in ,

Denis Villeneuve’ün “Dune 3” Filmi Resmi Onayı Aldı: “Dune: Messiah” Geliyor

Dune 3 filmi stüdyodan resmi onayı aldı. Denis Villeneuve imzalı bilimkurgu filmi “Dune: Messiah” resmi olarak geliştirme aşamasına alındı.

Dune 3 Messiah - Resmi Onay
- Reklam -
- Reklam -

Dune 3 filmi resmiyet kazandı. Legendary Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği bilimkurgu serisi, beyaz perde yolculuğuna Dune: Messiah filmiyle devam edecek.

Modern bilimkurgunun kült yazarları arasında yer alan Frank Herbert’ın ilkini 1965 senesinde yayımladığı Dune kitapları; bugün türünün en önemli eserleri arasında yer alıyor. 1970’li yıllarda Alejandro Jodorowsky’nin hüsranla biten projesinden beri sinemaya taşınmaya çalışan yapım; 1984’te David Lynch imzasıyla sönük bir performans sergilemiş ve 2000’lerde de bir mini dizi olarak ekrana getirilmişti.

Blade Runner 2049 ve Arrival ile adından söz ettiren Denis Villeneuve, Dune: Part One ile 2021 yılında izleyicilerin karşısına çıkarak serinin “üzerindeki laneti” kaldırmıştı. 6 dalda Akademi Ödülü’ne layık görülen filmin ikinci bölümü ise geçen mart ayında vizyona girdi.

- Reklam -

Dune: Messiah Resmi Onay

Dune: Part Two ilk ayının sonunda 631 milyon dolar gişe hasılatı elde ederken eleştirmenler ve izleyicilerden de yüksek puanlar aldı. Serinin yönetmeni Denis Villeneuve ise sık sık olası üçüncü film hakkındaki fikirlerini paylaşarak hayranları heyecanlandırmayı sürdürdü.

Herbert’ın Dune: Messiah adlı kitabından uyarlanması beklenen üçüncü film için Villeneuve’ün tek şartının “ikincisinden de iyi bir film yapmak” olduğu açıklanmıştı. Villeneuve ayrıca iki film arasına biraz zaman koymak istediğini de belirtmişti.

“Dune 3” Filmi Geliştirme Aşamasına Geçti

Şimdi ise Dune 3 filmi için Legendary Pictures’tan yeşil ışık yandı ve planlar artık daha net bir şekilde yapılmaya başlandı.

Variety’nin haberine göre Denis Villeneuve, Annie Jacobsen’ın Nuclear War: A Scenario eserini beyaz perdeye taşıyacak. Ancak yönetmenin önce Dune: Messiah için mi kolları sıvayacağı, yoksa Nuclear War: A Scenario için Çöl Gezegeni’ne ara mı vereceği şu an için bilinmiyor.

- Reklam -

Öte yandan Timothée Chalamet ve Zendaya gibi son dönemlerde kariyerlerinin en parlak dönemlerini yaşayan iki ismin başrolünde yer aldığı ikinci Dune macerası, şu ana kadar 2024’ün en çok gişe yapan filmi konumunda.

Dune 3 Messiah Film - Resmi Onay

Dune 3 için henüz bir vizyon tarihi açıklanmadı. Messiah, Paul Atreides karakterinin Lisan al Gaib olduktan sonra savaşı Arrakis’ten galaksilerin ötesine taşıdığı dönemi konu alıyor.

İlginizi çekebilir: Dune – İyi Bilimkurgu İyi Edebiyattır

Dune 3 filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Seri içinde en az sevilen kitaptır. Ancak ben ilk kitaptan daha çok seviyorum. Paul’un kendisini sorgulaması hoşuma gidiyor.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlk üçlemeden sonra beni sadece gelirse Matrix’ in dördüncüsü, beşincisi, altıncısı mutlu eder diyordum. Yeni Matrix filmleri heyecanlandırır diyordum. İki üç sene önce L. Vaçovski bu umudumu katletmişti. Ama şimdi Dune’ a seviniyorum. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Julia Garner - The Fantastic Four Film - Gümüş Sörfçü

Julia Garner, Yeni “The Fantastic Four” Filmine Gümüş Sörfçü Rolüyle Katıldı

Star Wars: Tales of the Empire - Disney Plus - Fragman

Yeni “Star Wars” Animasyon Dizisi “Tales of the Empire”dan İlk Fragman Yayınlandı