in ,

Denis Villeneuve, “Dune 3” için Tek Şartını Açıkladı: “Ancak İkinci Filmden Daha İyi Olacaksa Bunu Yaparım”

Denis Villeneuve, “Dune 3” için aceleci davranmıyor. Ünlü yönetmen, “Dune Messiah” filmine hangi koşulda başlayacağını açıkladı.

Denis Villeneuve - Dune 3 Şartı
- Reklam -
- Reklam -

Denis Villeneuve, Dune 3 hakkında konuştu. Frank Herbert’ın ünlü bilimkurgu serisi, beyaz perde yolculuğuna devam ederken hayranlar da gözlerini Dune Messiah filmine dikmiş durumda.

Bilimkurgu edebiyatının önde gelen yazarlarından Frank Herbert’ın ilki 1965 yılında yayımlanan Dune serisi, bugünlerde bir kez daha sinema dünyasının gündeminde. 1970’lerde Alejandro Jodorowsky’nin tamamlanamayan çılgın projesi, 1984’te David Lynch’in gişede büyük zarar eden uyarlama çabası ve 2000’lerin başındaki zayıf mini dizisi ile Dune; adaptasyon konusunda şanssız bir yapımdı.

Şeytanın bacağını kıran ise daha önce Blade Runner 2049 ve Arrival gibi filmlerle kendisini ispatlamış Denis Villeneuve oldu. Serinin ilk filmi 2021’de vizyona girdi ve pandemi dönemine rağmen iyi bir performans sergiledi. 6 dalda Oscar alan filmin ikinci kısmı ise bu ayın başında vizyona girdi.

- Reklam -

Denis Villeneuve - Dune 3 Messiah

Gişede şimdiden ilk bölümü geride bırakmayı başaran ve 500 milyon dolar hasılat barajını aşan Dune: Part Two sonrası ise gözler üçüncü bölüme çevrilmiş durumda.

Denis Villeneuve, “Dune 3” için Aceleci Davranmıyor

Frank Herbert’ın ikinci Dune romanı olan Messiah (Mesih), serinin üçüncü filmi olacak. Villeneuve daha önce verdiği demeçlerde iki ve üç arasına biraz zaman koymak istediğini açıklamış, ayrıca üçüncü filmin kendisinin son Çöl Gezegeni macerası olacağını belirtmişti.

İkinci filmin gişe başarısı ve eleştirmenlerden aldığı yüksek notlar, Villeneuve’ün gelecek planlarını şimdilik değiştirmiyor. Empire Podcast’e konuşan yönetmen, süreci şu sözlerle aktarıyor:

“Her iki filmi de arka arkaya çektim. Bu karar benim için çok mantıklı. Birinci Bölüm’den hemen sonra ilerlemenin iyi bir fikir olduğunu hissettim. Zaten tasarlıyor, yazıyor ve benzeri şeyler yapıyorduk. Ama bu aynı zamanda altı yıl boyunca hiç durmadan Arrakis’te olduğum anlamına da geliyordu. Artık biraz geri adım atmanın sağlıklı olacağını düşünüyorum. Öncelikle güçlü bir senaryomuz olduğundan emin olun. Hazır olmadan yola çıkmak istemiyorum. Daha önce bunu hiç yapmadım ve şimdi yaşanan coşkudan dolayı işlerin tehlikeli olabileceğini hissediyorum. Tüm fikirlerin kâğıt üzerinde olduğundan emin olmalıyız.”

- Reklam -

Denis Villeneuve Dune 3 Açıklama

Villeneuve, geri dönüş için tek şartını ise ikinci filmden çok daha iyi bir film yapmak olarak açıklıyor.

“Devam edeceksek, bunun gerçek ve anlamlı olması gerekiyor. Dune Messiah’ı çekersem ancak Bölüm İki’den daha iyi olacağı için çekeceğim. Yoksa yapmam.”

Siz Denis Villeneuve’ün Dune 3 hakkındaki yorumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Empire Online

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harold and the Purple Crayon Fragmanı Çıktı

Zachary Levi’lı “Harold and the Purple Crayon” Filminden İlk Fragman

Heartstopper 3. Sezon Yayın Tarihi Açıklandı

“Heartstopper” Dizisinin 3. Sezon Yayın Tarihi Açıklandı (Video)