in , ,

Yunan Mitolojisi Temalı Gençlik Dizisi “Percy Jackson and the Olympians”tan Yeni Fragman

Percy Jackson and the Olympians dizisi için yayınlanan yeni fragman, Rick Riordan’ın ünlü serisinden uyarlanan yapıma detaylı bir bakış sunuyor.

Percy Jackson and the Olympians Dizisi Yeni Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson and the Olympians dizisi için yeni bir fragman yayınlandı. Disney Plus üzerinden izleyicilerle buluşacak Rick Riordan uyarlaması yapımda geri sayım sona eriyor.

Türkiye’de Percy Jackson ve Olimposlular yayımlanan romanlarını konu alan yeni uyarlama bir kez daha izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Amerikalı yazar Rick Riordan’ın onlarca ülkede yayımlanan ve milyonlarca okura ulaşan mitolojik roman serisi Disney Plus dizisi oluyor.

Yunan mitolojisinin klasik maceralarını 21. yüzyılda bir gençlik serüvenine taşıyan Percy Jackson serisinin Şimşek Hırsızları ve Canavarlar Denizi kitapları 20th Century Fox tarafından 2010 ve 2013’te sinemaya adapte edilmişti. Eleştirmenlerden ve hayranlardan düşük notlar alan yapımların devamı gelmemiş; Fox’un varlıklarının büyük bölümü Disney’e satılınca da serinin hakları el değiştirmişti.

- Reklam -

Böylece 2020 yılında Percy Jackson and the Olympians’a yeni bir uyarlama yolu gözükmüş oldu. Kitapların yazarı Rick Riordan’ın film uyarlamalarına kıyasla daha fazla işin içinde olduğu yapımdan ilk tanıtım Eylül 2022’de yayınlanmıştı. Yayın takviminin yaklaşmasıyla Disney önce karakter posterlerini, ardından da yeni fragmanları izleyicilerle buluşturmayı sürdürüyor.

Percy Jackson and the Olympians Dizisi Yeni Fragmanı Yayında | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yayınlanan yeni fragmanda Percy (Walker Scobell), Annabeth (Leah Sava Jeffries) ve Grover’ın (Aryan Simhadri) Olimpos Dağı’ndaki yaklaşan ve ölümlülerin dünyasını da etkileyecek olan savaşı durdurmak için çıktıkları yolculuğun ilk adımları görülüyor.

Henüz 12 yaşındaki Percy, Poseidon’un oğlu olduğunu öğreniyor ve efsanelerden fırlamış çeşitli canavarlarla mücadele ederek Zeus’un şimşeğini çalan kişiyi bulmaya çalışıyor. Yapımda Zeus, geçen mart ayında hyatını kaybeden Lance Reddick tarafından canlandırılıyor.

Percy Jackson and the Olympians Dizisi Yeni Fragman - Rick Riordan

Dizi, serinin ilk kitabı olan Şimşek Hırsızı’nı ekrana taşıyor ve ilk sezon toplamda 8 bölümden oluşuyor.

- Reklam -

Rick Riordan; eşi Rebecca Riordan, yönetmen James Bobin, Jon Steinberg, Dan Shotz, Jim Rowe, Anders Engstrom, Jet Wilkinson, Bert Salke, Monica Owusu-Breen ile The Gotham Group’tan Ellen Goldsmith-Vein, Jeremy Bell ve D.J. Goldberg ile birlikte dizide yönetici yapımcı olarak görev yapıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler arasında ise Adam Copeland, Toby Stephens, Jessica Parker Kennedy, Jay Duplass, Lin-Manuel Miranda, Jason Mantzoukas, Virginia Kull, Megan Mullally, Glynn Turman, Suzanne Cryer ve Timothy Omundson bulunuyor.

Percy Jackson and the Olympians Dizisi Yeni Fragman Disney Plus

Percy Jackson and the Olympians dizisi ilk iki bölümüyle 20 Aralık 2023’te Disney Plus platformunda yayına başlayacak.

Percy Jackson and the Olympians dizisi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Rdmz Rdmz dedi ki:

    Ben hala annabethi canlandıran karakterde kaldım.
    Kitaptaki annabeth ile alakası yok ve percy kitapta sarışın değildi.Bu yüzden diziye ısınmam biraz zor olacak.

  2. Avatar for yanki_aydin yanki_aydin dedi ki:

    Aynen kıvırcık zenci olsun ya da kheiron ama ne percynin sarışın olmasıni ve(özellikle) anabethin zenci olmasını kaldıramam

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Fantastik Dörtlü Çizgi Romanı - Giant-Size Fantastic Four

Yeni “Fantastik Dörtlü” Çizgi Romanı 61 Yıllık Gizemi Aydınlatıyor

Yaşam Belirtileri Veren Zombi Yıldız Araştırılıyor

Bilim İnsanları Ölü Yıldızdan Yaşam Belirtileri Almaya Devam Ediyor: ‘Zombi Yıldız’ Tartışma Yarattı