in ,

Adam Driver’ın 95 Milyon Dolarlık Yeni Filmi “Ferrari” Gişede Sönük Başladı

Ferrari filmi gişede iddiasız bir başlangıca imza attı. Başrolünde Adam Driver’ın yer aldığı Michael Mann’in son yapımı, açılış haftasında hayal kırıklığı yarattı.

Ferrari Gişe - Adam Driver
- Reklam -
- Reklam -

Ferrari filmi dünyanın birçok ülkesinde vizyona girmeye başladı. Merakla beklenen yapım, ABD’deki açılış haftasında yalnızca 6,8 milyon dolar hasılat elde ederek dikkat çekti.

The Insider, The Last of the Mohicans ve Collateral filmleriyle tanınan Michael Mann’in son filmi biyografi türündeki Ferrari oldu. Adam Driver’ın (House of Gucci, Marriage Story, The Force Awakens) Enzo Ferrari’yi canlandırdığı yapım lüks spor otomobil şirketinin perde arkası hikâyesini takip ediyor. 1957 yılında iflasın eşiğinde olan şirketin Mille Miglia yarışlarına girme kararıyla değişen macerasını anlatan yapım, gişede oldukça sönük bir performans sergiliyor.

Filmin oyuncu kadrosunda Driver’a Penélope Cruz, Shailene Woodley, Sarah Gadon, Gabriel Leone, Jack O’Connell ve Patrick Dempsey gibi isimler eşlik ediyor.

- Reklam -

Ferrari Gişesi - Adam Driver

Deadline’ın haberine göre ABD’de Noel günü başlayan Ferrari gösterimi haftayı 6,8 milyon dolar hasılatla kapattı. Bu performansla ABD listelerinde 9. sıraya yerleşen film, bu yıl tatil dönemlerinde vizyona giren Wonka ve The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes gibi markaların oldukça gerisinde kaldı. Yapımın ABD içi hasılatı, filmin 95 milyon dolar olarak bildirilen prodüksiyon bütçesinin sadece %7’sini geri kazandırıyor.

“Ferrari” Filmini Zor Günler Bekliyor

Ferrari filminin yapımcılarını kâra geçirip geçirmeyeceğini zaman gösterecek. Ancak yapımın bütçesine oranla kafa kafaya gelebilmesi için bile 190 milyon dolar civarında bir gelir elde etmesi gerekiyor. Bu hesaba Showtime’da özel olarak yayınlanması planlanan ancak sonrasında dağıtım hakkı için 15 milyon dolar daha ödenen ek harcamalar dahil edilmiyor. Film bugün itibarıyla dünya çapında 14,6 milyon dolar gişe hasılatı elde etmiş durumda.

Öte yandan bu düşük performans, yapımın başrolü Adam Driver için de kötü haber. Oscar adayı aktör için 2023 zorlu geçti. Ünlü aktör bu sene 65 milyon yıl önce dinozorlarla dolu bir Dünya’da mahsur kalmış bir uzay pilotunu canlandırdığı bilimkurgu filmi 65 ile izleyicilerin karşısına çıktı. Yapım Rotten Tomatoes’ta %35’lik bir puan alırken 45 milyon dolarlık bütçesine karşın yalnızca 60,7 milyon dolar hasılat elde etti ve kâr etmeyi başaramadı.

- Reklam -

Ferrari Film Fragmanı - Adam Driver

Yakın dönemde Driver’ın yer aldığı ve resmi olarak duyurulan en yüksek profilli proje ise Francis Ford Coppola imzalı Megalopolis. Coppola’nın tutku projesi olarak tanımladığı filmin 120 milyon dolarlık bütçesinden kâr elde edebilmesi için büyük bir hit olması gerekecek.

Ferrari filmi Türkiye’de 22 Aralık 2023 tarihinde vizyona girdi.

Ferrari’nin gişe yolculuğuna dair sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Coyote vs. Acme Film 2024

Warner Bros. Vergiden Düşmek için Rafa Kaldırmıştı: “Coyote vs. Acme” Filminden İlk Görsel Yayınlandı

Franz Kafka hayatı hakkında eserleri bilgi

Franz Kafka Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Gerçek