in ,

“Dune 2” Gişede Şimdiden İlk Filmi Geride Bıraktı

Dune 2 gişe hasılatı ile yankı uyandırmaya devam ediyor. Denis Villeneuve imzalı devam filmi, hasılatta 500 milyon dolar barajını aştı.

Dune 2 Gişe Hasılatı
- Reklam -
- Reklam -

Dune 2 gişe hasılatı, filmin vizyona girmesinden yaklaşık üç hafta sonra ilk yapımı aşmayı bildi. Frank Herbert’ın ünlü bilimkurgu serisinden uyarlanan yapım, beyaz perdede büyük yankı uyandırdı.

Prömiyerini güçlü bir başlangıçla yapan Dune: Part Two, beklendiği üzere gişe yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor. 1 Mart 2024’te vizyona giren yapım, IMAX ve uluslararası gişede de ciddi başarılar elde etti.

Amerikalı yazar Frank Herbert’ın 1965 yılında yayımlanan bilimkurgu romanı Dune, kendi türünün en önemli eserleri arasında yer alıyor. Daha önce Alejandro Jodorowsky’nin uyarlamayı deneyip de başaramadığı eser, 1984’te David Lynch tarafından zayıf bir adaptasyonla perdeye taşınmıştı. 2000’lerin başında bir de mini dizi formatında denenmiş ancak eserin potansiyeli bir kez daha kullanılamamıştı.

- Reklam -

Dune 2 Gişe

Dümenin başına Blade Runner 2049, Arrival ve Sicario ile kendini ispatlayan Denis Villeneuve’ün geçmesiyle Dune için yeni bir dönem başladı. Herbert’ın kitabının ilk yarısını perdeye taşıyan Villeneuve; gişede toplam 433 milyon dolar hasılat elde ederken aynı zamanda 6 dalda Akademi Ödülü’nün de sahibi olmayı bilmişti.

Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson ve Zendaya gibi yıldızları bünyesinde buluşturan yapımın devam macerası yaklaşık üç yıl sonra vizyona girdi. Film izleyicilerle buluşmaya başladığı gibi selefini aşmayı başardı.

Dune 2 Filmi Gişe Hasılatında 500 Milyon Doları Geçti

Dune 2 yaklaşık 20 günde şimdiden ilkini aşmayı başardı. Yeni film bu süreçte dünya çapında toplam 506 milyon dolar kazandırdı. Bu hasılatın 207 milyon doları ABD içiyle sınırlıyken 299 milyon doları ise dünya çapında kazanıldı.

Böylelikle Chalamet, kısa bir süre önce dünya çapında 630 milyon dolar hasılat elde eden Wonka’nın ardından yeni bir gişe rekortmeni yapımın başrolünde yer almış oldu.

Öte yandan serinin ilk filmi için pandemi döneminin ortasında gösterime girmesi ve yapımın çıktığı gibi HBO Max’te de yer alması; Dune: Part One’ın performansını ciddi derecede etkilemişti.

- Reklam -

Dune 2 Gişe Hasılatı Başarı

Bununla birlikte yeni filmin sadece IMAX hasılatında 100 milyon dolarlık kilometre taşını geride bırakmasıyla hayranların beyaz perde arzusunun da altı bir kez daha çizilmiş oldu.

Yeni filmin oyuncu kadrosunda Chalamet, Ferguson ve Zendaya’ya Austin Butler, Florence Pugh, Dave Bautista, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgard ve Christopher Walken eşlik etmişti.

Denis Villeneuve, seriyi üçüncü film Messiah ile sonlandırmaya hazırlansa da Dune evreninin TV dizileriyle geniş bir külliyatı ekrana taşıma potansiyeline sahip olduğu biliniyor.

Dune 2 filmi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Teori: Evren 27 Milyar Yaşında ve Karanlık Madde Yok

Ünlü Fizik Profesörü Karanlık Maddeyi Reddetti ve Evrenin 27 Milyar Yaşında Olduğunu Öne Sürdü

Omen: İlk Kehanet Filmi - Yeni Fragman

“Omen: İlk Kehanet” Filminden Yeni Fragman