in ,

“Dune 2” Filmi Gişeye Güçlü Bir Giriş Yaptı: Şimdilik 2024’ün En İyisi

Dune 2 açılış hafta sonu rakamları ile gişede zirveye yerleşti ve bir önceki filmin iki katı hasılat elde etmeyi başardı.

Dune 2 Açılış Hafta Sonu Gişe Rakamları ile Zirvede
- Reklam -
- Reklam -

Dune 2 gişeye güçlü bir başlangıç yaptı. Yönetmen Denis Villeneuve’nin bilimkurgu filmi, 71 farklı ülkeden 97 milyon dolar hasılat elde ederek küresel gişe hasılatını 178,5 milyon dolara çıkardı. Bu verinin içinde Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki sinemalardan elde edilen 81,5 milyon dolarlık açılış hafta sonu hasılatı da yer alıyor.

Timothée Chalamet ve Zendaya’nın başrollerini paylaştığı film, ABD ve Kanada’da büyük ilgi gördü. Ancak Dune 2’nin yapımcıları gözünü yurt dışı gişesine dikmiş durumda. Bunun nedeni ise Warner Bros. ve Legendary Entertainment’ın filmin yapımına 190 milyon dolar, küresel izleyici kitlesine tanıtımına ise yaklaşık 100 milyon dolar daha harcamış olması. Bu yüksek bütçe, filmin kâr elde edebilmesi için yüksek gişe hasılatı elde etmesi gerektiği anlamına geliyor.

Şu anki gidişata göre Dune 2 filmi gişe yarışında oldukça iyi bir konumda görünüyor. Filmin özellikle IMAX ve diğer büyük formatlarda popüler olması, ortalama bir biletin fiyatından daha fazla olan gösterimlerin ilk satışların %48’ini oluşturmasıyla olumlu bir etki yaratıyor.

- Reklam -

Dune 2 Açılış Hafta Sonu Gişe Rakamları ile Zirvede

Filmin yapımcılarından Mary Parent, açılış hafta sonu gişe hasılatı ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Film kültüre gerçekten nüfuz etti. Her şey uzun süreli bir başarının işaretlerini veriyor.”

Dune 2 Filmi Açılış Hafta Sonu Rakamları ile Denis Villeneuve’ün Kariyerine de Yeni Bir Başarı Hanesi Ekledi

2021 yılında vizyona giren ilk Dune filmi, aynı anda sinemalarda ve HBO Max’te yayınlandığı için Kuzey Amerika’da beklenen başarıyı yakalayamadı. Ancak film uluslararası gişede geleneksel bir gösterim süresi elde etti. Yine de pandemi nedeniyle birçok ülkede hâlâ kısıtlamaları vardı. Bu kısıtlamalara rağmen Dune uluslararası pazarda 324,8 milyon dolar, toplamda ise 402 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarmıştı.

- Reklam -

Devam filmi, Villeneuve’ün kariyerindeki en büyük açılış hafta sonunu da işaret ediyor. Daha şimdiden ilk filmi her ülkede geride bıraktı. Dune: Part Two en büyük uluslararası açılışını 11,8 milyon dolarla Birleşik Krallık’ta, ardından Fransa (9,6 milyon dolar), Almanya (9,1 milyon dolar), Kore (6,9 milyon dolar) ve Avustralya (6 milyon dolar) takip etti. Film henüz önemli uluslararası pazarlar olan Çin ve Japon’da gösterime girmedi. Türkiye’deki kazancı ise henüz açıklanmadı.

"Dune 2" Filmi Gişeye Güçlü Bir Giriş Yaptı: Şimdilik 2024'ün En İyisi

Film hakkındaki olumlu eleştiriler ve IMAX’e olan ilgi, Dune: Part Two’nun gişe başarısının bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Frank Herbert’ün bilimkurgu kitabının ikinci yarısına dayanan hikâye, güçlü kraliyet ailesi tarafından ihanete uğrayan ve çölde güvenlik arayan Paul Atreides’in (Chalamet) efsanevi arayışına devam ediyor. Filmin geniş oyuncu kadrosuna Timothée Chalamet ve Zendaya ayrıca Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin ve Stellan Skarsgård gibi yıldız oyuncular yer alıyor.

Dune 2 filmini izlemiş miydiniz? Gişedeki performansını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

NASA Uzay Aracının Çarptığı Asteroit Şekil Değiştirdi

NASA Uzay Aracının Çarptığı Asteroit, Çarpışma Sonucu Şekil Değiştirdi

Evrenin Gizemleri 3 Milyar Dolarlık Kazı ile Çözülüyor

Evrenin Gizemlerini Ortaya Çıkarmak için 3 Milyar Dolarlık Kazı: DUNE Projesi