herbert’ın yapmak istediği bu değildi. Benim uyarlamam, onun aslında bir uyarı olduğu fikrine daha yakın.”

Dune: Part Two filmi 15 Mart 2024’te vizyona girecek.

Siz Denis Villeneuve’ün yolculuğunun Dune 3 ile tamamlanması fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Sizce serinin geleceği nasıl şekillendirilmeli? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Umarım adından söz ettirecek bir üçleme yapacaktır ve güzel bir finalle noktalar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Filmleri Artık Sinemalarda Vizyona Girmeyecek

Netflix Sinema Salonlarıyla Bağını Tamamen Koparıyor: Filmler Sadece Dijitale Gelecek

Yeni Yellowstone Dizisi Başrolleri - Matthew McConaughey - Michelle Pfeiffer

“Yellowstone”un Yeni Dizisinde Başroller Matthew McConaughey ve Michelle Pfeiffer’a Emanet Edilebilir