in ,

Nilüfer Kuyaş 8 Yıllık Aranın Ardından Yeni Romanı “Gecede Bir Çığlık” ile Okurun Karşısına Çıkıyor

Nilüfer Kuyaş’ın yeni romanı “Gecede Bir Çığlık” raflardaki yerini alıyor. Eser, Kafka Yayınevi tarafından yayımlanıyor.

Gecede Bir Çığlık: Nilüfer Kuyaş Kitabı Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Nilüfer Kuyaş imzalı Gecede Bir Çığlık kitabı çıktı. Kafka Yayınevi etiketini taşıyan roman, ödüllü yazarın şimdilik son kitabı olma özelliğini taşıyor.

1954 yılında İstanbul’da doğan ve yazar ve çevirmen kimlikleriyle tanınan Nilüfer Kuyaş, eğitim hayatını Robert Koleji, Wellesley College (ABD) ve Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. İngiltere’de doktora çalışmaları yaptı ve bu dönemde 1982-1993 yılları arasında BBC Türkçe Yayınları’nda yapımcı ve sunucu olarak görev aldı.

Kuyaş, Türkiye’ye dönüşünde Milliyet gazetesinde “Entelektüel Bakış” sayfasının editörü ve yazarı olarak görev aldı. Köşe yazarlığı yaptı ve NTV’de “Kritik” adlı sanat kültür programını üç yıl süreyle sundu. Bu programla 1997 yılında Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin Televizyon Ödülü’nü kazandı.

- Reklam -

Yazarlık kariyerine 2003 yılında yayımlanan deneme türündeki Başka Hayatlar adlı kitabı ile başlayan Kuyaş, daha ilk kitabıyla 2004 Memet Fuat Deneme Ödülü’nü kazanmayı başardı. O zamandan bu yana roman ve öykü türlerindeki Yeni Baştan, Ada’daki Ev ve Yok Adam gibi kitaplara imza attı. Kaleme aldığı son eseri ise 2015 yılında yayımlanan Karasevda Kitabı oldu.

Yazar, sekiz yıllık aranın ardından Gecede Bir Çığlık ile okurlarına yeni bir kitapla merhaba dedi.

Gecede Bir Çığlık – Nilüfer Kuyaş | Arka Kapak Tanıtımı

Gecede Bir Çığlık - Nilüfer Kuyaş

Nilüfer Kuyaş, sekiz yıllık aranın ardından gelen romanı Gecede Bir Çığlık’la, erkek öfkesinin yüzyıllardır tebelleş olduğu dünyada üç genç kadına, kâğıda ve hatta ağaca ses oluyor.

Gençliğinin ta en başında, on altısında, üç genç kadın. Aşktan, umuttan ötesinde gözü olmayan ve gerçeğin kekre tadına erken varan üç dünya.

1969 Suadiye’si. Cadde cıvıl cıvıl. Deniz alabildiğine mavi. Ağustos güneşi tepeden vuruyor iskeleye. Üç kafadan türlü hayaller sızıyor geleceğe. Ve bu üç kadının hayat çizgisi o ağustosta şekilleniyor. Ne olacaksa o ağustos ayında oluyor.

Kuşlar yine cıvıldıyor, şen kadın kahkahaları yine sarıyor sokakları. Ama kapalı kapılar ardındaki eril hüküm ve kirli pazarlıklar bitmiyor.

- Reklam -

Peki bir gün bitecek mi? Anlatı 2010 yılına geçtiğinde neler değişmiş olacak? Kırk yıl sonra adalet yerini bulacak mı?

Bir gün gelecek, kadın öfkesi dünyayı yakacak.

Tek tek değil, kişisel değil.

Topyekûn yakacak dünyayı kadın öfkesi.

Ben o günü bekliyorum umutla, sabırla bekliyorum.

Yakındır.

Editörlüğünü Zerrin Özalp Öztarhan’ın üstlendiği kitap Ekim 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Nilüfer Kuyaş’ın son kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Fare Düğünü Ziyafeti Parşömeni Japon Mutfağına Işık Tutuyor

Ortaçağ Japonya’sından Kalma ‘Fare Düğünü Ziyafeti’ Parşömeni, Eski Yemek Tariflerine Işık Tutuyor

Dune Dizisi Adı "Dune: Prophecy" Olarak Değişti

“Dune”un Öncesini Anlatacak Dizinin Adı Değişti ve Yeni Yayın Tarihi Belli Oldu