in ,

Warner Bros. Discovery, Vergi İndirimi için İptal Ettiği Tamamlanmış Filmler Nedeniyle Soruşturma Geçirebilir

Warner Bros. Discovery’nin prodüksiyonu tamamlanmasına rağmen yayına sokmayıp iptal ettiği yapımlarla elde ettiği vergi indirimleri başına bela olabilir.

Warner Bros. Discovery Vergi İndirimi Soruşturması
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. Discovery, çekim ve kurgu süreci bitmesine rağmen bazı filmleri iptal ederek ciddi vergi indirimleri elde ediyordu. Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu bu gidişe dur diyebilir.

Warner Bros. Discovery yapımları iptal ederken uyguladığı politika nedeniyle zorlu bir hukuki sürece girebilir. Amerikan Kongre üyesi Joaquin Castro, Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu’nun şirkete yönelik rekabet yasaları yönergelerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Geçen günlerde John Cena’nın da yer aldığı live-action ve animasyon karışımı bir proje olması ile dikkat çeken Coyote vs. Acme filmi Warner Bros.’un vergi indiriminden yararlanmak üzere fişini çektiği yapımların arasına katıldı. 72 milyon dolar harcanan yapımın rafa kaldırılması sonrasında şirketin yaklaşık 30 milyon dolarlık bir vergi indirimden yararlanacağı belirtildi. Warner Bros. daha öncesinde de kadrosunda Michael Keaton ve Brendan Fraser gibi isimlerin yer aldığı Batgirl filmini ve Scooby-Doo spin-off’u Scoob: Holiday Haunt’ı da benzer şekilde iptal etmişti.

- Reklam -

Coyote vs. Acme Filmi İptal

Stüdyonun iptal kararı sonrasında ise tepkiler anında geldi. No One Will Save You ile tanınan yönetmen Brian Duffield filmi izlediğini açıkladı ve Warner Bros.’u “sanat karşıtı” bir şirket olmakla suçladı. Netflix’in merakla beklenen animasyon yapımı Scott Pilgrim’in ortak yapımcısı BenDavid Grabinski filmin Roger Rabbit sonrasında yapılmış “türünün en iyi yapımı” olduğunu söylemişti. Diğer taraftan yönetmen Peter Atencio da projenin rafa kaldırılmasını “olayların iğrenç bir hâl alması” olarak değerlendirdi.

Warner Bros. Discovery “Rekabetin Önüne Geçmekle” Suçlandı

Sosyal medya üzerinden bu iptallere dikkat çeken Teksas vekili Joaquin Castro ise, vergi indirimleri için kullanılan bu projelerin antitröst yasasına uygun olmadığını paylaştı. Kongre üyesi Warner Bros.’un bu “acımasız” tavrının vergi indiriminden yararlanmak için özellikle yapıldığına dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Warner Bros. Discovery’nin tamamlanmış ve bitmiş filmleri vergi indiriminden yararlanmak için bu şekilde acımasızca rafa kaldırma taktiği rekabetin önüne geçmektedir. Adalet Bakanlığı ve Federal Ticaret Komisyonu şirketin antitröst yönergelerini yeniden incelemeli ve gözden geçirmelidir. Bu durum bazılarının da söylediği gibi sigortadan para almak uğruna bir binayı yakmak gibi.”

- Reklam -

Warner Bros. Discovery Vergi İndirimi Soruşturma

Kongre üyesi Castro daha öncesinde de Warner Bros. Discovery’nin rekabeti önleyici politikalarını eleştirmiş ve geçen nisan ayında Adalet Bakanlığı’na bir mektup yazmıştı. Bu mektupta şirketin mevcut yönetim planlamaları ile “üretici ve tüketici marketlerini etkilediğini” dile getirmişti.

WBD soruşturma çağrısının ardından herhangi bir yorumda bulunmadı. Öte yandan iptal edilen ve başka platformlara satılmayacağı belirtilen Coyote vs. Acme filmi için Prime Video, Apple ve Netflix’in yeniden alıcı konumuna geçtiği de öne sürülüyor.

Siz Warner Bros. Discovery’nin tamamlanmış projeleri iptal etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Matrix 4’ ü bunlar yapmıştı değil mi? Neyse Dune’ un hatrına bir şey demeyeceğim ama Matrix işte.
    :face_with_symbols_over_mouth:

  2. Avatar for starmaster starmaster dedi ki:

    Film şirketi film yspmiyorsa ne işe yarar?
    Matrix 4 gibi saçmalıklarla para vurgunu yapmak mı?
    Bina yap yık?

  3. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Ilk kez Cowboy Bebop live action’unu izledigimde aklima gelen teoridir: Bundan en gec 10 yil sonra ya Warner Bros, ya Netflix yada Disney+'den en az birisinde iceriden birilerinin Meksika kartellerine para akladigina iliskin bir skandal patlayacagina adim gibi eminim.

  4. Avatar for Rexkai Rexkai dedi ki:

    David Zaslav kadar visyonsuz adam çok az var

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kusursuz Evlilik - Jeneva Rose

Jeneva Rose’un Polisiye Türündeki Romanı “Kusursuz Evlilik” Türkçe Raflarında

Yeni Fantastik Dörtlü Çizgi Romanı - Giant-Size Fantastic Four

Yeni “Fantastik Dörtlü” Çizgi Romanı 61 Yıllık Gizemi Aydınlatıyor