in ,

Yeni “Fantastik Dörtlü” Çizgi Romanı 61 Yıllık Gizemi Aydınlatıyor

Yeni “Fantastik Dörtlü” çizgi romanı “Giant-Size Fantastic Four”un ilk sayısı, önemli bir Marvel karakterinin geçmişine dair bazı sırları açığa çıkaracak.

Yeni Fantastik Dörtlü Çizgi Romanı - Giant-Size Fantastic Four
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Fantastik Dörtlü çizgi romanı Giant-Size Fantastic Four’un ilk sayısı için geri sayım sürüyor. Fabian Nicieza ve Creees Lee imzalarını taşıyacak eser Atlantis’in unutulmuş kralı Natlus’un gizemine ışık tutacak.

1962 yılında Fantastic Four (Fantastik Dörtlü) serisinin dördüncü sayısında okurların karşısına çıktığından bu yana Atlantis’in savaşçı kralı Namor olmuştu. Ancak Marvel Comics Namor’un da öncesine giderek Atlantis’in kayıp kralı Natlus’un sırrını gün yüzüne çıkarıyor. Bununla birlikte Namor’un taht iddiası, okurların inandığından çok daha karmaşık bir hâle geliyor.

28 Şubat 2024 tarihinde raflardaki yerini alacak Giant-Size Fantastic Four’un ilk sayısı, Atlantis’in unutulmuş kralı Natlus’u tanıtacak. Binlerce yıldır kaybolan Natlus, Atlantis’in şaşırtıcı tarihini ortaya çıkararak tahtını geri almak için geri dönecek.

- Reklam -

Kaptan Amerika’nın II. Dünya Savaşı sırasındaki müttefiki ve bir zamanlar İlluminati’nin üyesi olan Namor, Dünya’nın kahramanlarının hem müttefiki hem de düşmanı olmuştu. Ancak son zamanlarda okyanusların kirlenmesi nedeniyle giderek dengesizleşen Namor, Amerika’ya karşı savaş ilan etmişti. Kahramanlar sayesinde yenilen Atlantis kralı ise şu anda kaybedilen canlar için hapis cezasını çekiyor.

Yeni Fantastik Dörtlü Çizgi Roman - Giant-Size Fantastic Four

Onun yokluğunda, Giant-Size Fantastic Four, kayıp kral Natlus’u okurlarla buluşturacak. Serinin yeni kötüsü hakkında Bryan Hitch’in kapak tasarımında ele aldığı görünümünün ötesinde çok az şey biliniyor. Marvel’ın resmi özeti ise okurlara Natlus’un eski Atlantis’in eski bir hükümdarı olduğunu ve kendisini ulusun haklı hükümdarı olarak gördüğünü söylüyor.

“IMPERIUS REX! Namor hapsedildi ve Atlantis’in gözden düşmüş kralı olarak cezasını çekiyor! Denizden yeni ama bir o kadar eski bir tehdit ortaya çıktığında ise onunla yüzleşmek üzere Marvel’in İlk Ailesi: Fantastik Dörtlü’den daha güçlü kim olabilir! DEV BOY bu macera ile Atlantis’in gizemli tarihine ve onu kontrol altına almak için ümitsiz bir mücadeleye girişilen şimdiki zamana dalın!”

Giant-Size Fantastic Four

Yeni “Fantastik Dörtlü” Çizgi Romanı ile Atlantis’in Geçmişine Yolculuk

Atlantis’in savaşçı kralı Namor’un geçmişi, düşmanı Attuma ile olan arkadaşlığı, Marvel’in ’ilk mutantı’ statüsüne sahip olması ve babasının Kaptan Nemo olması farklı yazarların kaleminde çeşitli hikayelerde keşfedilmişti. Bununla birlikte Giant-Size Fantastic Four, Atlantis’in tahtına olan hakkının her zaman iddia ettiği kadar mutlak olmadığını ortaya çıkaracak.

- Reklam -

Serinin yazarı Fabian Nicieza ise esere dair şunları diyor:

“Daha henüz 12 yaşında Roy Thomas, Gerry Conway, Len Wein, Marv Wolfman, Chris Claremont, John Buscema, Rich Buckler ve daha fazlası gibi 70’lerin harika Marvel yaratıcılarını içeren orijinal GIANT-SIZE FANTASTIC FOUR serisine sahip olan bir kişi olarak bu sayıyı yazmak gerçekten heyecan vericiydi! Büyük ve yeni bir şey yaratarak eskinin o muhteşem yazarlarının izinden gitmeye çalıştım. Adı ve geçmişi ile ortaya çıkardığım karakter hakkında Namor hayranları ya kıkırdayıp, ‘Neden kimse bunu düşünmedi?’ diyecekler ya da beni boğmak isteyecekler! Hangisi olacağını görmek için heyecanlıyım.”

Yeni Fantastik Dörtlü Çizgi Romanı - Giant-Size Fantastic Four 1. Sayı

Giant-Size Fantastic Four’un ilk sayısı, Marvel’ın yeni dönemde başlattığı ’Giant-Size’ (dev boyut) formatını devam ettiriyor. Çizgi roman yayıncısı bu sayılar ile beklenmedik değişimlere ve hikâyelere adım atan tek sayılık maceralar vadediyor. Fantastik Dörtlü’nün dev sayısı ayrıca Stan Lee ve Jack Kirby’nin yazıp çizdiği, Namor’un savaş lordu Attuma’ya karşı dörtlü ile birlikte mücadele ettiği orijinal serinin 33. sayısının yeniden basımını da içerecek.

Siz bu yeni Fantastik Dörtlü çizgi romanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant


Çizgi roman dünyasından yeni haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Warner Bros. Discovery Vergi İndirimi Soruşturması

Warner Bros. Discovery, Vergi İndirimi için İptal Ettiği Tamamlanmış Filmler Nedeniyle Soruşturma Geçirebilir

Percy Jackson and the Olympians Dizisi Yeni Fragman

Yunan Mitolojisi Temalı Gençlik Dizisi “Percy Jackson and the Olympians”tan Yeni Fragman