in

Percy Jackson Dizi Uyarlaması Kesinleşti

Percy Jackson ve Olimposlular kitap serisi resmen Disney+ dizisi oluyor. Rick Riordan’ın sevilen mitolojik macerası yeni bir uyarlamaya kavuşuyor!

Percy Jackson Dizi Disney+
- Reklam -
- Reklam -

Dünya çapında milyonlarca okura sahip olan Rick Riordan’ın popüler fantastik roman serisi Percy Jackson ve Olimposlular resmen Disney+ dizisi oluyor. İlk sinema uyarlamalarıyla pek de bekleneni veremeyen seri, bir süredir Disney’in dijital platformu için düşünülüyordu. Nihayet anlaşmalar tamamlandı ve Percy Jackson dizisi resmiyet kazandı.

Yılları bulan dizi uyarlama sürecinde iş nihayet resmiyet kazandı. Haber, yazar Rick Riordan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı duyuru paylaşımıyla ortaya çıktı.

Görünen o ki aylar süren #DisneyAdaptPercyJackson kampanyaları sonuç verdi ve Disney bu popüler mitoloji serisini yeniden ele almaya karar verdi. Riordan, uyarlama öncesi süreçte Twitter’da oldukça aktifti. Neredeyse her adımdan sonra okurları ile süreci paylaşan yazar, bu akşam itibarıyla güzel haberi eşi Becky Riordan ile birlikte duyurdu.

- Reklam -

Rick Riordan, Percy Jackson Dizi Uyarlama Sürecinde Aktif Görev Alacak

5 kitaplık Percy Jackson ve Olimposlular serisini kaynak alacak olan dizinin ilk sezonu Şimşek Hırsızı ile başlayacak. Dizi, bir animasyon olarak değil oyuncularla live-action formatında çekilecek. Uyarlama haberi için çok heyecanlı olduklarını açıklayan çift, yapımın her alanına bizzat katılacaklarını da duyurarak “aslına sadık bir uyarlama” dileyen okurların gönüllerine su serpti.

Yapım, Fox 21 TV stüdyolarında çekilecek. Serinin ilk iki kitabı daha önce 20th Century Fox tarafından beyaz perdeye uyarlanmıştı. Chris Columbus’un yönettiği 2010 tarihli Şimşek Hırsızı (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief) 226 milyon dolarlık gişe yaptı. İkinci film Canavarlar Denizi (Percy Jackson: Sea of Monsters) ise Thor Freudenthal yönetmenliğinde 2013 yılında vizyona girmiş ve 200 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmişti.

Percy Jackson Fox Film

Disney’in Fox’u satın alması sonrası ise serinin beyaz perdedeki macerası noktalanmış oldu. Birçok okur tarafından oldukça eleştirilen uyarlamalar, şimdi Disney’in ellerinde yeniden uyarlanacak. Rick Riordan’ın açıklamalarına bakılırsa okurlar bu defa istedikleri aslına sadık bir uyarlamaya kavuşacak gibi duruyor.

Yeni Percy Jackson dizi uyarlaması ne zaman yayınlanacak, sorusu ise henüz yanıt bulabilmiş değil. Yeni adaptasyonun olası oyuncu kadrosuna dair de bir bilgimiz yok.

- Reklam -

Percy Jackson Konusu ve Kitapları

Percy Jackson ve Olimposlular kitap serisi toplamda 42 dile çevrildi ve sadece ABD’de 30 milyondan fazla kopya sattı. Serinin kitapları ülkemizde Doğan Egmont tarafından yayımlanıyor. Kitapların ülkemizde de 100’den fazla baskı yaptığını ve çokça okurunun bulunduğunu hatırlatalım.

Şimşek Hırsızı, Canavarlar Denizi, Titan’ın Laneti, Labirent Savaşı ve Son Olimposlu kitaplarından oluşan seri aynı zamanda Melez Dosyaları adlı bir de yan kitaba sahip. Modern dünyada geçen kitaplar, okura Yunan mitolojisinin gerçek olduğu alternatif bir gerçeklik sunuyor. Poseidon’un oğlu olduğunu öğrenen Percy’nin mitolojik maceralarını konu alan seri Nintendo DS tarafından video oyuna da uyarlandı.

Percy Jackson Kitapları

Kimi okurlarca Harry Potter’ın Yunan mitolojisi ile buluştuğu bir versiyon olarak tanımlanan seri sonrası Rick Riordan, Kane Günceleri ve Magnus Chase gibi farklı mitolojilere eğildiği dünyalar da yarattı. Yazarın diğer kitapları hakkında okuma sırasına şuradan ulaşabilirsiniz.

Peki siz bu uyarlama haberinin resmileşmesini nasıl karşıladınız? Percy Jackson & the Olympians serisinin hak ettiği bir uyarlamaya kavuşabileceğine inanıyor musunuz? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı Kitabı Dünya ile Aynı Anda Türkçede

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    O iki berbat filmden sonra güzel bir uyarlama gelir umarım. Eğer söylendiği gibi kitaplara sadık bir uyarlama olursa tadından yenmez.
    Filmler demişken, Riordan zamanında şöyle bir yazı yazmış. Temelde 2009 yılında Şimşek Hırsızı’nın yapımcılarına gönderdiği maillerden parçalar var. Eh, yapımcıların yazarı ne kadar önemsediği zaten herkesin malumu artık. Disney + dizisi nasıl olacak bakalım…

  2. Avatar for mephisto mephisto dedi ki:

    Umarım ilk iki filmi unutturacak bir uyarlama olur. 12 yaşındaki çocukları yine 16 yaşından başlatırlarsa ağlarım. :woman_facepalming:

  3. Avatar for Tamarix Tamarix dedi ki:

    Rick Riordan da tweetlemiş, gerçekten dizi oluyormuş. Kane Günceleri de Netflix yapımı film serisi olacakmış.

  4. Avatar for ali1234512 ali1234512 dedi ki:

    2.den şimdiden ümidi kesin bence.

  5. Avatar for decoder decoder dedi ki:

    Kitaplarını okumuştum. Filmlerini de izledim. Filmler iyi değildi. Umarım Kane Günceleri’ni güzel yaparlar. Percy Jackson dizisini yapabileceklerine inanıyorum. Umarım uzun soluklu bir dizi olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Peaky Blinders - Steven Knight - Charles Dickens - Great Expectations

Peaky Blinders Yaratıcısından Charles Dickens Uyarlaması Great Expectations Geliyor

Popeye Temel Reis Genndy Tartakovsky

Popeye Beyaz Perdeye Geliyor: Yeni Bir Temel Reis’e Hazırlanın