in ,

Denis Villeneuve, “Nuclear War: A Scenario” Kitabının Film Uyarlamasını Yönetecek

Denis Villeneuve’ün sıradaki projelerinden birisi “Nuclear War: A Scenario” film uyarlaması oldu. Usta yönetmen, Legendary Entertainment ile olan işbirliğini yineleyecek.

Denis Villeneuve - Yeni Film Nuclear War: A Scenario
- Reklam -
- Reklam -

Denis Villeneuve’ün yakın gelecekteki beyaz perde yolculuğuna Annie Jacobsen’ın kurgu dışı kitabı Nuclear War: A Scenario’dan uyarlanacak bir film de eklendi.

Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve şu sıralar Frank Herbert’ın kült bilimkurgu eseri Dune’dan uyarladığı ikinci film ile gündemde. Geçen mart ayında vizyona giren Dune: Part Two şimdiden gişede 631 milyon doları aşmayı başardı. Rotten Tomatoes’ta %93 eleştirmen puanıyla birlikte %95 izleyici skoru yakalayan yapım, kısa bir süre önce Legendary Entertainment’tan üçüncü film Dune: Messiah için de onayı aldı.

Bu haberle birlikte Villeneuve’ün dahil olduğu bir başka proje daha ortaya çıktı. 56 yaşındaki yönetmenin sıradaki filmlerinden birisi Annie Jacobsen’ın kurgu dışı eseri Nuclear War: A Scenario’nun film uyarlaması olacak.

- Reklam -

Denis Villeneuve - Nuclear War: A Scenario - Yeni Film

Denis Villeneuve geçen aylar masasında Dune: Messiah, Cleopatra ve bir başka bilimkurgu klasiği olan Arthur C. Clarke imzalı Rama uyarlaması dahil olmak üzere toplam “4 projesi” olduğunu söylemişti. Nuclear War: A Scenario’nun kesinleşmesiyle birlikte Villeneuve’ün geriye herhangi bir açıklanmamış filmi kalmamış oldu.

Denis Villeneuve İmzalı “Nuclear War: A Scenario” Filmi için Hazırlıklar Başladı

Deadline’ın haberine göre Legendary Entertainment, Annie Jacobsen’ın Mart 2024’te yayımlanan kurgu dışı kitabı Nuclear War: A Scenario’nun film haklarını satın aldı ve projenin başına Denis Villeneuve’ü getirdi.

Jacobsen’ın kitabı yazarın askeri ve sivil uzmanlarla yaptığı düzinelerce görüşmeye dayanarak nükleer bir savaş sırasında Dünya’da neler olabileceğine dair olası bir senaryoyu araştırıyor.

Christopher Nolan’ın atom bombasının mucidi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanan Oppenheimer filminin geçen yıla damga vurmasıyla stüdyoların nükleer savaşı odağına alan yapımlara ilgisinin arttığı biliniyor. Dolayısıyla Legendary Entertainment’ın gündemine bir nükleer savaş filmi alması birçokları için oldukça mantıklı bulunuyor.

- Reklam -

Denis Villeneuve - Nuclear War: A Scenario - Film

Villeneuve projede yönetmen koltuğunun yanı sıra Tonya Lapointe ile birlikte filme yapımcı olarak da katkı sunacak.

Jacobsen’ın kitabı yayımlandıktan yalnızca bir hafta sonra aldığı övgü dolu eleştirilerle şimdiden “çok satanlar” listelerindeki yerini almayı başardı.

Öte yandan Villeneuve’ün önce Nuclear War: A Scenario’yu mu, yoksa Dune: Messiah’ı mı çekeceği şu an için bilinmiyor. Ünlü yönetmen daha önce verdiği bir demeçte Dune evrenine biraz ara vermek istediğini dile getirmişti.

Denis Villeneuve imzalı Nuclear War: A Scenario filmi hakkında sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: The Playlist

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    4 projesi var adamın hepsi de kallavi projeler. Kleopatra, rama, ve dune çekecek bir de üstüne bu var. her film 2 sene sürse 8 seneyi kapattı adam şimdiden. Dune’u bir an önce izlemek istesem de bu dörtlü içinden 3. projesi olsun isterim 5-6 yıl sonra oyuncular da yaşlanmış olur. Ben Denis’den babam çıksa yerim kıvamına geldim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Star Wars: Tales of the Empire - Disney Plus - Fragman

Yeni “Star Wars” Animasyon Dizisi “Tales of the Empire”dan İlk Fragman Yayınlandı

Negai no Astro: Tokyo Revengers'ın Yaratıcısından Yeni Manga

“Tokyo Revengers”ın Yaratıcısından Yepyeni Bir Manga Serisi Geliyor: “Negai no Astro”