in ,

“Dune”un Öncesini Anlatacak Dizinin Adı Değişti ve Yeni Yayın Tarihi Belli Oldu

Dune dizisinin ismi “The Sisterhood” yerine “Dune: Prophecy” olarak değiştirildi. Yapımın yeni yayın tarihi de ortaya çıktı.

Dune Dizisi Adı "Dune: Prophecy" Olarak Değişti
- Reklam -
- Reklam -

Dune evrenine yeni bir pencere açmaya hazırlanan öncül dizi yeni bir isim ve yayın tarihi ile ufukta gözüktü. İlk başta The Sisterhood olarak isimlendirilen yapım artık Dune: Prophecy olarak adlandırılacak.

Uzun süredir çalışmaları devam eden dizide son olarak başrol oyuncusu Shirley Henderson ile yönetmen Johan Renck’in projeden ayrıldıkları açıklanmıştı. Geçen mart ayında gerçekleşen bu deprem ile dizinin belirsiz bir tarihe ertelendiği de belirtilmişti.

Yeni dizi Frank Herbert’ın aynı adlı bilimkurgu romanındaki olaylardan tam 10.000 yıl öncesini keşfedecek. Bene Gesserit’in kökenlerini araştıracak olan yapım, bu gizemli dini tarikatı kuran iki kız kardeşi merkezine alacak. Artık Dune: Prophecy adıyla anılan dizinin 2024 yılının sonbahar aylarında izleyicilerle buluşacağı açıklandı.

- Reklam -

Dune: Prophecy kadrosunda yer alan isimler arasında Emily Watson, Olivia Williams, Jodhi May, Sarah-Sofi Boussina, Shalom Brune-Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds, Chloe Lea, Travis Fimmel, Mark Strong, Jade Anouka ve Chris Mason yer alıyor.

Dune Dizisi Adı "Dune: Prophecy" Olarak Değişti

Dune: Part Two filminin yayınlanması gereken dönemde adı değişen ve Prophecy olarak adlandırılan dizinin çekimleri şu anda Macaristan’da devam ediyor. Oyuncu kadrosu ABD’deki SAG-AFTRA sendikasından oluşmadığı için yapım grevlerden etkilenmeden yoluna devam edebiliyor.

“Dune: Prophecy” Dizisi 2024 Yılının Sonbahar Aylarında Yayınlanacak

Yapım özellikle Bene Gesserit tarikatıyla birlikte Dune evrenini daha kapsamlı bir şekilde keşfetmeyi amaçlıyor. Bu durum Frank Herbert’ın romanlarını okumuş olan hayranlar için heyecan verici bir gelişme olabilir. Yine de Bene Gesserit’in kökenlerini öğrenmeyi bekleyenler için isim değişikliğinin ne anlama geleceğini zaman gösterecek.

- Reklam -

Öncül dizinin çalışmalarına ilk olarak 2019’da başlanmasına rağmen sıkıntılı ve uzun bir geliştirme sürecinden geçti. Denis Villeneuve’ün yardımcı senaristi Jon Spaihts başlangıçta dizinin sorumlu ismi olarak belirlenmişken Part Two’ya odaklanmak üzere yapımdan ayrıldı. Ancak bazı kaynaklar Legendary’nin ilk çalışmalarından memnun kalmaması üzerine kendisini görevden aldığını söyledi. Villeneuve de devam filmindeki programı nedeniyle başlangıçta planlandığı gibi ilk bölümü yönetemedi, başka bir yardımcı sorumlu da ayrıldı ve Alison Schapker tek yaratıcı olarak kaldı.

Dune Dizisi Adı "Dune: Prophecy" Olarak Değişti

Henüz bölüm sayısı açıklanmayan dizinin Max platformu üzerinden yayınlanması bekleniyor.

Yeni yapılan güncellemeler sonrası dizinin düzene gireceğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gecede Bir Çığlık: Nilüfer Kuyaş Kitabı Çıktı

Nilüfer Kuyaş 8 Yıllık Aranın Ardından Yeni Romanı “Gecede Bir Çığlık” ile Okurun Karşısına Çıkıyor

Superman & Lois 4. Sezon ile Final Yapıyor

Arrowverse Dizisi “Superman & Lois”de Yolun Sonu: 4. Sezon ile Final Yapıyor