in ,

Denis Villeneuve’ün “Dune: Messiah” Filminde Vizyon Tarihi Belli Oldu

Dune: Messiah filmi için vizyon tarihi açıklandı. Warner Bros., Denis Villeneuve’ün gelecek projesini duyurdu.

Dune: Messiah Vizyon Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Dune: Messiah filminde vizyon tarihi belirlendi. Frank Herbert’ın kült bilimkurgu romanlarından uyarlanan seri, 2026’nın sonunda izleyicilerin karşısına çıkacak.

20. yüzyılda yazılmış en önemli bilimkurgu romanları arasında gösterilen 1965 tarihli Dune, Frank Herbert külliyatının merkezinde yer alıyor. İlk defa 1970’de Alejandro Jodorowsky’nin adaptasyon için kolları sıvadığı Dune, bu başarısız girişimin ardından ancak 1984’te David Lynch tarafından perdeye taşınabilmişti. 2000’lerde ise mini dizi olarak ekranlara çıkmış ancak bir türlü bekleneni verememişti.

Yapıt Blade Runner 2049 ve Arrival ile tanınan Denis Villeneuve imzasıyla 2021’de bir kez daha sinemaya uyarlandı. 6 Oscar ödülüne layık görülen yapım, pandemi atmosferine rağmen 407 milyon dolar hasılat toplamayı da başarmıştı. Neticede devam filmi Şubat 2024’te sinemalara konuk oldu ve Inside Out onu gişede geçene kadar 711 milyon dolar ile 2024’ün en yüksek hasılat elde eden yapımı olmayı bildi.

- Reklam -

Dune: Messiah 3 Vizyon Tarihi

Villeneuve, üçüncü filmle Dune ile olan bağını koparmaya hazırlanırken Warner Bros. da yavaş yavaş gelecek projenin planlarını resmi ağızdan duyurmaya başladı.

Dune: Messiah Vizyon Tarihi Açıklaması

Başrolünde Timothée Chalamet’nin yer aldığı Dune serisinin üçüncü halkası Dune: Messiah, 18 Aralık 2026 tarihinde sinema salonlarında gösterime girecek.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Warner Bros. Denis Villeneuve’ün bir sonraki filmi için tarihi belirledi. İlk etapta bu projenin Dune 3 olup olmadığı bilinmiyordu. Ancak sonrasında gelen raporlar okları tekrar Çöl Gezegeni’ne doğru yöneltti.

Seri, Paul Atreides’in yüzyıllar süren sahte bir peygamberlikten sonra Fremen topluluğu için hızlı bir şekilde efsanevi bir figür haline gelme hikâyesini anlatıyor. Filmler ayrıca Paul’ün korkusuz ve zeki bir savaşçı olan Chani’ye (Zendaya) duyduğu aşkın da peşinden gidiyor. Ancak serinin ikinci halkası, Paul’ün taktiksel bir hamleyle Prenses Irulan (Florence Pugh) ile evlenme kararı almasıyla işleri karmaşık bir duruma sokmuştu.

- Reklam -

Dune: Messiah Tarihi

Austin Butler, Christopher Walken, Anya Taylor-Joy ve Dave Bautista gibi yıldız isimlere ev sahipliği yapan ikinci filmin ardından serinin üçüncü macerasında oyuncu kadrosuna kimlerin dahil edileceği merakla bekleniyor.

Denis Villeneuve’ün Diğer Projesi

Öte yandan Denis Villeneuve Legendary için bir başka film daha geliştirmeye hazırlanıyor. Annie Jacobsen’ın Nuclear War: A Scenario adlı kurgu dışı kitabından adapte edilecek yapım henüz erken geliştirme aşamasında. Kitap birçok askeri ve sivil uzmanla nükleer savaş sırasında Dünya’da yaşanabileceklere dair olası senaryoları ele alan söyleşilere yer veriyor.

Denis Villeneuve’ün bir sonraki filmi 18 Aralık 2026’da sinemalarda prömiyer yapacak. Bu yapım, eğer bir sürpriz yaşanmazsa Dune: Messiah olacak.

Dune: Messiah filmi için sizin beklentileriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Serinin okuduğum kitapları arasında en sevdiğim idi Dune Mesihi. Ancak filmleri izler miyim bilmiyorum. İlk filmi izlemiştim, fena değildi ama devamını izleyesim de gelmedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Van Helsing Dizisi

Vampir Avcısı “Van Helsing”i Modern Bir Anlayışla Ele Alan Yeni Bir TV Dizisi Geliyor

James Webb Jüpiter'in Karmaşık Yapılarını Ortaya Çıkardı

Jüpiter’in Üst Atmosferinde Şaşırtıcı Keşif: James Webb Uzay Teleskobu Karmaşık Yapıları Ortaya Çıkarıyor