in ,

Timothée Chalamet’li Yeni “Wonka” Filmi Önceki Uyarlamaları Geride Bırakmayı Başardı

Wonka filmi Rotten Tomatoes’taki izleyici puanlarında Gene Wilder ve Johnny Depp’in canlandırıldığı uyarlamaları geride bırakmayı başardı.

Wonka Filmi Önceki Uyarlamalarını Geride Bıraktı
- Reklam -
- Reklam -

Başrolünde Timothée Chalamet’in yer aldığı yeni Wonka filmi, Gene Wilder ve Johnny Depp tarafından canlandırılan önceki uyarlamaları geçmeyi başardı. Roald Dahl’ın ikonik romanından ilham alan yapım, Rotten Tomatoes’taki izleyici puanları ve gişe başarısı ile geçer not alıyor.

Tatil filmi meraklıları Roald Dahl’ın 1964 tarihli romanı Charlie’nin Çikolata Fabrikası’ndaki ikonik şekerleme kralının gençlik yıllarını anlatan Wonka’da istediklerini bulmuş gibi gözüküyor. Paddington serisindeki çalışmalarıyla tanınan Paul King’in yönettiği ve Simon Farnaby’nin senaryosunu kaleme aldığı filmde, genç Willy rolünde Timothée Chalamet yer alıyor. Chalamet’nin canlandırdığı karakter, Wonka’nın Avrupa’nın saygın şekerleme patronları arasındaki mirasına sahip çıkma arayışını, zorlukların üstesinden gelişini, dolandırıcılardan kaçışını ve verdiği sözü yerine getirmek için kurduğu dostlukları anlatıyor.

Filmin başarısı sadece beyaz perdeyle sınırlı değil. Eleştirmenlerin Rotten Tomatoes’taki puan ortalaması %83’ü bulurken filmin izleyicilerdeki karşılığı ise %90’ı aşıyor. Bu zafer Wonka’yı sırasıyla %87 ve %51’lik puanlarla 1971 yapımı Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası ile 2005 yapımı Charlie ve Çikolata Fabrikası’nın önüne geçiriyor.

- Reklam -

Wonka Filmi Önceki Uyarlamalarını Geride Bıraktı

Wonka Filmi Başarısı ile Bir Devam Macerasını Garantilemiş Olabilir

İlk tahminleri aşan film, 125 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında şimdiden 177,2 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. Henüz bütçesini karşılayacak hasılata erişememiş olsa da, yapımın olumlu karşılanması ve aile dostu bir tatil gösterisi olarak cazibesi, yeni yıla girerken umut verici beklentilere işaret ediyor. Warner Bros. Discovery bayrağı altında yükselen başarısı göz önüne alındığında, bir devam filmi potansiyeli konusunda spekülasyonlar oldukça yaygın.

Film, Chalamet tarafından canlandırılan Willy Wonka’nın annesinin son dileğini yerine getirmesi, Noodle (Calah Lane) adlı genç bir kıza yardım etmesi ve fabrikasını elde etmek için düşmanlarının üstesinden gelmesiyle sona eriyor. Doğrudan bir öncül olmasa da, Gene Wilder’ın ikonik canlandırmasında tasvir edilen olaylardan önce Wonka’nın erken yaşamına bakışlar sunarak 1971 filmine tematik bir eşlikçi olarak hizmet ediyor.

- Reklam -

Timothée Chalamet’li Yeni "Wonka" Filmi Önceki Uyarlamalarını Geride Bırakmayı Başardı

Bir devam filminin çekilip çekilmeyeceği belirsizliğini korurken, yapımın toplamda 250 milyon dolarlık gişe hasılatına doğru ilerlemesi Warner Bros. Discovery için olumlu bir tablo çiziyor.

Sizler filmi izlemiş miydiniz? Sizce de başarılı bir uyarlama mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Filmi geçen hafta izledim ve bence gayet keyifliydi. Müzikal olması da ayrı bir renk katmış bana kalırsa. :slight_smile:

  2. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    Peki sinemaya gitmek gerekir mi? Yoksa dijitale düşmesini beklemek de güzel bir seçenek mi olur?

  3. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Tercih sizin tabii ama Türkiye’deki yasa gereği filmler dijitale en erken beş altı ay sonra düşüyor. Bence hâlâ vizyondayken bir şans verin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Aquaman 2 Gişede Hayal Kırıklığı Yarattı

DC Sinematik Evreni’nin Son Filmi “Aquaman 2” Gişede Sular Altında Kaldı

Demon Slayer 4. Sezon: Anime Hakkında Tüm Detaylar

Demon Slayer 4. Sezon: Hashira Training Arc Hakkında Tüm Detaylar