in ,

Warner Bros. Vergiden Düşmek için Rafa Kaldırmıştı: “Coyote vs. Acme” Filminden İlk Görsel Yayınlandı

Coyote vs. Acme filmi için vizyon kararı çıktı. Warner Bros. prodüksiyonunu çoktan tamamladığı yapımı, vergi indirimi almak için iptal etmişti.

Coyote vs. Acme Film 2024
- Reklam -
- Reklam -

Coyote vs. Acme filmi izleyicilerle buluşabilecek. Warner Bros. Discovery, vergi indiriminden faydalanmak için neredeyse tamamen hazır olan yapımı rafa kaldırmaya karar vermişti. Ünlü stüdyo, aldığı tepkiler ve soruşturma riskinin ardından geri adım atmak zorunda kaldı.

Looney Tunes’un ikonik karakterleri Wile E. Coyote ve Road Runner’ı bir araya getiren; görsel tarz olarak da Who Framed Roger Rabbit’i andıran Coyote vs. Acme iptal kararının eşiğinden döndü.

Yönetmenliğini Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows ile tanınan Dave Green’in üstlendiği yapım, animasyon ile live-action’ı buluşturan anlayışıyla ön plana çıkıyordu.

- Reklam -

Warner Bros.’a toplamda 72 milyon dolara mal olan yapım, şirketin kemer sıkma politikasının son kurbanı olmuş ve tamamlanmış olmasına rağmen vizyon göremeden iptal kararı almıştı. WBD daha önce 90 milyon dolara çektiği Batgirl’ü ve 40 milyon dolarlık Scooby-Doo spin-off’u Scoob!’un devam filminde de benzer bir strateji izlemişti. Ancak Coyote vs. Acme’nin iptali, diğer yapımlardan farklı olarak ciddi bir direnişle karşılaştı.

Coyote vs. Acme Filmi için İlk Görsel Yılbaşında Yayınlandı

Coyote vs. Acme filminden ilk görsel yılbaşı gecesinde paylaşıldı. Görüntü Wile E. Coyote’yi seslendiren sanatçı Eric Bauza’dan geldi. Görselde, Will Forte tarafından canlandırılan avukatının eşlik ettiği, 2D animasyonlu bir Wile E. Coyote mahkemede salonunda görülüyor. Onların hemen arkasındaki koltukta ise Lana Condor tarafından canlandırılan bir karakter oturuyor. John Cena’nın da filmde kötü karakteri canlandıracağı bildiriliyor.

Coyote vs. Acme Görsel

Yapım, Road Runner’ın peşinde koşarken ürünlerinden birinin geri tepmesi üzerine Acme Corporation’a karşı verdiği yasal mücadele veren Coyote’u konu alıyor. Forte onun avukatını oynarken John Cena da holdingin patronunu canlandırıyor.

Warner Bros. 2022’de filmin prodüksiyonu tamamladıktan sonra, bu yıl filmin gösteriminden vazgeçeceğini ve vergi indirimi talep edeceğini duyurmuştu. Stüdyonun sanat karşıtı olarak tanımlanan uygulamalarına itiraz eden birçok kişi üzerinden sektör çapında bir protesto gerçekleşti. Neticede stüdyo, film yapımcılarının projeyi farklı bir yayıncıya satmasına izin verdi.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre film Amazon, Sony, Netflix ve Paramount yapım için teklifte bulundu. Yapımın haklarını kimin satın aldığı şu an için bilinmese de filmin 2024 yılı içerisinde izleyicilerle buluşacağı kaydediliyor.

Coyote vs. Acme Filmi İptal WBD

Filmin ortak yapımcılığını DC Studios’un şu anki CEO’su James Gunn üstleniyor. Yapımın senaryosunu bu yıl Todd Haynes’in May December filminin senaryosunu yazdıktan sonra adından söz ettiren Samy Burch kaleme aldı.

Tepkilerin üzerine Coyote vs. Acme filminde yeniden vizyon kararı alınmasına dair siz neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Ben her zamana coyote (çakal) tarafındaydım. Road runner bence en pislik çizgi film karakterlerinden biriydi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1984 Romanı, Rusya'da Yılın En Çok Çalınan Kitabı Oldu

George Orwell’in “1984” Romanı, Rusya’da Yılın En Çok Çalınan Kitabı Oldu

Ferrari Gişe - Adam Driver

Adam Driver’ın 95 Milyon Dolarlık Yeni Filmi “Ferrari” Gişede Sönük Başladı